UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Ικανοποιητική εμφάνιση με MVP τον Dominik Kotarski


Ο νεαρός Πολωνός τερματοφύλακας του Δικεφάλου παρουσίασε τον εαυτό του στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας με μία εμφάνιση που θα ζήλευαν όλοι οι πρωτοεμφανιζόμενοι keeper's μιας και αυτή άγγιξε το απόλυτο 10 στο γήπεδο Χαριλάου!

Δύο εκπληκτικές αποκρούσεις, με την μία εξ αυτών να αποδεικνύει το βαθμό ετοιμότητας και την αφοσίωση στο παιχνίδι καθ' όλη την διάρκεια αυτού.

Και φυσικά το πιασμένο πέναλτι...

Κάτι που δείχνει πως ο νεαρός είναι έτοιμος τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Μένοντας ανεπηρέαστος σε πυρσούς, χαρτάκια και αποδοκιμασίες. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, φάνηκε για μία ακόμα φορά η έλλειψη ενός επιτελικού χαφ που θα συνδέσει τις γραμμές της ομάδας, μιας και σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού βλέπαμε ένα τεράστιο κενό μεταξύ της άμυνας και των κεντρικών, τουλάχιστον 25-30 μέτρων!

Αυτό είναι ένα θέμα που ο Razvan Lucescu φαίνεται να μην μπορεί να δώσει λύση προς το παρόν τουλάχιστον!

Μοιάζει να είναι εμμονικός με την διατήρηση του Douglas Augusto στο αρχικό σχήμα και επιπλέον τον διατηρεί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, την στιγμή που εκείνος γίνεται η αιτία που καταστρέφονται φάσεις με τις επιλογές του! (Βέβαια θα μου πείτε έχει κάποιον καλύτερο σε εκείνη την θέση;). Αρκεί να αναφέρουμε  μόνο μία στο χθεσινό παιχνίδι με την κάθετη πάσα 20 μέτρων προς τον Brandon που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, όταν η σωστή πίεση στους ποδοσφαιριστές του Άρη επέφερε το κλέψιμο.

Και εδώ τοποθετώ την 'άποψη μου:

Αν δεν θέλεις αγαπητέ Douglas Augusto να παίζεις, είτε γιατί βαρέθηκες, είτε γιατί δεν σε εμπνέει η ομάδα, είτε ακόμα γιατί έχεις τα ψυχολογικά σου, κάτσε στο σπίτι σου βρε αδερφέ, δεν είναι κακό. Κακό είναι να μας βγάζεις από τα ρούχα μας σχεδόν σε  κάθε παιχνίδι!

Jasmin Kurtić καιTiago Dantas στα αμυντικά χαφ, με τον δεύτερο να κινείται αθόρυβα σε όλο το παιχνίδι και να είναι σκιά του εαυτού  του, χωρίς να συμβάλει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού (καλύπτοντάς όμως αρκετά τους χώρους ευθύνης στο αμυντικό κομμάτι), κάτι που φάνηκε αρκετά, μιας και μας έχει συνηθίσει σε διαφορετικό τρόπο συμμέτοχης στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια δεν ανέβηκε σχεδόν καθόλου προς τους κεντρικούς αμυντικούς να ζητήσει την μπάλα προκειμένου να δώσει την παραπάνω επιλογή στην πάσα αυτών.

Ο Jasmin Kurtić από την άλλη, θύμισε λίγο τον περσινό ποδοσφαιριστή που όλοι αγαπήσαμε με αθόρυβη δουλειά στο κέντρο με  καθοριστικές επεμβάσεις σε αρκετές στημένες φάσεις και πρωτίστως ήρεμος!

Andrija Živković: Αμυντικά άριστος, όπου χρειάστηκε, με αποκορύφωμα την φάση του πρώτου ημιχρόνου όπου μετά από δικό μας κόρνερ ο Άρης βγήκε στην κόντρα, με τον Σέρβο να καλύπτει πολύ γρήγορα την πλευρά του Τσαούση.

Επιθετικά ο Živković θεωρώ πως δεν βοήθησε όσο μπορεί και εδώ είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα που χρειάζεται να βρει λύση ο Razvan Lucescu, καθώς είτε γιατί δεν του βγαίνουν οι ατομικές ενέργειες, είτε γιατί ο  Τσαούσης δεν μπορεί να βγάλει τις συνεργασίες που πρέπει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, εγκλωβίζεται σε έναν τρόπο παιχνιδιού εντελώς αναποτελεσματικό. Είναι επιτακτική ανάγκη ο Răzvan Lucescu να τον ξεκλειδώσει!

Khaled Narey: Προσπάθησε, όπως και ο Živković, να συμμετέχει στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Είχε την στιγμή του με το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο τάκλιν του αμυντικού του Άρη.

Στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν επίσης συνεπής, με καθοριστική στιγμή την προβολή περίπου στο 80΄λεπτο της αναμέτρησης.

Ingi Ingason και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης λειτούργησαν σαν ελβετικό ρολόι στο κέντρο της άμυνας, με τον δεύτερο να είναι άτυχος στην φάση του πέναλτι, πληρώνοντας ίσως και την απειρία του με την κακή τοποθέτηση που είχε στο σώμα, σε σχέση με τον αντίπαλο και την μπάλα.

Επί συνόλου, είδαμε τον ΠΑΟΚ να πιέζει κατά διαστήματα σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, κάτι που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Άρη, χωρίς όμως  μεγάλη διάρκεια. Αυτό δείχνει πως η ομάδα  είναι ανέτοιμη σε επίπεδο φυσικής κατάστασης με αποτέλεσμα να φοβάται το πρέσινγκ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τρελάκιας 

Πηγή φωτογραφίας: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]