UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr 0-1. Χωρίς όρεξη, mentality και... "ανοιχτήρι"


Η δυσκολία του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr ήταν αναμενόμενη, ως αγώνας πρεμιέρας. Η απόδοση του ΠΑΟΚ ήταν αναμφισβήτητα αμφιλεγόμενη, κρίνοντας από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια και τα σκαμπανεβάσματά του. Το αποτέλεσμα όμως χτύπησε στην Τούμπα σαν κεραυνός. Άστραψε και βρόντηξε. Όχι τόσο για το απίθανο γκολ που δέχτηκε, ελέω ασυνεννοησίας Ángel Crespo και Zivko Zivkovic. Αλλά, για αυτό το περιβόητο mentality (νοοτροπία), που... δεν έκανε την εμφάνισή του από το πρώτο έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου. Είναι να απορεί κανείς με το απίθανο στατιστικό των δύο σουτ στον στόχο από το πενιχρό σύνολο των 9, σε ολόκληρο τον αγώνα! Και αυτή η στατιστική υποτίθεται ότι είναι μιας ομάδας που "σφυροκοπούσε" τον αντίπαλο.

συμπεραίνω ότι η υπερπροσπάθεια για αυτοσυγκέντρωση υψηλού βαθμού που έδειξαν ειδικά στους επαναληπτικούς αγώνες του UEFA Conference League, στέρεψε την πηγή των πνευματικών δυνάμεων

Όχι, δεν βγάζω μένος. Ούτε θεωρώ ότι η ομάδα δεν θα βρει τον τρόπο να βελτιωθεί. Ούτε καν ότι η ομάδα δεν έχει τα φόντα να κάνει πρωταθλητισμό. Ούτε ακόμα, ότι το έμψυχο υλικό δεν επαρκεί για να δούμε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο. Ίσως, το μόνο που της λείπει να είναι ο παίκτης που θα καταφέρει με την προσωπική του ενέργεια να πάρει την ομάδα στην πλάτη του και να ξεκλειδώνει τις "κλειστές" άμυνες.

Θυμάμαι, επί εποχής Alexander Prijovic, ο Σέρβος επιθετικός να ξελασπώνει ουκ ολίγες φορές την ομάδα σε αντίστοιχα παιχνίδια, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν άνευρος και είχε την ανούσια κατοχή της μπάλας. Μια τέτοια εικόνα είχαν οι Θεσσαλονικείς την Κυριακή, χωρίς όμως την παρουσία κάποιου Prijovic. Μένει να δούμε, αν τόσο ο Nelson Oliveira, όσο κάποιος από τους υπόλοιπους νέους παίκτες, που δεν έχουμε ακόμα ικανοποιητικό δείγμα τους, μπορούν να επωμιστούν αυτόν τον απαραίτητο, δύσκολο και συνάμα νευραλγικό ρόλο.

η απογοήτευση του Σέρβου πορτιέρο φάνηκε καθαρά πολύ πριν ο Pedro Conde επιχειρήσει το πλασέ σε άδεια εστία και γράψει το 0-1 [...] δεν είχε το κουράγιο να πέσει με υπερένταση στα πόδια του 33χρονου Ισπανού επιθετικού για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που είχε ακόμη για την αποτροπή του γκολ!!!

Πάντως, οι παίκτες του Razvan Lucescu στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν φάνηκαν να είναι κίνδυνος για την εστία του Yury Lodygin. Βασικά, συμπεραίνω ότι η υπερπροσπάθεια για αυτοσυγκέντρωση υψηλού βαθμού που έδειξαν ειδικά στους επαναληπτικούς αγώνες του UEFA Conference League, στέρεψε την πηγή των πνευματικών δυνάμεων. Αυτή είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, ύστερα από μια σειρά απαιτητικών αγώνων. Από εδώ και πέρα μένει να μας δείξει ο Ρουμάνος τεχνικός και το επιτελείο του, τον τρόπο που θα διαχειριστεί την ιδιαίτερη αυτή περίοδο.

Εντούτοις, αν θέλεις η ομάδα σου να κάνει πρωταθλητισμό και να αναδειχθεί καλύτερη των υπόλοιπων ομάδων, θα πρέπει τέτοια παιχνίδια να τα τελειώνει. Εδώ ακριβώς, φάνηκε για ακόμα μια φορά η ατολμία του Razvan Lucescu στην αλλαγή της διάταξης, μη τοποθετώντας λόγου χάρη, τον Chuba Akpom ως παρτενέρ του Karol Swiderski στην κορυφή της επίθεσης, από την αρχή του αγώνα. Έτσι θα έδινε το σύνθημα για πίεση ψηλότερα και θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλή Μεταξά.

Η πολυπρόσωπη άμυνα των Ηπειρωτών κράτησε ανέπαφη την εστία της και η ανικανότητα των παικτών του ΠΑΟΚ να κάνουν το κάτι παραπάνω, από το να πασάρουν με ασφάλεια στους συμπαίκτες τους, έφερε το παιχνίδι σε σημείο οι φιλοξενούμενοι να ελπίζουν για κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Όσον αφορά την πολυσυζητημένη φάση με το λάθος του Zivko Zivkovic έχω να πω ότι ο Σέρβος, όπως βέβαια και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, δεν είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας με την μπάλα στα πόδια. Αυτό το γνωρίζαμε και όποιος το αρνείται, απλά εθελοτυφλεί. Δεν μπορώ όμως να μην απορήσω με τον τρόπο που ο έμπειρος Ángel Crespo γυρίζει τη μπάλα στον τερματοφύλακα! Είναι αδιανόητο να γυρίζει με ψηλή κεφαλιά στο κέντρο του γηπέδου (
!!!) (εννοώ όχι προς τα πλάγια), τη στιγμή που η άμυνα βρίσκεται τοποθετημένη ψηλά! Άλλο ένα σημάδι της έλλειψης φρεσκάδας στη σκέψη των παικτών! Επιπλέον, η απογοήτευση του Σέρβου πορτιέρο φάνηκε καθαρά, πολύ πριν ο Pedro Conde επιχειρήσει το πλασέ σε άδεια εστία και γράψει το 0-1. Δυστυχώς, δεν είχε το κουράγιο να πέσει με υπερένταση στα πόδια του 33χρονου Ισπανού επιθετικού για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που είχε ακόμη για την αποτροπή του γκολ!!!

Την ομάδα την γνωρίζει ο Razvan Lucescu και σίγουρα έχει πλάνο στο μυαλό του για την αλλαγή της κατάστασης. Άλλωστε, ποτέ δεν κρύφτηκε σε περιόδους κρίσεων. Πάντοτε, ενεργεί δυναμικά και αυτό περιμένω και τώρα. Ωστόσο, θεωρώ ότι θα πρέπει να μετακινηθεί από το πλάνο του. Σε τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να δείχνει στον αντίπαλο ότι μπαίνει στο γήπεδο για να τα κερδίσει και όχι να καραδοκεί σε κάποια στιγμή, μία ευκαιρία, για να σκοράρει. Έχω την εντύπωση ότι, αν δεν εξελιχθεί κάποιος από τους νεοφερμένους σε "ανοιχτήρι" κλειστών αμυνών, δεν θα διστάσει να το κάνει κι αυτό!

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: metrosport




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]