UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Thinking out of the box is better!


Όπως έγραψε στον ηλεκτρονικό πίνακα, μετά τη λήξη του αγώνα, Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μεν τον Αστέρα Τρίπολης με το εμφατικό 3-0, όμως το εύρος του σκορ αποτελεί μαγική εικόνα. Αφήνοντας στην άκρη την προκλητική διαιτησία του Βασίλη Φωτιά, η αγωνιστική συμπεριφορά του δικεφάλου δεν ήταν η πρέπουσα. Άγχος για την πρεμιέρα; Απώλεια συγκέντρωσης λόγω του επερχόμενου «τελικού» με την Heart of Midlothian; Φευ! Επιτέλους! Παίζαμε με την ομάδα της Τρίπολης, που τα κενά στην άμυνά της ήταν περισσότερα απ' ό,τι φανταζόμασταν πριν ξεκινήσει ο αγώνας!

Πολλοί έχουν πέσει στη λούμπα να δεχθούν την καραμέλα της κούρασης. Ναι, βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, που όπως λέμε τα πόδια είναι βαριά. Ναι, υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια και η ομάδα ακόμη «χτίζεται». Ναι, στο ρόστερ βρίσκονται νέα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί πλήρως με τα «θέλω» του προπονητή. Σύμφωνοι σε όλα αυτά. Ωστόσο, αυτές οι διαπιστώσεις δεν απαντούν στο μεγάλο ερώτημα... Γιατί οι υπόλοιπες ομάδες στον πλανήτη γη έχουν ένταση στο παιχνίδι τους; Μπορεί να μην έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο έντασης, αλλά τη βγάζουν στο γήπεδο. Γιατί βλέπουμε τους «εχθρούς» μας να παλεύουν με νύχια και με δόντια και να βρίσκονται σε εγρήγορση;

...τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι ο Razvan Lucescu δεν ήταν ποτέ λάτρης της κίνησης. Θέλει τα «πιόνια» του τακτοποιημένα στην σκακιέρα και να γίνεται η ελάχιστη μετακίνηση. Με αυτόν τον τρόπο έχει κερδίσει ό,τι κέρδισε, αλλά ταυτόχρονα έχει χάσει και ό,τι έχασε!

Ερωτήματα, που δεν θα απαντηθούν μέσα από τη διαδικασία της... παπαγαλίας! Ο νους μας πρέπει να σκεφτεί. Και μάλιστα, να λειτουργήσει πέρα από συναισθηματισμούς και εμπάθειες. Αντιλαμβάνομαι το δύσκολο εγχείρημα. Άλλωστε, η σημερινή κοινωνία βρίθει ασυναρτησιών και θολούρας! Εντούτοις, δεν θα πρέπει να κατηγορούμε εκείνους που τολμούν να βγουν από το κουτί! Out of the box is better!

Η κραυγαλέα απουσία θέλησης κίνησης χωρίς τη μπάλα!

Επί το αναλυτικότερον, πέρα από την κραυγαλέα έλλειψη αμυντικού χαφ που θα κάνει το προφανές, δηλαδή το διάβασμα του κενού χώρου στη μεσαία γραμμή ώστε να «σπάσει» την πίεση του αντιπάλου στο πρώτο τέταρτο του γηπέδου, υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα στρατηγικής.

Ένα τέτοιο είναι η απουσία θέλησης για κίνηση χωρίς τη μπάλα. Για να κουνηθεί κάποιος από τους παίκτες του Razvan Lucescu θα πρέπει να υπάρχει μια σχετική βεβαιότητα ότι θα δεχθεί τη μπάλα. Όμως, το ποδόσφαιρο είναι άθλημα δυναμικών καταστάσεων και όχι στατικών. Αν δεν αλλάξει μια συνθήκη δεν δημιουργείται κάποια άλλη. Με απλά λόγια, αν δεν κινηθεί κάποιος παίκτης του δικεφάλου «άσκοπα» δεν θα δημιουργηθεί το πολυπόθητο ρήγμα! Πράγματα απλά και κατανοητά!

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ο Ρουμάνος τεχνικός δεν το γνωρίζει αυτό! Ίσως, η πνευματική προετοιμασία να μην είναι η πρέπουσα. Ίσως από την άλλη, να υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης! Δεν το γνωρίζω αυτό τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι τρίτοι, πέραν βέβαια από τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι βρίσκονται εντός των προπονήσεων.

Ωστόσο, τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος προπονητής δεν ήταν ποτέ λάτρης της κίνησης. Θέλει τα «πιόνια» του τακτοποιημένα στην σκακιέρα και να γίνεται η ελάχιστη μετακίνηση. Με αυτόν τον τρόπο έχει κερδίσει ό,τι κέρδισε, αλλά ταυτόχρονα και έχει χάσει ό,τι έχασε! Μη φέρνουμε στο νου μας μόνο τις θετικές αναμνήσεις! Δεν πρέπει... Το σίγουρο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα γευτεί εκείνα που ονειρεύεται! 

Θα μείνω μόνο σε αυτό το στοιχείο σήμερα. Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν παρελθόντα άρθρα, στα οποία μπορεί να ανατρέξει για να σχηματίσει πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τη γνώμη μου. Όποιος θέλει λοιπόν, ας κάνει τον κόπο. Στον κόσμο της ταχύτητας και της ευκολίας αυτή η κίνηση συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, όμως ποτέ δεν ξέρεις!

Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: sports365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]