UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Ο ποδοσφαιρικά βραχυκυκλωμένος Nélson Oliveira


Η ανώριμη εμφάνιση του δικεφάλου, στον αγώνα της Τούμπας με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τερμάτισε τις οποίες λιγοστές ελπίδες είχε για κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχας θέσης, που οδηγεί στην προκριματική φάση του Champions League.

Έμεινε πλέον, να διεκδικήσει για ακόμα μια φορά στην σύγχρονη ιστορία του, το κύπελλο Ελλάδας. Ένα κύπελλο, το οποίο έρχεται όπως και πέρυσι, να αποτελέσει τη λέμβο σωτηρίας για να πιαστεί ο κάθε Παοκτσής, προκειμένου να θεωρήσει τη χρονιά κερδισμένη.

Ο Nélson Oliveira

Μετά τη λήξη του αγώνα πολύς κόσμος άρχισε να προβληματίζεται, σχετικά με την αφλογιστία του Nélson Oliveira. Για εμένα δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς όπως έχω γράψει σε παλαιότερο άρθρο μου, τη γενικότερη αφλογιστία την θεωρώ αναμενόμενη. Να επισημάνω εδώ, ότι το μυστήριο περί "μεταμόρφωσης" των σέντερ φορ, όταν φεύγουν από τον ΠΑΟΚ, προσπάθησα να το εξηγήσω εδώ

Πνευματικά αποπροσανατολισμένος

Το υπερβολικό πάθος που επιδεικνύει ο Πορτογάλος, του έχει θολώσει το μυαλό. Το καθαρό μυαλό αποτελεί το μέσον της συγκέντρωσης, δηλαδή ένα προσόν που είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητο, για οποιονδήποτε σέντερ φορ, αν θέλει βέβαια να επωμιστεί το βάρος του γκολτζή και φορώντας μάλιστα τη φανέλα μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο ΠΑΟΚ.

Θεωρώ, ότι ο Nélson Oliveira έχει χάσει το mind game επί των αντιπάλων αμυντικών. Εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να αποδείξει στον εαυτό του ότι μπορεί να σκοράρει και όχι για να επιβληθεί εμφατικά, όπως θα έκαναν παλαιότεροι ασπρόμαυροι φορ. Αυτός ο πνευματικός αποπροσανατολισμός τον κάνει να συμπεριφέρεται ως ένας δευτεροκλασάτος επιθετικός. 

Διακρίνω εδώ, σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, σε ποδοσφαιρικό πάντα επίπεδο, για το οποίο η λύση είναι ο Πορτογάλος να τα βρει με τον εαυτό του. 

Παράμετρος Razvan Lucescu

Η "διάγνωσή" μου αυτή δεν είναι ανεξάρτητη μιας άλλης, πολύ σημαντικής παραμέτρου. Η παράμετρος αυτή λέγεται, ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Razvan Lucescu

Ο τρόπος με τον οποίο θέλει ο Ρουμάνος τεχνικός να αξιοποιεί τα σέντερ φορ είναι εξοντωτικός. Με δεδομένα τα μέσα που διαθέτει, είναι ακατανόητο να απαιτεί κινήσεις Erling Håland, από τους παίκτες που πλαισιώνουν τη θέση "9"! Το υλικό του ΠΑΟΚ δεν έχει αυτή την ποιότητα, ακόμη!

Παρ' όλα αυτά, σέβομαι την επιλογή του. Το μόνο που θα μπορούσα να παρατηρήσω είναι ότι μόνο ο... κοντός Brandon Thomas, μπορεί να πραγματοποιήσει μερικούς μόνο από τους στόχους του προπονητή. Κυρίως, να φωνάζει παρών σε μπάλες που φτάνουν στη μικρή περιοχή του αντιπάλου. Ίσως, μια επιλογή κοντού σέντερ φορ, με περισσότερη τακτική συνέπεια από εκείνη του Ισπανού, να αποτελούσε σοφότερη κίνηση.

Συμπερασματικά... 

Εν κατακλείδι, το ποδοσφαιρικό βραχυκύκλωμα που υπέστη ο Nélson Oliveira, έχει βασικά να κάνει με την αντιδιαστολή που φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ των προσόντων ενός κλασικού σέντερ φορ, και της επιβολής ενός άλλου στυλ από τον προπονητή του.

Εντούτοις, με δεδομένο ότι ο Ρουμάνος τεχνικός θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν να κάθεται στον πάγκο του δικεφάλου του Βορρά, αν ήμουν ο Razvan Lucescu θα εισηγουμουν τη ΜΗ ανανέωση του συμβολαίου του Nélson Oliveira και την αναζήτηση ενός κατά πολύ πιο ευέλικτου, γρήγορου και κοντρολαρισμένου τακτικά παίκτη για την επιθετική αιχμή της ομάδας. Θα κρατούσα τον Brandon Thomas, ως δεύτερο σέντερ φορ και θα χρησιμοποιούσα έναν από τους ταλαντούχους νεαρούς για τρίτο. 

Επειδή όμως δεν είμαι ο Razvan Lucescu ;) θα αναμένω με σεβασμό τις αποφάσεις της διοίκησης. Διότι, πέρα από τα "θέλω" υπεισέρχονται ποικίλοι άλλοι παράγοντες για να συνθέσουν μια τελική απόφαση.

Βέβαια, ένα θεωρείται σίγουρο και αυτό δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει. Ο Nélson Oliveira τελειώνει τα δύο χρόνια καριέρας του στον ΠΑΟΚ, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει τις αυξημένες προσδοκίες της άφιξής του. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω μπορούν να μετριαστούν, αν σκοράρει το νικητήριο γκολ στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.
Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: paokfc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]