UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Αποτίμηση της έως τώρα παρουσίας του Π. Γκαρσία στον πάγκο της ομάδας


Όταν ο Pablo Garcia, στις 30 Νοεμβρίου του 2020 παρέλαβε τη σκυτάλη στον πάγκο της ομάδας, η δουλειά του προηγούμενου προπονητή φάνηκε στο γήπεδο, με συχνά τρεξίματα αιφνιδιασμών στους κενούς χώρους προκαλώντας πονοκέφαλο σε κάθε αντίπαλο. Μετά από 4 μήνες έχω να παρατηρήσω τα εξής:

α) Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι έχει απολεσθεί πλέον η ικανότητα του passing game. Το πολυπόθητο 1-2 δεν το βλέπεις για μεγάλο διάστημα. Μην ξεχνάμε όμως, ότι η αλλαγή προπονητή κατά τη διάρκεια της σαιζόν είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, λόγω αναντιστοιχίας στρατηγικού πλάνου και διαθέσιμων ανθρώπινων πόρων.

β) Τα εντόνου ρυθμού τρεξίματα έχουν αντικατασταθεί με σαφή μεν τοποθέτηση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως την υποστήριξη από τους συμπαίκτες όταν κάποιο μέλος της ομάδας έχει την μπάλα στην κατοχή του.

γ) Το σύστημα του αγαπητού Πάμπλο Γκαρσία στηρίζεται στη θέση "6" χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος άξιος να ενσαρκώσει τον αγωνιστικό αυτόν ρόλο.

δ) Οι κεντρικοί αμυντικοί φαίνεται να βρίσκονται σε σύγχυση. Καλοπροαίρετα θα γράψω ότι αυτή είναι αποτέλεσμα αλλαγής διάταξης και όχι κάτι άλλο.

ε) Επίσης, η μείωση της απόδοσης του Α. Ζίβκοβιτς καταδεικνύει είτε την μειωμένη ένταση των προπονήσεων, είτε την αναποτελεσματική στρατηγική επιλογή της αξιοποίησής του.

στ) Η απόδοση στο πρώτο ημίχρονο σχεδόν πάντα είναι υποτονική. Ακόμα και σε παιχνίδια που επακολουθούν πολύ καλών εμφανίσεων. Ίσως, η κακή επικοινωνία με τους παίκτες να είναι η αιτία.

Αυτές ήταν γενικά, λίγες από τις σκέψεις μου. Θα επανέλθω στο μέλλον, Θεού θέλοντος, με περισσότερες λεπτομέρειες.

Stratego 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]