UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Επανέφερε την τάξη στο Aberdeen με νίκη στο 96'...!


Όσο η ψυχολογία παίζει ρόλο στην εξέλιξη της πορείας μιας ομάδας, άλλο τόσο σημαντικό βαθμό συμμετοχής παίζει και το λεγόμενο momentum, ελληνιστί ορμή, φόρα. Με αυτή την ορμή δεδομένη, ο κόσμος του ΠΑΟΚ περίμενε χθες στο Pittodrie η ομάδα να καθαρίσει τη μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο, δεδομένης και της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Στο α' μέρος ένας Ντέλιας δεν έφερνε την άνοιξη...!

Στο πρώτο ημίχρονο οι ασπρόμαυροι απολάμβαναν το χτισμένο από τα προηγούμενα παιχνίδια momentum, καθήμενοι αναπαυτικά στις δάφνες του, αισθανόμενοι ότι δεν απειλούνται από τους Σκωτσέζους της Aberdeen FC. Είχαν δίκιο ως προς το τελευταίο, όχι όμως και για την επιλογή της χαλάρωσης στο πρώτο 45λεπτο. 

Σε αυτό το πρώτο μέρος ξεχώρισαν οι εμπνεύσεις του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ήταν από τους λίγους παίκτες του Razvan Lucescu με σαφές κίνητρο να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στην αρχική 11άδα του φετινού ΠΑΟΚ, δεδομένου του παραγκωνισμού του στους προηγούμενους δύο αγωνες. Οι φαντεζί ενέργειές του λίγο έλειψαν να ευοδώσου, με σημαντικότερη εκείνη στο 12ο λεπτό, με την εξαιρετική διατήρηση της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή των Σκωτσέζων, επιτηρούμενος από 5 παίκτες, σημαδεύοντας όμως το δεξί κάθετο δοκάρι του Kelle Roos. Κρίμα που το δοκάρι στέρησε την ευκαιρία να τη βλέπουμε στα highlights των τηλεοπτικών σταθμών ανά τον κόσμο!

Για τα αναθεματισμένα 8 λεπτά, που προηγήθηκε η Abereen FC, έφταιξε κατά την άποψή μου, η υπέρμετρη λογική της ηρεμίας σε επίπεδο χαλάρωσης, ή ακόμα και ύπνωσης θα τολμούσα να πω. 

Οι υπόλοιποι ασπρόμαυροι, είτε δεν είχαν τις ικανότητες να προσφέρουν κάτι θετικό στο επιθετικό κομμάτι, βλέπε Rafa Soares και Θεοχάρη Τσιγγάρα, είτε δεν είχαν το κίνητρο να κάνουν το κάτι παραπάνω για να διασπάσουν τη μεσοαμυντική γραμμή του Barry Robson, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω παρέταξε την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας 3 κεντρικούς οπισθοφύλακες! 

Στο β' μέρος χάθηκε ο έλεγχος, αλλά τελικά... επανακτήθηκε!

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά. Το προηγούμενο λεπτό δεν είναι σε θέση να σου δώσει την πρόβλεψη για το επόμενο. Κάθε στιγμή είναι διαφορετική και χρειάζεται να υπάρχει συγκέντρωση.

Φαίνεται ότι αυτό το λησμόνησαν οι παίκτες του δικεφάλου του Βορρά και πίστεψαν ότι συν τω χρόνω θα έρθει το γκολ που θα δώσει την πολυπόθητη νίκη. Έλα όμως που η μπάλα τιμωρεί! Αρκούσαν 8 λεπτά για τους Σκωτσέζους για να προηγηθούν με 2-0! Όντες ανύπαρκτοι στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Barry Robson, τίποτα δεν προμήνυε ότι θα γίνονταν απειλητικοί στη συνέχεια!

Τι έφταιξε όμως σε αυτά τα αναθεματισμένα 8 λεπτά; Κατά την ταπεινή μου άποψη έφταιξε η λογική της ηρεμίας σε επίπεδο χαλάρωσης, ή ακόμα και ύπνωσης θα τολμούσα να πω. Η άποψη δηλαδή ότι με την ηρεμία και την οργάνωση το παιχνίδι θα είναι στα χέρια μας. Ωστόσο, δεν λήφθηκε υπόψη ο χρόνος, ο οποίος είναι αμείλικτος και όσο ξοδεύεται φέρνει κούραση. 

Εξ' αιτίας αυτής της λογικής οι Troost-Ekong και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, οι δύο στόπερ του ΠΑΟΚ έκαναν από ένα λάθος στο 50ο λεπτό και o Σκοπιανός Bojan Miovski έγραψε το 1-0. Στη συνέχεια, στο 58ο λεπτό πάλι ο νεαρός Έλληνας στόπερ έκανε δεύτερο αμυντικό λάθος βηματίζοντας προς τα πίσω, αντί να βγάλει με τεχνητό οφσάιντ εκτός φάσης τον δεύτερο σκόρερ της Aberdeen FC τον Αμερικανό Dante Polvara!

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο Pittodrie ήταν μια βροντόφωνη απόδειξη ότι το momentum των ασπρόμαυρων βρίσκεται σε ανοδική πορεία...

Ο έλεγχος φαινόταν να είχε χαθεί. Η απογοήτευση άρχισε να μας κυριεύει, αλλά ο Ρουμάνος προπονητής πραγματοποίησε στο 63ο λεπτό τρεις αλλαγές. Οι δύο βασικότερες, ήταν η είσοδος του Γκανέζου Rahman Baba, ο οποίος γέμισε την αριστερή επιθετική πτέρυγα και έφερε μια αναστάτωση στην άμυνα των Σκωτσέζων με τις διεισδυτικές του ικανότητες και του Ρώσου Magomed Ozdoev, που προώθησε το παιχνίδι πιο άμεσα στο επιθετικό μισό. Η τρίτη αλλαγή ήταν του Τανζανού Ally Samatta και πέρασε σχεδόν απαρατήρητος! 

Ο Barry Robson απάντησε σχεδόν αμέσως με τρεις αλλαγές στη μεσοεπιθετική γραμμή, ελπίζοντας σε άνοιγμα του ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να χτυπήσει με τους ξεκούραστους εισελθόντες στα μεγαλύτερα κενά που θα δημιουργούνταν.

Ο δικέφαλος πίεσε αγχωμένος, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά το πρόβλημα της λανθασμένης χρησιμοποίησης του σέντερ φορ, για το οποίο έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν.

Μόνο με την είσοδο του Βούλγαρου Kiril Despotov στο 73ο λεπτό απείλησε σημαντικά και μάλιστα, στην πρώτη του επαφή ο άρτι εισελθείς σκόραρε κιόλας (!) μειώνοντας σε 1-2, δίνοντας ελπίδες για επανάκαμψη.

Η ισοφάριση ήρθε από τον Vieirinha στο 84ο λεπτό. Ο αρχηγός είχε εξαιρετική έμπνευση να σουτάρει από πλάγια θέση και βοηθούμενος από την τύχη ευτύχησε να δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Kelle Roos.

Το κερδισμένο πέναλτι του Magomed Ozdoev και η εύστοχη εκτέλεσή του από τον Stefan Schwab, στο 96ο λεπτό, στην τελευταία κυριολεκτικά προσπάθεια των ασπρόμαυρων να κάνουν το colpo grosso, έφερε τα πάνω κάτω, επαναφέροντας την τάξη και στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στον ουρανό της πρώτης θέσης του 6ου ομίλου του UEFA Europa Conference League

Συμπεράσματα... 

Είδα μια ισορροπημένη ομάδα, που η ηρεμία που αποκόμισε από τα προηγούμενα νικηφόρα αποτελέσματα της επέτρεψε να παραταχθεί με παίκτες που δεν αποτελούν στοιχεία του βασικού κορμού της, τόσο στα αμυντικά χαφ, όσο στα άκρα της άμυνας. 

Στο πρώτο ημίχρονο αυτό δεν το πλήρωσε. Στο δεύτερο όμως αρκούσαν 8 λεπτά χαλάρωσης και κακών τοποθετήσεων για να βρεθεί πίσω στο σκορ με 2 γκολ. Επήλθε χαλάρωση, που λόγω διαφοράς δυναμικότητας εκ πρώτης όψεως δεν θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, εντούτοις, έφερε αναστάτωση καταδεικνύοντας το βάθος του προβλήματος στο κέντρο της άμυνας. Πλέον, ο Razvana Lucescu υποχρεούται να βρει λύσεις!

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο Pittodrie ήταν μια βροντόφωνη απόδειξη ότι το momentum των ασπρόμαυρων βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ο τρόπος που επετεύχθη αυτή η νίκη φανερώνει ότι η ομάδα πλέον δεν δέχεται να χάνει! Χτίζεται λοιπόν με αυτοπεποίθηση και ποδοσφαιρικό εγωισμό, πράγμα το οποίο μας κάνει να ονειρευόμαστε, πως κάτι καλύτερο θα συμβεί φέτος... 

Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: Kingsport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]