UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Με το δεξί στο Conference League. Θέλει δουλειά για να έρθουν καλύτερες μέρες


Με τη λήξη του αγώνα στο Victoria Stadium του Γιβραλτάρ και τη νίκη με 0-2 απέναντι στην Lincoln Red για την πρώτη αγωνιστική του UEFA Conference League, ένιωσα για πολλοστή φορά ανακούφιση. Το συναίσθημα της ικανοποίησης δεν ήρθε. Οποιαδήποτε νίκη απέναντι σε μια ερασιτεχνική ομάδα δεν θα με χαροποιούσε, όπως το ίδιο φαντάζομαι σκέφτεται και το σύνολο του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Η ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να επιβάλει τον τρόπο ανάπτυξής της, με βασικά χαρακτηριστικά την ηρεμία και την έκρηξη, όταν θα έβρισκε τους κατάλληλους χώρους. Ο Razvan Lucescu, σκεπτόμενος ορθολογικά, χρησιμοποίησε πολλούς από τους αναπληρωματικούς που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα πρώτα σημαντικά επίσημα παιχνίδια. Είχε την ευκαιρία επίσης να δει την αγωνιστική ετοιμότητα των τελευταίων αποκτηθέντων. Ο αγώνας αυτός ήταν η καλύτερη στιγμή να το πράξει, λόγω της μικρής δυναμικότητας του αντιπάλου. Βλέποντας το καλεντάρι, ίσως να μην παρουσιαστεί άμεσα άλλη τέτοια ευκαιρία.

Η ελληνική ομάδα, κυρίως στις αρχές των ημιχρόνων, προσπάθησε να δείξει ποιος θα είναι το αφεντικό, δείχνοντας όμως έλλειψη αυτοπεποίθησης στην κρίσιμη στιγμή που θα γινόταν επικίνδυνη και δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της. Οι γραμμές μεταξύ τους ήταν ασύνδετες, καθώς η 11άδα αυτή έπαιζε για πρώτη φορά μαζί. Αν δεν ήταν ο Diego Biseswar να βρει στον κενό χώρο τον Chuba Akpom για να δημιουργηθεί η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία, θα λέγαμε ότι κι ο ΠΑΟΚ είναι... ερασιτεχνική ομάδα. Το πλασέ του Άγγλου κόντεψε να το επιβεβαιώσει.

Κι όσο η εικόνα χειροτέρευε, ήρθε η εξαιρετική επέλαση του Lucas Taylor από δεξιά, να συνδυαστεί υπέροχα με τον Chuba Akpom για να γράψει ο τελευταίος το 0-1, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η ψυχολογία ανέβηκε και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε λίγο πιο δυναμικά και έφερε το δεύτερο γκολ από τον πολύ δραστήριο Alexandru Mitriță.

Ατομικές παρατηρήσεις

Ο 26χρονος Ρουμάνος έδειξε καλά στοιχεία, τόσο στο τακτικό κομμάτι, όσο και στο επιτελικό. Η εναλλαγή της θέσης με τον Diego Biseswar βοήθησε να δούμε κάποιους όμορφους συνδυασμούς. Παρόλα αυτά, δεν βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Θέλει όμως παιχνίδια για να μπορεί σταδιακά να βοηθά όλο και περισσότερο την ομάδα. Σίγουρα το γκολ στο 56', που διπλασίασε τα τέρματα, θα ανεβάσει την ψυχολογία του για τη συνέχεια.

Ο Sidcley, στα πρώτα 20 λεπτά ήταν δραστήριος με καλά overlaps, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Μετά το 20ο λεπτό δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι στην ομάδα. Ακόμη και στα αμυντικά του καθήκοντα δεν ήταν άριστα προσηλωμένος. Για να μην είμαι άδικος, χρειάζεται να τον δω και σε επόμενα παιχνίδια για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

Enea Mihaj ήταν θετικός στις επεμβάσεις του και έδειξε ζήλο και θέληση. Δεν ευθύνεται σε κάποια από τις επικίνδυνες προσπάθειες του αντιπάλου, αλλά δεν αποτελεί αυτός ο αγώνας κριτήριο για την απόδοσή του.

Ο 18χρονος Γιάννης Κωνσταντέλιας έδειξε πολύ καλά τεχνικά στοιχεία. Έχει ποδοσφαιρικό θράσος ο μικρός. Ζητάει τη μπάλα και την κρατάει χωρίς να φοβάται. Πασάρει και κινείται. Κυνηγάει τις ευκαιρίες του και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσει έτσι, θα δούμε μεγάλα πράγματα από τον πιτσιρικά.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν σοβαρός και ψύχραιμος στις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησαν οι παίκτες του Γιβραλτάρ. Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις ήταν σωτήριος για την εστία του ΠΑΟΚ. Μακάρι να μείνει το μυαλό του ταπεινό και συγκεντρωμένο, γιατί όπως έχω ξαναγράψει διαθέτει πολλά προσόντα.

Κάτι άλλο δεν με εντυπωσίασε.

Κρίσιμα στατιστικά

¬ Από τις 4 σημαντικές ευκαιρίες που έκανε ο ΠΑΟΚ, 2 από αυτές μετουσίωσε σε γκολ. Ποσοστό 50%. Αν και καλό το ποσοστό, κόντρα σε μια ερασιτεχνική ομάδα ο αριθμός αυτών των ευκαιριών είναι ελάχιστος!

¬ Ο δικέφαλος κατάφερε να βγει στον αιφνιδιασμό μόνο μία φορά!

¬ Οι παίκτες της Lincoln Red επιχείρησαν 6 σουτ εντός εστίας του ΠΑΟΚ τα οποία τα μισά βρήκαν το στόχο

¬ Χαρακτηριστικό των λαθών των παικτών του ΠΑΟΚ είναι ότι και οι δύο ομάδες είχαν περίπου τα ίδια κλεψίματα (14 η Lincoln Red έναντι 13 του ΠΑΟΚ)

¬ Τέλος, ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα είναι ο αριθμός των αποκρούσεων από τη μεγάλη περιοχή. Ο δικέφαλος είχε 14, έναντι 10 των παικτών του Γιβραλτάρ. Αυτό βέβαια, δείχνει την πίεση που άσκησε η Lincoln Red και τον παθητικό ρόλο που επέλεξε να παίξει ο ΠΑΟΚ, ειδικά μετά το 0-2.

Ειδική μνεία

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω την πολύ δυναμική παρουσία των λίγων οπαδών της ομάδας του δικεφάλου που βρέθηκαν και στο Γιβραλτάρ. Ήταν αν μη τι άλλο, ενθαρρυντική η παρουσία τους σε ένα ασήμαντο για τη δυναμικότητα του αντιπάλου παιχνίδι, αλλά πολύ σημαντικό για την καμπή της ψυχολογίας της ομάδας. Βοηθούν αφάνταστα στην διατήρηση της εικόνας της ενότητας στους κόλπους της ομάδας και πραγματικά λείπει αυτή η τρέλα από την άδεια θύρα 4 της Τούμπας.

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]