UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

After match. Bohemian FC - ΠΑΟΚ 2-1. Λίγο λείπει να γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές!


Όπως ήταν αναμενόμενο η ομάδα δεν ξεκίνησε αποτελεσματικά. Πιστή στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού με κατώτερο αντίπαλο, από άποψη ποιότητας και μπάτζετ, νιώθει τον κρύο ιδρώτα να την περιλούζει. Αργή και κουρασμένη, λίγο πολύ αναμενόμενο και δικαιολογημένο, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Βέβαια, ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός θα ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό το club. Συνεπώς, το ζητούμενο παραμένει το ξακουστό πλέον balance! Ισορροπία όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε επίπεδο στρατηγικής, καθώς η οικονομική υγεία της ομάδας εξαρτάται από αυτή την πρόκριση.

Δυστυχώς, η ομάδα ανοίχτηκε πέραν του δέοντος, αφήνοντας χώρους στην πιο έτοιμη από πλευράς φυσικής κατάστασης Bohemian να βγει εύκολα στην κόντρα επίθεση

Δεν μπορώ να πω ότι επιθετικά η ομάδα δεν προσπάθησε. Σίγουρα, θα μπορούσε να πανηγυρίσει την επίτευξη κι άλλων γκολ. Εντούτοις, επιθετικά, έδειξε έλλειψη ψυχραιμίας. Αν αναλογιστούμε την περυσινή αφλογιστία σε παιχνίδια με κατώτερους αντιπάλους και επιπρόσθετα την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας της διετίας 2017-2019, που άργησε να πάρει μπρος, θα πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση.

Εκείνος που ξεχώρισε για την ωριμότητά του ήταν ο Nelson Oliveira. Ο Πορτογάλος ήταν λες και βρισκόταν δύο με τρεις εβδομάδες πιο μπροστά από άποψη αγωνιστικής ετοιμότητας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα υπάρχουν πολλές ενστάσεις. Κυρίως, στο θέμα της συγκέντρωσης. Επαναλαμβάνω. Κατανοώ τη επιβάρυνση που υφίστανται οι αθλητές στη διάρκεια της προετοιμασίας. Όμως, αυτό και το επόμενο παιχνίδι στηρίζεται στην άμυνα. Αν δεν δεχόταν γκολ ο ΠΑΟΚ, ακόμα και 0-0 να ήταν το τελικό αποτέλεσμα, όλα θα ήταν διαφορετικά στην Τούμπα στις 12/8. Δυστυχώς, η ομάδα ανοίχτηκε πέραν του δέοντος, αφήνοντας χώρους στην πιο έτοιμη από πλευράς φυσικής κατάστασης Bohemian να βγει εύκολα στην κόντρα επίθεση. Και κάπου εκεί, πήγε να χαθεί η μπάλα. Ευτυχώς, λόγω εμπειρίας κυρίως των Fernando Varela και André Vieirinha αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Να σημειώσω εδώ, ότι οι δύο τελευταίοι είχαν αρκετά λάθη στο παιχνίδι τους, αλλά σίγουρα από ένα σημείο και μετά διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση που πήγε να στραβώσει.

Ο Omar El Kaddouri απουσίαζε από τον αγωνιστικό χώρο, πνευματικώς!

Εκείνος που ξεχώρισε για την ωριμότητά του ήταν ο Nelson Oliveira. Ο Πορτογάλος ήταν λες και βρισκόταν δύο με τρεις εβδομάδες πιο μπροστά από άποψη αγωνιστικής ετοιμότητας. Πάλεψε αρκετά με την πλάτη στον αντίπαλο, καθώς επίσης έκλινε προς τα πλάγια για να υποδεχτεί τη μπάλα και να πασάρει σε συμπαίκτες του. Πέτυχε και το όμορφο γκολ από την υπέροχη πάσα ασίστ του Stefan Schwab. Κάτι άλλο δεν θα περίμενα από αυτόν.

Ο Omar El Kaddouri απουσίαζε από τον αγωνιστικό χώρο, πνευματικώς! Έτρεχε στα χαμένα και πολλές φορές δυσκόλευε την προσπάθεια για δημιουργία φάσης προς την αντίπαλη εστία.

Ο  Andrija Zivkovic πέρα από την απίστευτη ευκαιρία στο 2ο λεπτό, δεν φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Η τραγική υπόθεση των τερματοφυλάκων καίει. Σίγουρα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ευθύνεται κυρίως στο δεύτερο γκολ. Η συγκέντρωσή του δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Όμως, αυτό δεν με ξαφνιάζει, επειδή γνωρίζουμε ότι ο Ξανθιώτης πορτιέρο δεν μπορεί να διατηρήσει την ψυχολογία του σε σταθερό επίπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ή να το θέσω διαφορετικά, δεν μπορεί να διαχειριστεί το πάθος του. Σίγουρα, θέλει δουλειά. Έχει πάντως ενδιαφέρον η διαχείριση των τερματοφυλάκων από τον Razvan Lucescu, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Ρουμάνος δήλωσε με σιγουριά ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται άλλον τερματοφύλακα.

Η Bohemian δεν είναι φόβητρο. Όμως, η νίκη της με 2-1 μέσα στο Staid Aviva δείνει το δικαίωμα στην συμπαθητική κατά τα άλλα Ιρλανδική ομάδα να ταμπουρωθεί στον επαναληπτικό αγώνα στην άμυνα για να μην δεχτεί γκολ. Όλοι ξέρουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δικέφαλος του Βορρά όταν έχει απέναντί του κλειστές άμυνες. Τέλος πάντων, το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν άλλες επτά ημέρες για να δουλέψει ο ΠΑΟΚ τις αδυναμίες του και να επικρατήσει της αντιπάλου του, αλλά πλέον με δύο γκολ διαφορά. Αισιοδοξούμε...

Stratego 

Πηγή εικόνας: inpaok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]