UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Νίκη επί του Παναθηναϊκού, με στρατηγικές αλλαγές στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ!


Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια για να κερδίσει επιτέλους ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό. Η νίκη αυτή ήρθε να αποδείξει ότι τελικά, το υλικό της ομάδας δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζαμε. Ότι έχει δηλαδή, δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί από τον προηγούμενο coach Άρη Λυκογιάννη

Η σημαντική νίκη με 8 πόντους διαφορά (81-73) δεν ήρθε εύκολα. Έπρεπε να συμβούν συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία εδώ και έναν τουλάχιστον, χρόνο δεν γίνονταν. 

Το πρώτο και βασικότερο, ήταν ο έλεγχος του ρυθμού. Στους περισσότερους προηγούμενους αγώνες η ομάδα έτρεχε ασύστολα, με αιχμή τον Jalen Riley, ο οποίος και βιαστικός είναι, αλλά και ολίγον τι τσαπατσούλης. Ενώ η ομάδα το έχει με την επιθετική άμυνα, έκλεβε εύκολα μπάλες και έβγαινε στον αιφνιδιασμό, αλλά αναποτελεσματικά. Το στυλ του παιχνιδιού ήταν σχεδόν run and gun. Έτσι, πολλοί πόντοι χάθηκαν με αυτόν τον τρόπο, γεγονός που προκαλούσε πτώση του ηθικού.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, με την ορθή καθοδήγηση του νυν coach Φώτη Τακιανού, έπραξε το αυτονόητο. Έριξε τους γρήγορους ρυθμούς κάνοντας τον δικέφαλο να δείχνει πιο ομάδα. Έτρεξε όταν έπρεπε, έχοντας βέβαια στο ιστορικό του αγώνα λανθασμένες επιλογές για γρήγορο παιχνίδι, κυρίως από τους Jalen Riley και Γιώργο Καμπερίδη. Ενίοτε υπέπιπτε σε τέτοια λάθη και ο Yannick Franke . Αυτά είναι τα κατάλοιπα άλλης νοοτροπίας.

Το δεύτερο σημαντικό που συνέβη χθες ήταν η αξιοποίηση του Jaylen Hands στο έπακρο. Όλες οι τελευταίες επιθέσεις που οργάνωσε ο Αμερικανός guard ολοκληρώθηκαν στη λήξη των 24 δευτερολέπτων, ροκανίζοντας το χρόνο και φορτώνοντας άγχος την πλευρά των πρασίνων. Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο εύστοχοι, αλλά αυτή είναι η ικανότητα των παικτών μας. Και αυτό που έγινε αποτέλεσε μια βελτίωση.

Η εντολή αυτή, να παίζει στο "άσσο" ο Jaylen Hands και να επιλέγει το drive, ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες των λαθών των προηγούμενων αγώνων, όπου οι πολλές πάσες σε αυτά τα κρίσιμα λεπτά έφερναν άγχος και πίεση σε παίκτες, που απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι ικανοί να αντέξουν. Πέρα όμως από αυτό, ο Αμερικανός είχε σημαντική συνεισφορά στο τέλος του αγώνα, με highlight την υπέροχη alley hoop στον Nate Renfro, όπου ο τελευταίος έγραψε το αποκαρδιωτικό για τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη 79-73, ακριβώς 34,9 δεύτερα πριν τη λήξη του αγώνα, καταδεικνύοντας τον Jaylen Hands ηγέτη της ομάδας.

Μετά την απελπιστική εμφάνιση στην Πάτρα με τον Προμηθέα, όπου θυμίζω ότι η ομάδα μας ηττήθηκε εύκολα με 90-69 (!), ήρθε αυτή η επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, για να δείξει ότι ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδα να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση στην 8άδα, πριν την έναρξη των play-off. Άλλοι τέσσερις αγώνες έμειναν, που τους περιμένουμε με πολλή λαχτάρα.

Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]