UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Οι Dr. Jekyll και Mr. Hyde της πρόκρισης επί της Beitar!


Η ομάδα του ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στην τρίτη φάση του προκριματικού γύρου του UEFA Conference League, ύστερα από τη νίκη επί της Beitar Jerusalem. Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης εμφανίστηκαν δύο τάσεις ανάλυσης. Εκείνης που επηρεάστηκε από το θετικό αντίκτυπο της πρόκρισης (Dr. Jekyll) και εκείνης που έψαξε να βρει τα αρνητικά της (Mr. Hyde). Εξαρτάται λοιπόν, από ποια σκοπιά θα δει κανείς την εμφάνιση αυτή. Ή μήπως... ΟΧΙ;
...είναι εμφανέστατο ότι από τον δικέφαλο λείπει η ένταση. Λείπει η αποφασιστικότητα με την οποία ενεργεί ένας κανονικός ποδοσφαιριστής. Δηλαδή, έχει την ίδια αδυναμία με πέρσι...

Ο Dr. Jekyll... 

Η θετική διάσταση της νίκης στα Ιεροσόλυμα μπορεί να εστιάσει στα προφανή. 

Η ομάδα του Razvan Lucescu αμύνθηκε εξαιρετικά και δέχτηκε μόνο ένα γκολ, παίρνοντας μια επαγγελματική πρόκριση. Μια πρόκριση με στόφα μεγάλης ομάδας. 

Υποχώρησε στο γήπεδο παρασύροντας τους κιτρινόμαυρους του Ισραήλ στο πρώτο μισό του γηπέδου, ανοίγοντας χώρους στην άμυνά τους. Ειδικά μετά το ανέλπιστο αυτογκόλ, το οποίο σίγουρα θα μπει στα πιο αστεία highlights του ποδοσφαίρου, όλα φαίνονταν ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. 

Η άμυνα του δικεφάλου λειτούργησε άψογα και σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά reflex του Dominik Kotarski, φρόντισε να αγχώσει ακόμη περισσότερο την Beitar Jerusalem

Η τακτική προετοιμασία του επιτελείου του Razvan Lucescu ήταν άψογη. Ίσως, για πρώτη φορά φάνηκαν κάποια θετικά σημάδια coaching κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έκανε την ορθότατη αντικατάσταση του Γιάννη Μιχαηλίδη με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, επειδή ο πρώτος είχε ήδη δεχθεί μία κίτρινη κάρτα στο 32ο λεπτό και φαινόταν ότι αισθανόταν ιδιαίτερα άβολα από την ολοένα αυξανόμενη πίεση της Beitar

Κίνηση ματ μπορεί να χαρακτηριστεί επίσης και η είσοδος στο παιχνίδι του Ally Samatta στο 60ο λεπτό, καθώς και εκείνη του Γιάννη Κωνσταντέλια στο 76ο δίνοντας περισσότερη ταχύτητα στο transition. Αν προσθέσουμε δε την πολύ λογική αντικατάσταση του Taison από τον Θεοχάρη Τσιγγάρα, λόγω της αποβολής του Douglas Augusto, τότε μπορούμε να μιλάμε για πολύ καλή τακτική προετοιμασία. Ήταν εξαιρετικό το κοουτσάρισμα από τον Ρουμάνο τεχνικό.

Την κατάλληλη ώρα ήρθαν οι δύο εκπληκτικές ενέργειες του Γιάννη Κωνσταντέλια για να σβήσουν τα όνειρα της Ισραηλινής ομάδας για να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση. 

Η νίκη με 1-4 ήταν εμφατική και η πρόκριση δίκαιη! Να μην ξεχνάμε την ατυχία της ελληνικής ομάδας, η οποία βρέθηκε να αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 40'. Πρόκειται περί μιας εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολης και παλληκαρήσιας πρόκρισης. 

...Ο Mr Hyde!

Η αντίπερα όχθη της οπτικής έχει να μας χαρίσει διαφορετική αφήγηση. 

Αυτή μας λέει ότι ο δικέφαλος κόντεψε να αφήσει τον αγώνα να οδηγηθεί στην παράταση, όπου η πλάστιγγα της ψυχολογίας αντικειμενικά θα έγερνε υπέρ της Beitar Jerusalem . Δύο φορές τουλάχιστον κόντεψε να ισοφαριστεί, δείχνοντας ένα υποτονικό πρόσωπο, μια παθητική συμπεριφορά που δεν προμηνύει βελτίωση στη σεζόν που ξεκίνησε. 

Δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να φανεί απειλητικός για την εστία του Miguel Silva. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στον επιθετικό τομέα, κάνοντας πρόδηλη την αδυναμία στον τομέα αυτόν και φέτος, όπως πέρσι. Με λίγα λόγια, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς αυτής δεν δικαιολόγησε την ανωτερότητά του. 

Ειδικότερα, όταν τα δύο από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε προήλθαν από τραγικά λάθη της άμυνας των κιτρινόμαυρων, δεν είναι δυνατόν να καταμαρτυρήσουν ικανότητα, παρά μόνο τύχη! 

Τέλος, συνεχίζοντας να διαβάζουμε τη λογική του... Mr Hyde, η πρόκριση του ΠΑΟΚ επήλθε λόγω σοβαρής ανικανότητας του αντιπάλου να τιμωρήσει την ποδοσφαιρικά απαράδεκτη στάση της ελληνικής ομάδας.

Το ότι οι Ally Samatta και Γιάννης Κωνσταντέλιας έκαναν αυτά που έκαναν στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, λένε ότι καταδεικνύουν την ατολμία του προπονητή να τους χρησιμοποιήσει νωρίτερα.

Η αλήθεια δεν ακολουθεί έναν τρόπο σκέψης!

Προφανώς, η αλήθεια δεν είναι μονοδιάστατη, δεν είναι όλα τα στοιχεία που παρουσιάζει η κάθε οπτική εντελώς σωστά. Πρέπει να υπάρχει διάκριση για να επιλεχθούν μόνο εκείνα που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Έτσι λοιπόν, θα τολμήσω τη δική μου άποψη, συνθέτοντας τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες λογικές.

Θεωρώ την επιλογή της αμυντικής στρατηγικής αναπόφευκτη, ύστερα τόσο από το απρόσμενο δώρο που μας έκανε ο Adi Gotlieb, που έφερε το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Razvan Lucescu, όσο και από την αποβολή του Douglas Augusto, που ανάγκασε τους ασπρόμαυρους να αγωνίζονται με αριθμητικό μειονέκτημα.

Δεδομένων των συνθηκών, ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε ικανοποιητικά. Μιλάω για το τακτικό κομμάτι και την τοποθέτηση των παικτών στις κινήσεις της μπάλας. Από εκεί και έπειτα, είναι εμφανέστατο ότι από τον δικέφαλο λείπει η ένταση. Λείπει η αποφασιστικότητα με την οποία ενεργεί ένας κανονικός ποδοσφαιριστής. Δηλαδή, έχει την ίδια αδυναμία με πέρσι. Υπάρχει βέβαια, ένας βαθμός ανοχής, λόγω του ότι βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Οψόμεθα στη συνέχεια...

Επιθετικά, ο δικέφαλος δεν ήταν καλός. Ή καλύτερα, δεν ήταν καταιγιστικός. Έχει όμως ομοιογένεια και σε συνδυασμό με την παρουσία του Ally Samatta, ο οποίος δείχνει πολύ δυναμικά στοιχεία, κάτι καλύτερο διαφαίνεται. Επιπρόσθετα, η διαφαινόμενη αλλαγή της δυάδας στα αμυντικά χαφ, λόγω της έλευσης του Magomed Ozdoev και της πιθανής απόκτησης ενός ακόμα (ακούγεται ο Σέρβος Nemanja Maksimović της Getafe CF), ίσως αναβαθμίσουν και την επιθετική νοοτροπία της ομάδας.

Η είσοδος του Γιάννης Κωνσταντέλια στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο του αγώνα, όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο, έδωσε τον απαραίτητο χώρο και την αυτοπεποίθηση στον νεαρό να μας χαρίσει ωραίες στιγμές. Εντούτοις, θέλει αρκετή δουλειά, για να αποκτήσει την ικανότητα να "τρυπά" σφιχτές άμυνες!

Η αποχώρηση του Cristiano Bacci και η έλευση του Gianpaolo Castorina, ως βοηθός του Razvan Lucescu φαίνεται ότι έχει τροποποιήσει κάπως την in game τακτική της ομάδας. Οι αλλαγές του προπονητικού team ήταν σχεδιασμένες να επιτύχουν και το έκαναν. Ομολογουμένως, αυτή ήταν για εμένα μια ευχάριστη έκπληξη! Αναμένουμε και την ανάλογη συνέχειά της...

Η ένταση που λείπει από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ευελπιστούμε όλοι να μεταδοθεί από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Είναι όντως, πολύ καίριο το σημείο αυτό, γιατί η έλλειψή της γκρεμίζει όσα σχέδια οργανώνονται για να λειτουργήσουν σε αυτή την ομάδα. Οψόμεθα λοιπόν...!
Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]