UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

After match. ΠΑΟΚ - HNK Rijeka 1-1. Έγιναν όλα καλά, αλλά...


Άλλο ένα παιχνίδι, που στη διάρκειά του τα αισθήματα άγχους και πίεσης κατέκλυσαν παίκτες, τεχνικό επιτελείο και οπαδούς. Με τη λήξη του, η αισιοδοξία επανήλθε, χάρη στο αυτογκόλ των Κροατών στο τελευταίο κυριολεκτικά λεπτό του αγώνα. Ισόπαλο λοιπόν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και από σήμερα κάνουμε όλοι αισιόδοξες σκέψεις για τον επαναληπτικό.

Ο Razvan Lucescu δεν πιστεύει στο ρίσκο [...] Εντούτοις, άλλο πράγμα είναι ο σχεδιασμός και άλλο η εξέλιξη του αγώνα. Και ρίσκο δεν πήρε και γκολ δέχτηκε και η ψυχολογία έπεσε στο πρώτο ημίχρονο. 

Η αισιοδοξία στηρίζεται στην διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έστρωσε τη μπάλα στο χορτάρι, έψαξε όλους τους πιθανούς τρόπους να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της HNK Rijeka. Πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες, αξιοποίησε όλους τους χώρους, κράτησε την ισορροπία όταν έχανε τη μπάλα, όμως "κατάφερε" να δεχτεί πρώτος γκολ!

Η λογική, παρ' όλα αυτά λέει ότι στο δεύτερο παιχνίδι, αν η ελληνική ομάδα κάνει τα ίδια, θα επιβραβευθεί με την είσοδό της στους ομίλους του Europa Conference League. Μένει όμως να αποδειχθεί.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται επειγόντως, τουλάχιστον άλλους δύο παίκτες στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Ωστόσο, ποιοι ήταν οι λόγοι που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε σε 93 λεπτά πίεσης να πανηγυρίσει ένα τουλάχιστον γκολ (που να προέρχεται από κανονική προσπάθεια των παικτών του);

Και πάλι χαμένο το πρώτο ημίχρονο

Όπως στο πρώτο σκέλος των αγώνων με την Bohemians, έτσι και χθες η ομάδα του ΠΑΟΚ πέταξε 45 λεπτά στο καναβάτσο. Είχε σαφώς την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν επιβεβαίωσε στην πράξη τα πλεονεκτήματά της. Ότι δηλαδή, έχοντας υψηλό ποσοστό κατοχής θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο, καθώς επίσης, θα απειληθεί λιγότερο.

Όσο κι αν στο δεύτερο ημίχρονο οι ασπρόμαυροι έκαναν τα πάντα για την ισοφάριση, εξακολουθεί να αποτελεί απώλεια η μη εκμετάλλευση της υπεροχής στο πρώτο μέρος. 

Θα μπορούσε η ελληνική ομάδα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο πρώτο 45λεπτο;

Ο Razvan Lucescu δεν πιστεύει στο ρίσκο. Η βασική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία είναι δομημένη γύρω από την έννοια της ισορροπίας (balance). Δεν θα ρίσκαρε να ανεβάσει την ομάδα ψηλότερα και να δεχτεί γκολ στην προσπάθεια αυτή. Εντούτοις, άλλο πράγμα είναι ο σχεδιασμός και άλλο η εξέλιξη του αγώνα. Και ρίσκο δεν πήρε και γκολ δέχτηκε και η ψυχολογία έπεσε στο πρώτο ημίχρονο. 

Όμως, ποιος μας λέει αν έπαιρνε τελικά το ρίσκο ο Ρουμάνος τεχνικός ότι δεν θα κινδύνευε η άμυνα του δικεφάλου περισσότερο; Και το ανάποδο, ποιος ξέρει αν δεν πετύχαινε πρώτος το πολυπόθητο γκολ και έτσι διαχειριζόταν με περισσότερη ηρεμία το υπόλοιπο του αγώνα;

Επίσης, η 11άδα που εμπιστεύεται ο 52άχρονος coach δεν μπορεί να αντέξει σε γρήγορο ρυθμό.

Τι πήγε λοιπόν λάθος; 

Τίποτα δεν έγινε λανθασμένα. Απλώς, εκείνο που λείπει από την ομάδα είναι οι πλάγιοι χαφ (εξτρέμ) που θα έχουν την ικανότητα διείσδυσης στο 1v1. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε δει σε περυσινούς αγώνες τον Andrija Zivkovic να το καταφέρνει εν μέρει, δεν μπορούμε να πούμε ότι τόσο ο Μαροκινός Omar El Kaddouri, όσο και οποιοδήποτε άλλος του ρόστερ έχει αυτή την ευχέρεια.

Με λίγα λόγια, οι ελλείψεις του ρόστερ στις πτέρυγες σε συνδυασμό με την επιλογή του 44χρονου coach της HNK Rijeka Goran Tomić να παραταχθεί με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δυσκόλεψε την υπερπροσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ.

Το μήνυμα με αποδέκτη τη διοίκηση. 

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται επειγόντως, τουλάχιστον άλλους δύο παίκτες στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής. Όσο κι αν ο Razvan Lucescu εκθειάζει τις εμφανίσεις του Omar El Kaddouri, ο τελευταίος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει επιθετικά στις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Όλα φωνάζουν... φέρτε παίκτες. Αν δεν γίνει αυτό, το μέλλον θα είναι δυσοίωνο ειδικά με ομάδες που κλείνονται στα καρέ τους και κρέμονται στα δοκάρια. Αναμένουμε...! 

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]