UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Τάδε έφη Luís Godinho: "κανένας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και του Άρη δεν ήθελε να τρέξει"...!


Ο Luís Miguel Branco Godinho, ήταν ο διαιτητής στον περασμένο αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου διαιτητής κάνει δηλώσεις ήταν και οι δικές του. Παραδόξως λοιπόν, αναφέρθηκε στον εν λόγω αγώνα της Κυριακής.

Ο Πορτογάλος referee ανέδειξε μια διάσταση πολύ χρήσιμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων, σχετικά τόσο με την ποιότητα του πρωταθλήματος της ελληνικής Superleague, όσο και με τη δυναμική που μπορεί να έχει φέτος η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο και δη το πρωτάθλημα της χώρας μας δεν δρέπει δάφνες καταξίωσης στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ωστόσο, η κυνική ομολογία του Luís Godinho που αναγράφεται παρακάτω, κατά τη γνώμη μου είναι τόσο απαξιωτική όσο και πέρα για πέρα ρεαλιστική:

Μου αρέσει να σφυρίζω αγγλικά [...] Ήμουν σε έναν αγώνα ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό το Σαββατοκύριακο, ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Στο τέλος του παιχνιδιού, αναρωτήθηκα αν ήμουν ο μόνος, κατά τη διάρκεια του αγώνα, που ήθελα το παιχνίδι να κυλάει και να σφυρίζω μικρά φάουλ [...] Όμως, κανένας από τους παίκτες δεν ήθελε να τρέξει. Άρχισα να συνειδητοποιώ λοιπόν ότι κανείς δεν ήθελε αυτό και έτσι προσαρμόστηκα στο παιχνίδι...

Κανένας λοιπόν, από τους 22 ποδοσφαιριστές, ή καλύτερα από τους 32 (μαζί με τις αλλαγές), δεν έδειχνε διάθεση να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που έδινε ο διαιτητής, σε ό,τι έχει να κάνει με το σκληρό παιχνίδι. Δεν είχε την όρεξη να πιέσει λίγο πιο δυνατά από το επιτρεπόμενο όριο, προκειμένου να πάρει τη μπάλα στην κατοχή του και να δημιουργήσει προϋποθέσεις αιφνιδιασμού.

Πέρα από την καταγραφή της ζοφερής ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και ειδικότερα του επιπέδου των ομάδων της Θεσσαλονίκης, η δήλωση αυτή του Luís Godinho, βροντοφωνάζει τη λειψανδρία παικτών με την οξυδέρκεια να διαβάσουν τα κρυμμένα εκείνα σημεία, που δίνουν το πλεονέκτημα στην ομάδα τους.

Συγκεκριμένα για τον ΠΑΟΚ, αυτό δείχνει την ύπαρξη μεν παικτών με αρκετό ταλέντο, αλλά όχι αρκετά μπαρουτοκαπνισμένων, που να μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ του δικεφάλου. 

Η άποψη του Πορτογάλου referee δεν ειπώθηκε σκόπιμα, ούτε έχει ο ίδιος όφελος από αυτή. Ως εκ τούτου, καταγράφεται ως αντικειμενική άποψή, πράγμα που κάνει ακόμα πιο ασφαλές το συμπέρασμά μου.

Εν τέλει, είναι ένα σημάδι οριοθέτησης του ταβανιού στο οποίο μπορεί να φτάσει τη φετινή σεζόν η ομάδα του Razvan Lucescu. Δεδομένου της υπόθεσης ότι δεν θα γίνει μεταγραφή ποιοτικότερου ποδοσφαιριστή από τους ήδη υπάρχοντες, με τον παραπάνω συλλογισμό ευχαριστημένοι θα είμαστε αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κερδίσει τα ντέρμπι στο γήπεδο της Τούμπας, εκμεταλλευόμενος τον ενθουσιασμό της νεότερης ομάδας του πρωταθλήματος.

Ευελπιστούμε, ότι ο José Boto, σε συνεργασία με τον Ιβάν Σαββίδη θα προχωρήσουν σε μία τουλάχιστον προσθήκη στο ρόστερ, ώστε να δώσουν ώθηση εμπειρίας στο σύνολο του Razvan Lucescu.

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: hellas.postsen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]