UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Stratego's view. Απαιτείται αλλαγή προσέγγισης στον επαναληπτικό!


Εν όψει του επαναληπτικού αγώνα με τη Bohemian, αναδύεται ως επιτακτική η ανάγκη μιας περισσότερο καινοτόμας προσέγγισης. Όλοι οι προπονητές, από την αρχή της σαιζόν, ονειρεύονται, φαντάζονται ή όπως αλλιώς θέλετε το λέτε, την εξέλιξη της ομάδας τους, έχοντας στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο πλάνο. Για να "βγει" αυτό το πλάνο, χρειάζεται να εφαρμοστεί σε πολλά παιχνίδια. Αυτό καταδεικνύει τη σταθερή πορεία μιας χρονιάς.

Ήδη στις απαρχές της τρέχουσας ποδοσφαιρικής χρονιάς, ο δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ένας στόχος κινδυνεύει να χαθεί τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Δεν είναι το χρονικό σημείο κατάλληλο για εμμονές σε συστήματα και πρόσωπα. Είναι ανάγκη ο coach να παίξει με όλα του τα χαρτιά, ανεξαρτήτως γενικού πλάνου.

Γνωρίζουμε, τόσο από την παλιότερη παρουσία του Ρουμάνου τεχνικού, όσο και από τη φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα για τη φετινή χρονιά, ότι το βασικό του σύστημα παράταξης είναι το 4-2-3-1.

Στον αγώνα της Πέμπτης με την Ιρλανδική ομάδα, αναμένεται εκείνη να ταμπουρωθεί στα καρέ της και να επιδιώξει να βγει στην κόντρα, όποτε οι συνθήκες της το επιτρέψουν. Πώς θα ανταπεξέλθει η ομάδα του ΠΑΟΚ έχοντας μία μόνο αιχμή στην επίθεσή της; Πώς θα ενισχύσει την πίεση στην περιοχή άμυνας του αντιπάλου;

Είναι απαίτηση για τον Razvan Lucescu να κάνει στην άκρη οποιεσδήποτε σκέψεις του γενικού του πλάνου και να παρατάξει την ομάδα με δύο σέντερ φορ. Να αυξήσει τις πιθανότητες εκμετάλλευσης των κενών χώρων στην επίθεση, καθώς η περίσταση το καθιστά αναγκαίο. Δεν πρέπει να πάει χαμένη καμία ευκαιρία!

Βέβαια, δεν αρκεί μόνο η παραπάνω κίνηση, διότι τοποθετώντας δεύτερο επιθετικό, αφήνεις έκθετο τον χώρο του κέντρου. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να επιλεγεί ο Jasmin Kurtic, που κατά τη γνώμη μου μαζί με τον Stefan Schwab θα πρέπει να αποτελέσουν το δίδυμο στον χώρο του κέντρου. Σαφώς, η επιλογή του Σλοβένου θα δώσει περισσότερη ποιότητα στον χώρο του κέντρου αντικαθιστώντας τον Anderson Esiti.

Αριστερά, θα πρέπει να παίξει οπωσδήποτε ο Omar El Kaddouri, με τον Μαροκινό να καλύπτει χώρους, αλλά και να τροφοδοτεί το δίδυμο των επιθετικών. Ενδεχομένως, ο Χρήστος Τζόλης θα  ήταν πιο χρήσιμος σε εκείνη τη θέση, αν μπορούσε να ακολουθήσει τακτικά την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Ίσως, η επιλογή στην αρχική εντεκάδα του Lucas Taylor, ως δεξιού μπακ, να ήταν ενδεδειγμένη, πάντα όμως με την προϋπόθεση ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση και σε θέση να καλύψει γρήγορα τα κενά στην πλευρά του σε περίπτωση που χάνεται η μπάλα.

Η εντεκάδα κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι η εξής:


Σε φάση επίθεσης:


Σε φάση άμυνας:


Όταν ζητάς από τους παίκτες σου
να δεις αίμα στα μάτια τους και να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση, πρέπει κι εσύ, ως προπονητής, να πράξεις αποφασιστικά κατ' αναλογίαν.

Ως φίλαθλοι του αγαπημένου μας ΠΑΟΚ, προσδοκούμε τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής μας να δείξουν αποφασιστικότητα και να περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση. Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη!

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]