UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

After match. HNK Rijeka - ΠΑΟΚ 0-2. Έδειξε την ανωτερότητά του


Το πρεστίζ του ΠΑΟΚ δεν άντεχε τον αποκλεισμό στη φάση των Play-Off του UEFA Europa Conference League και φρόντισε το τεχνικό team να το κάνει σαφές στους ποδοσφαιριστές. Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε στο πρώτο ημίχρονο έναν ΠΑΟΚ να μασάει κυριολεκτικά σίδερα. Να καλύπτει χώρους κλέβοντας μπάλες και να κινείται κάθετα στον κενό χώρο της HNK Rijeka.

Η πνευματική συγκέντρωση των παικτών του Razvan Lucescu ήταν σε τόσο υψηλό επίπεδο, δίνοντας τη λύση στο μυστήριο της τελευταίας διετίας, στο οποίο οποιασδήποτε δυναμικότητας αντίπαλος είχε επαφή με τα ασπρόμαυρα δίχτυα στην υποψία ευκαιρίας

Σε αυτό βοήθησε η εξαιρετική τοποθέτηση του Karol Swiderski, ο οποίος έπαιξε σε όλον τον αγώνα ως ψευτοεννιάρι αφήνοντας ελεύθερους χώρους για τους ακραίους κυνηγούς των Θεσσαλονικέων Andrija Zivcovic και Diego Biseswar. Με μια τέτοια κίνηση άφησε χώρο ακόμα και για τον Omar El Kaddouri να κινηθεί προς τη μικρή περιοχή των Κροατών και να σημειώσει το πρώτο γκολ, ύστερα από υπέροχη κάθετη πάσα του Stefan Schwab.

Οι παίκτες της Rijeka προσπάθησαν, μετά το γκολ που δέχτηκαν, να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ, γνωρίζοντας την αδυναμία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στον τομέα αυτό. Ο τελευταίος ήταν εξαιρετικά συγκεντρωμένος και ανταπεξήλθε χωρίς λάθη στις προσπάθειές τους.

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ έβγαλε μεγάλη ένταση και συγκέντρωση σε αυτό το δεύτερο σκέλος των play-off του Conference Europa League. Κατά τη γνώμη μου, θα αργήσουμε πολύ να ξαναδούμε τέτοια ένταση από το σύνολο των παικτών του δικεφάλου σε μελλοντικό αγώνα

Η πνευματική συγκέντρωση των παικτών του Razvan Lucescu ήταν σε τόσο υψηλό επίπεδο, ώστε ακόμα και σε δύο περιπτώσεις που απειλήθηκαν κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο. Έτσι, δίνεται η λύση στο μυστήριο της τελευταίας διετίας, στο οποίο οποιασδήποτε δυναμικότητας αντίπαλος είχε επαφή με τα ασπρόμαυρα δίχτυα στην υποψία ευκαιρίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα, ρίχνοντας τον ρυθμό. Ωστόσο, όσο προχωρούσαμε προς το τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο coach της Rijeka, Goran Tomić, ρίσκαρε περισσότερο. Η αντίδραση του Razvan Lucescu ήταν άμεση. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Thomas Murg, Anderson Esiti και Shinji Kagawa, οι οποίοι με τη φρεσκάδα τους κατάφεραν να μεταφέρουν το παιχνίδι στα καρέ των Κροατών. Ως αποτέλεσμα ήταν η επίτευξη του δεύτερου τέρματος από τον Αυστριακό Thomas Murg, κλειδώνοντας την πρόκριση. Βέβαια, αν δεν σταματούσαν στο δοκάρι τρεις πολύ καλές προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα θα ήταν θριαμβευτικό.

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ έβγαλε μεγάλη ένταση και συγκέντρωση σε αυτό το δεύτερο σκέλος των play-off του Conference Europa League. Κατά τη γνώμη μου, θα αργήσουμε πολύ να ξαναδούμε τέτοια ένταση από το σύνολο των παικτών του δικεφάλου σε μελλοντικό αγώνα. Σαφώς και το στυλ παιχνιδιού θα αλλάξει, ο ρυθμός θα "πέσει" και θα ψάξει να βρει διαφορετικού τύπου λύσεις σε σετ παιχνίδι. Το ψευτοεννιάρι δεν θα αποτελεί λύση σε κλειστές άμυνες σε αγώνες πρωταθλήματος.

Εν κατακλείδι, θα έχουμε αγώνες και τις Πέμπτες. Μας χαροποιεί, αλλά στους ομίλους είναι ανάγκη ο ΠΑΟΚ να κάνει νίκες, να πάρει βαθμούς, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για την Ελλάδα και να προσπαθήσει να μεγαλώσει ευρωπαϊκά. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να δείξει αδιαφορία για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Είναι μονόδρομος αν θέλει να μπει στον δρόμο της οικονομικής αυτάρκειας που θα τον οδηγήσει στα... ανώτερα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: novasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]