UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Απροστάτευτη η ομάδα εντός και εκτός γηπέδου!


Επιστροφή στις άσχημες εμφανίσεις και αναζωπύρωση των προβλημάτων στην ομάδα μετά την ήττα στην ΟΠΑΠ Arena.

Μοναδική ατμόσφαιρα στο γήπεδο με εξαιρετική ηχητική και διαρκή πίεση από την κερκίδα, που μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο, λυγίζοντας τους άπειρους ποδοσφαιριστών της ομάδας!

Έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια λοιπόν και 13 παιχνίδια η ομάδα της ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ!

Έναν ΠΑΟΚ, που πλήρωσε εχθές την απειρία των ποδοσφαιριστών σε εκείνα που συνηθίζουμε να ονομάζουμε ντέρμπι!

Κλείνοντας έτσι τα ντέρμπι του πρώτου γύρου με 2 ήττες, μία νίκη και μία ισοπαλία!

Προς έκπληξη όλων, για ακόμα ένα παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν η ομάδα που φάνταζε γηπεδούχος με ολοκληρωτικό pressing, απόρροια αυτού ήταν και οι δύο καλές στιγμές με καθοριστική αυτή του Ολιβέιρα!
 
Ο ΠΑΟΚ πούλησε τον Αντόνιο Τσόλακ ως αποτυχημένο σέντερ φορ!
 
Έδωσε τον Κούτσια δανεικό στον Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟ προκειμένου εσύ να μας χαρίζεις την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, που δεν είναι άλλο από το γκολ!!!

Ήσουν ανέτοιμος στην σέντρα του Αουγκούστο, που βγαίνοντας κερδισμένος από κόντρες και μάχες, σου σερβίρει κυριολεκτικά την μπάλα στο σωστό σημείο, με το κατάλληλο ύψος και δύναμη! Φαίνεται λοιπόν, από τον χαλαρό τρόπο που κάνεις τα βήματα προς τα πίσω, ότι δεν πίστευες πως ο Ντάγκλας 
θα βγει κερδισμένος της μονομαχίας!

(Θυμηθείτε πέρσι τον Γιασμίν Κούρτιτς στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Αντίληψη της πορείας της μπάλας γρήγορη τοποθέτηση και εκτέλεση!!)

Δεν με νοιάζει ρε φίλε τι πίστευες στην φάση και τι όχι!! ΕΠΡΕΠΕ να ήσουν έτοιμος, με σωστή τοποθέτηση του κορμού σου και του βηματισμού σου, για να στείλεις την μπάλα στο βάθος της εστίας!

Δηλαδή, είμαστε στην δύσκολη αυτή μεταβατική περίοδο, είσαι και εσύ σε επιθετική αφλογιστία και ποιος θα την στείλει την άτιμη στο πλεκτό;

Ο Θεός;

Είχα αναφερθεί στην pre-game ανάρτηση μου, για το ορατό πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ στις πλευρές τις άμυνας του (μπορεί να γίνομαι κουραστικός στις αναφορές σε προηγούμενα άρθρα αλλά δεν θέλω να νομίζετε ότι γίνομαι μ.Χ. προφήτης). Μπορεί βέβαια, άμεσα να μην πληγώθηκε από εκεί, έπαιξαν όμως καθοριστικό ρόλο οι αλληλοκαλύψεις σε άμυνα και επίθεση! 

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, που ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό προσπάθησε να βγάλει τα ατού του Ολυμπιακού και κυρίως τον Χάμες Ροντρίγκες εκτός ρυθμού παιχνιδιού, έτσι και η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα πιέζοντας ψηλά τους Sastre και Ράφα Σοάρες αντίστοιχα, κάνοντας τους και 2-3 φάουλ αρκετά δυνατά στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού. Σε συνδυασμό με την απειρία των παιδιών αυτών στα ελληνικά ντέρμπι, τουλάχιστον, είχε σαν αποτέλεσμα και τα δύο τα μπακ μας, να καρφωθούν κυριολεκτικά στην άμυνα (οπού και εκεί τα μαρκαρίσματα δεν ήταν σωστά!), αφήνοντας έτσι τα χαφ των πλευρών χωρίς βοήθεια στα ανεβάσματα.

Η θλάση στους προσαγωγούς, που έβγαλε τον Νάρεϊ εκτός, είναι σημάδι κόπωσης και υπερβολικού τρεξίματος, γιατί ο άνθρωπος πραγματικά τι άλλο να κάνει; Kαλύπτει τις πλευρές ασταμάτητα. Αρχίζω να έχω και υπόνοιες για κακής ποιότητας προπόνηση και αποθεραπείας!

Και ενώ όλα φάνταζαν ότι θα έχουμε ένα όμορφο απόγευμα παρατηρώντας το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του παιχνιδιού, ξαφνικά ο ΠΑΟΚ υποχωρεί και δίνει όλο το γήπεδο στην ΑΕΚ. Σε μία ΑΕΚ, που φέτος έχει δείξει πόσο καλά πιέζει ψηλά τον αντίπαλο.

Προφανώς και είμαι ικανοποιημένος, γιατί οι παίκτες προσπαθούν να μείνουν στο πλάνο του προπονητή, οδηγώντας την μπάλα με κοντινές πάσες και όχι με μακρινά διωξίματα έξω από την περιοχή, δημιουργώντας ένα όμορφο build-up (όταν το προσπαθεί όμως. Όχι όταν απλά παιδεύει την μπάλα γύρω γύρω βλέπε Αστέρα Τρίπολης). Πρέπει όμως, να έχεις και την κριτική ικανότητα για το πότε θα το ολοκληρώσεις και πότε θα το σταματήσεις. Εδώ λοιπόν, έρχεται η απειρία των ποδοσφαιριστών, που προσωπικά δεν με ενοχλεί, γιατί έχουμε πει ότι το γνωρίζουμε, ότι έτσι θα είναι φέτος. Αλλά ρε φίλε Κουλιεράκη, να σου πω λίγο κάτι! Δεν γίνεται να είναι ο Αραούχο καρφωμένος επάνω στον Ντάντας και εσύ να του δίνεις την μπάλα! 

Επίσης, στο δεύτερο τέρμα επιλέγεις την απαγορευτική παράλληλη μεγάλη πάσα σε φάση επίθεσης και εκτός αυτού, δέχεσαι μια προσποίηση άνευ λόγου, μιας και γυρίζεις το κεφάλι και το βλέμμα προς άλλη κατεύθυνση!

Εδώ επίσης, φαίνεται η έλλειψη παιχνιδιών του Ράφα Σοάρες που έμεινε μακριά από τη φάση. Δεν αντιλήφθηκε επ' ουδενί, την κατάληξη της πάσας του Κουλιεράκη!

Σε ατομικό επίπεδο: 

Ο  Κοτάρσκι  κράτησε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 στο πρώτο μέρος 

Ο  Κωνσταντέλιας προσπάθησε αρκετά αλλά όπως και ο Νάρεϊ πάλευαν ολομόναχοι στις πλευρές!

Δεν υπάρχει ο παίκτης βαρόμετρο αυτή την στιγμή στην ομάδα! 

Και όσο οι ατομικές μονάδες καθυστερούν να γίνου σύνολο θα έχουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα στα παιχνίδια! 

Σας λέω και πάλι δεν με ενοχλεί!! 

Αρκεί να βλέπουμε τα νέα παιδιά! Προφανώς και δεν κάνουν όλοι για τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ! Πως όμως θα το συμπεράνουμε αυτό; Μόνο μέσα από τα παιχνίδια!

Την εμμονή μου με τον Αουγκούστο την έχετε καταλάβει! Άφησε τον εκτός ενδεκάδας έστω και ένα παιχνίδι! Δεν μπορώ να τον βλέπω άλλο!!!

Διαιτησία:

Αλήθεια θέλετε την άποψη μου; Γιατί; Για να αφήσουμε όλοι μαζί τα νεύρα μας σε κάποια κρεμάστρα; Οκ!

Αρχίζω από το γκολ της Α.Ε.Κ.:

Έχω την υποψία, ότι στην αρχή του μαρκαρίσματος υπάρχει φάουλ στον Ντάντας. Λέω όμως, πως η σκέψη μου είναι οπαδική και η κρίση μου θολωμένη... Για πείτε μου; Αν ο ΠΑΟΚ είχε επιτύχει ίδιο ακριβώς τέρμα, θα περνούσε η φάση από κόσκινο και replay από 39 διαφορετικές οπτικές γωνίες και λήψεις; Είδατε εσείς κάποιο κοντινό πλάνο εστιασμένο στα πόδια των ποδοσφαιριστών; Το κοντινότερο ήταν από το drone!!!

Αραούχο κόκκινη κάρτα στο 40ο λεπτό.

Πρώτη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα σε παίκτη της Α.Ε.Κ. στο 80΄λεπτό!!

Να συνεχίσω;

Εξ' ου και ο τίτλος του άρθρου!!!

Ραζβάν Λουτσέσκου:

Φαντάζομαι να κατάλαβες έστω και τώρα την αναγκαιότητα να δώσεις χρόνο συμμετοχής σε όλα τα νέα παιδιά!!

Τρελάκιας 

Πηγή φωτογραφίας: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]