UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Να μην υποτιμήσουμε την... Beitar «Trump» Jerusalem!


Οι ανοιχτοί λογαριασμοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Beitar Jerusalem θα κλείσουν μετά τη λήξη του επαναληπτικού αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης. Την ισοπαλία και μάλιστα με μηδέν γκολ εκατέρωθεν δεν είναι ορθό να τη δαιμονοποιούμε. Συνήθως, είναι καλό αποτέλεσμα για την ποιοτικότερη ομάδα, η οποία στην περίπτωσή μας είναι ο ΠΑΟΚ.

Πέρα όμως από συναισθηματισμούς, ας δούμε λίγο πιο σε βάθος τον «χαρακτήρα» της ισραηλινής ομάδας.

Το πρόσωπο της Beitar Jerusalem

Η ισραηλινή ομάδα εμφανίστηκε στον αγώνα της Πέμπτης πολύ σκληρή για να πεθάνει. Πάλεψε με νύχια και με δόντια για να μη δεχτεί γκολ στην Τούμπα και το κατάφερε, με αρκετή δόση τύχης, αφού ο 28χρονος Πορτογάλος keeper της Beitar Miguel Silvaστο, διατήρησε το μηδέν στην εστία του, αποκρούοντας το άθλια εκτελεσμένο πέναλτι  του Stefan Schwab, στο 12ο μόλις λεπτό.

Με τρεις στόπερ στα μετόπισθεν, η Beitar δυσκόλεψε αφάνταστα τον ΠΑΟΚ να πλησιάσει την εστία της. Δεν πίεσε ψηλά, δίνοντας έτσι άπλετο χώρο στους ασπρόμαυρος να ελέγξουν το παιχνίδι. Ωστόσο, δεν έχασε ευκαιρία να βγει στην κόντρα, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους.

Παίζοντας με κοινό νου, αξιοποίησε τους χώρους πλησιάζοντας την περιοχή του Dominik Kotarski. Μπορεί να μην της βγήκε κάποια σημαντική ευκαιρία, αλλά έδειξε ότι αν δεν προσέξει ο ΠΑΟΚ, είναι ικανή να του κάνει τη ζημιά. Ειδικά αυτή την περίοδο, που η ομάδα του Razvan Lucescu ψάχνει ακόμα τα πατήματά της και το περσινό κάζο κρέμεται πάνω από το κεφάλι της εν είδει δαμόκλειας σπάθης!

Ονόματα στις φανέλες με... מועדון כדורגל בית"ר ירושלים

Υπάρχουν μικρά στοιχεία που μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε λίγο παραπάνω στο ποιόν της ομάδας από το Ισραήλ.

Μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να πεις κανείς ότι είναι η θρασύτητα των υπευθύνων της ομάδας αυτής να παρουσιαστεί στον πρώτο αγώνα της UEFA Confernece Leageu με φανέλες που τα ονόματα ήταν γραμμένα στα ισραηλινά, αντίθετα με τις ρητές οδηγίες της UEFA. Παρακάτω, παραθέτω την εικόνα, που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.


Μια τέτοια απόφαση καταδεικνύει την αλαζονεία και ταυτόχρονα το θράσος της διοίκησης του ισραηλινού συλλόγου. Αψήφησε τους κανόνες της διοργάνωσης στην οποία συμμετέχει.


Θα πει κάποιος ότι είναι μικρό πράγμα. Δεν διαφωνώ. Ακόμα και χωρίς ονόματα στις φανέλες τους είχα και εγώ, όπως φαντάζομαι και εσείς, την απαίτηση να την κερδίσουμε στην Τούμπα και να είμαστε πιο άνετοι στη ρεβάνς. Ωστόσο, προσπαθώ να αποκαλύψω τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό σημάδι της αλαζονείας της.

Παρ' όλα αυτά, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάποιο πρόστιμο της UEFA προς τη Beitar Jerusalem. Επειδή δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν μπορώ να αποφανθώ με ακρίβεια για τη σοβαρότητα του θέματος, όμως μπορώ να προβάλω τη σκέψη μου, προκειμένου να συζητηθεί.

Beitar «Trump» Jerusalem

Επίσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένο γεγονός η απόφαση του ισραηλινού συλλόγου το 2018 να μετονομαστεί σε Beitar «Trump» Jerusalem, προς τιμήν της ανακοίνωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Το σχετικό δημοσίευμα είναι του cnn και συμπληρώνει το παζλ της αλαζονικής συμπεριφοράς.

Μην την υποτιμήσουμε... 

Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στον τρόπου που αγωνίστηκε η ισραηλινή ομάδα. Εντούτοις, είναι πασιφανές ότι οι κίτρινοι διαθέτουν στη... φαρέτρα τους την κυνικότητα να κάνουν τη ζημιά στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο λόγω την υποτιθέμενης ανετοιμότητας του δικεφάλου, αλλά και της κανονικής, ομολογουμένως, ποδοσφαιρικής λογικής που διαθέτει ο προπονητής τους, διεκδικώντας τις πιθανότητές για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Conference League.

Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε, ούτε εμείς οι φίλοι του ΠΑΟΚ, ούτε και το τεχνικό team του δικεφάλου τη Beitar Jerusalem. Νομίζω ότι καταλάβαμε όλοι ότι είναι ικανή ομάδα για να κάνει τη ζημιά και με δεδομένο ότι η διοίκησή της ανακοίνωσε sold out για τον μεθαυριανό αγώνα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα!
Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: cnn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]