UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Αγχωτική πρόκριση, ψάχνοντας τα πατήματα για βελτίωση...


Η πρόκριση ήρθε, τα χαμόγελα επέστρεψαν και πλέον ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν ερχόταν η πρόκριση στα playoffs του UEFA Conference League θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα και οπωσδήποτε τα ερτζιανά θα φόρτωναν με αγανακτισμένες φωνές. Σαφώς, ο ΠΑΟΚ ίδρωσε υπέρ το δέον για να αποκλείσει την Hajduk Split.

Η εμφανής αλλαγή τακτικής.

Στον αγώνα της Τούμπας ο Razvan Lucescu ήρθε σε ρήξη με τη φιλοσοφία του και αυτό από μόνο του αποτελεί πρόοδο. Είπαμε ότι φέτος διαφαίνεται μια ορθότερη αντιμετώπιση του κοουτσαρίσματος κατά τη διάρκεια του αγώνα, η οποία οφείλεται εν πολλοίς στην παρουσία του νέου του βοηθού Gianpaolo Castorina.

Πρακτικά, αυτό διακρίνεται στην αλλαγή τακτικής, που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός στο build up από την άμυνα. Γνωρίζοντας ότι τα διαθέσιμα αμυντικά χαφ δεν έχουν την ικανότητα να κουβαλήσουν τη μπάλα στο μεσοδιάστημα, ουκ ολίγες φορές επιχειρήθηκε το μακρινό γέμισμα από τον Dominik Kotarski. Στην κορυφή, υπήρχε όμως ο Ally Samatta, ικανότερος στο ψηλό παιχνίδι από τον Brandon Thomas, που είχε ξεκινήσει βασικός στο πρώτο παιχνίδι με τους Κροάτες.

...οι παθογένειες της άμυνας παραμένουν στο προσκήνιο, ελπίζοντας στο άμεσο μέλλον να θεραπευτούν οπωσδήποτε! Αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ ένα ανταγωνιστικότερο προφίλ, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Μπορεί βέβαια, ο Τανζανός επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο να μην έκανε αισθητή την παρουσία του  όσο θα ήθελε ο προπονητής, ωστόσο βρήκε κάποια από τα πατήματά του 15 λεπτά πριν την αντικατάστασή του από τον Ισπανό, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα.

Άμυνα με τα γνωστά προβλήματα!

Είναι από όλους παραδεκτό, ότι στο πρώτο ημίχρονο ο δικέφαλος αιφνιδιάστηκε από την ορμή των «λευκών». Το τραγικό λάθος του Κροάτη τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ κόντεψε να διαλύσει πρόωρα το όνειρο. Ευτυχώς, η αυτοθυσία των αμυντικών αποσόβησε τα χειρότερα!

Όσο περνούσε η ώρα ο Dominik Kotarski  βελτίωνε τον βαθμό συγκέντρωσης στο παιχνίδι και έκανε μια καλή εμφάνιση, προστατεύοντας αξιόλογα την εστία του δικεφάλου. Θα μπορούσα να τον συγκαταλέξω στους κορυφαίους του χθεσινού αγώνα.

Η τετράδα στην άμυνα είχε τα ίδια προβλήματα που παρουσίασε πριν επτά ημέρες στο Stadion Poljud. Με τον Tomasz Kedziora να παραπαίει δικαίως, λόγω υπερφόρτωσης της πλευράς του, κινούμενος εκεί ο Marko Livaja κατόπιν προφανέστατης οδηγίας του Ivan Leko. Ο Πολωνός ήταν ο αδύνατος κρίκος στην τετράδα χωρίς καμία αμφιβολία.

...πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας διαθέτει μια μαγική πινελιά, που όταν ζωγραφίζει στο χορτάρι είναι ικανή να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ομάδα, τόσο ψυχολογικά, όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο...

Εντούτοις, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί William Troost-Ekong και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ενώ τα πήγαν σχετικά καλά στην αντιμετώπιση των επίγειων κινδύνων, βρέθηκαν πολλές φορές εκτεθειμένοι στις εναέριες μονομαχίες, οι οποίες ήταν πηγή σοβαρού κινδύνου για την εστία του Dominik Kotarski. Όσο οι Κροάτες επιτίθονταν, τόσο το άγχος βάραινε τα πόδια των ασπρόμαυρων. 

Γενικά, οι παθογένειες της άμυνας παραμένουν στο προσκήνιο, ελπίζοντας στο άμεσο μέλλον να θεραπευτούν οπωσδήποτε! Αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ ένα ανταγωνιστικότερο προφίλ, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το κεφάλαιο Ντέλιας.

Χθες, δεν υπήρχε βλέφαρο ανοικτό που δεν ευχαριστιόταν να βλέπει τον νεαρό ταλαντούχο Γιάννη Κωνσταντέλια να κινείται με τη μπάλα στο χορτάρι σαν αιλουροειδές! Σίγουρα, χρειάζεται να βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του, αλλά όσα δημιουργεί στο γήπεδο είναι σπάνιο θέαμα.

Μπορεί ο Andrija Živković να μην ήταν χθες ο τυπικά αρχηγός της ομάδας, αλλά η στάση του, η θέλησή του, το πάθος του, καθώς και η αποτελεσματικότητά του, δικαιωματικά κερδίζει το αξίωμα του πραγματικού αρχηγού του ΠΑΟΚ!

Μόνος του κέρδισε το πέναλτι, κυριολεκτικά από το τίποτα. Ή καλύτερα, από τον κίνδυνο να βρεθεί η ομάδα του ΠΑΟΚ αγχωμένη από τις πολύ καλές προϋποθέσεις αντεπίθεσης της Hajduk Split. Ο μικρός έκλεψε τη μπάλα με εξαιρετική μαεστρία από τον Vadis Odjidja-Ofoe κερδίζοντας επιπλέον, από τον τελευταίο και το πέναλτι. Σε εκείνο το χρονικό σημείο και ύστερα από το εύστοχο χτύπημα της εσχάτης των ποινών από τον Stefan Schwab, άλλαξε η ψυχολογία της ελληνικής ομάδας.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας διαθέτει μια μαγική πινελιά, που όταν ζωγραφίζει στο χορτάρι είναι ικανή να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ομάδα, τόσο ψυχολογικά, όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο. Ειδικότερα, αν γίνει αποτελεσματικότερος με ηγετικές προεκτάσεις θα διαγράψει ξεχωριστή πορεία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλα αυτά στη θεωρία. Μένει να τα δούμε και στην πράξη.

Η αρχηγική παρουσία του Živković.

Μπορεί ο Andrija Živković να μην ήταν χθες ο τυπικά αρχηγός της ομάδας, αλλά λόγω της στάσης του, της θέλησής του, του πάθους του, καθώς και της αποτελεσματικότητάς του, δικαιωματικά κερδίζει το αξίωμα του πραγματικού αρχηγού του ΠΑΟΚ!

Πέρα από τα δύο γκολ που πέτυχε, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, η χρονική στιγμή που επιτεύχθηκαν «ξεφόρτωσε» το τεράστιο βάρος του άγχους που είχε αρχίσει να επηρεάζει την ομάδα. Όλοι γνωρίζαμε ότι η Κροατική ομάδα, αν δεν είχε διπλασιάσει ο ΠΑΟΚ το σκορ, θα έδινε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όλες της τις δυνάμεις για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης.

Στα αμυντικά του καθήκοντα ο Σέρβος ήταν και πάλι άψογος! Πλέον, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά! Ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός του ρόστερ πρέπει να περιλαμβάνει κατά βάση τον Andrija Živković.

Τώρα πάμε για τις... κούπες!

Την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύουμε στο δυτικό Εδιμβούργο για να αντιμετωπίσουμε την Heart of Midlothian, με προοπτική να παίξουμε στους ομίλους του UEFA Conference League για τη φετινή σεζόν. Ελπίζω και εύχομαι οι καρδιές (hearts) μας να μείνουν στις θέσεις τους μετά την ολοκλήρωση αυτής της σειράς αγώνων. Αν υπογράψουν οι δύο επιπλέον χαφ θα αντικρύζουμε το μέλλον με μεγαλύτερο χαμόγελο...
Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]