UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

ΠΑΟΚ - Copenhagen 1-2. Μοιρολατρία που προβληματίζει


Τι και αν ο ΠΑΟΚ έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο. Τι και αν έβρισκε εύκολα τα κενά μέσα στη μεγάλη περιοχή της
Copenhagen. Τι και αν είχε δοκάρι. Τι και αν είχε την κατοχή της μπάλας (67%)! Ο ηλεκτρονικός πίνακας στο γήπεδο της Τούμπας μετά από 90 λεπτά έγραψε 1-2, ξεγυμνώνοντας τις αδυναμίες της ομάδας, που εδώ που τα λέμε, αχνοφαίνονταν αρκετό καιρό, με τα θετικά αποτελέσματα να τις κρύβουν κάτω από το... χαλάκι!

Δεν είναι πρέπον να πυροβολήσουμε τον προπονητή, ο οποίος έκανε τα πάντα για να φαίνεται ρετουσαρισμένο το ρυτιδιασμένο πρόσωπο της ομάδας του. Ο Razvan Lucescu που δεν μας συνηθίζει να κάνει εύκολα αλλαγές στην 11άδα του, πέρα από το όποιο rotation που κάνει κάθε εβδομάδα, ξεκίνησε τον αγώνα με μία έκπληξη. Αντί για τον Lucas Taylor τοποθέτησε στα δεξιά της άμυνας τον José Crespo. Προφανώς, ο καημός του ήταν να βελτιώσει την ανύπαρκτη στα προηγούμενα παιχνίδια παρουσία στην εναέρια μονομαχία εντός της περιοχής του δικεφάλου. 

Η κίνησή του αυτή είχε στόχο την προστασία των μετόπισθεν και κυρίως τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εναέριου ελέγχου, καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια παρουσιάστηκε το φαινόμενο οι αντίπαλοι να πηδούν για κεφαλιά σχεδόν ανενόχλητοι. Συνεπικουρούμενος βέβαια και από τις αρνητικές εμφανίσεις του Lucas Taylor στα προηγούμενα παιχνίδια, αφού από την δική του πλευρά προήλθαν αρκετά γκολ με κυρίως ατομική του ευθύνη. Σημειώνεται επίσης ότι ο Rodrigo δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια καθώς δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA.

Σαφώς και η επιλογή της χρησιμοποίησης του José Crespo ως δεξί μπακ οδήγησε στην αποδυνάμωση της δεξιάς επιθετικής πτέρυγας, που τελικά αποδείχθηκε μοιραία. Όμως, δεν βελτιώθηκε ούτε η εναέρια αμυντική συμπεριφορά.

Το άτυχο αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μου είναι επακόλουθο της έλλειψης ενέργειας, τόσο πνευματικής όσο και σωματικής, στην πίεση της αντίπαλης άμυνας στα ¾ του γηπέδου. Ο Karol Świderski πίεσε μόνος του, αλλά προφανώς δεν έφτανε!

Η λογική της ομάδας να κάθεται πίσω και να περιμένει τον αντίπαλο, όταν σκοράρει πρώτη, δείχνει μοιρολατρία. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει και δεν είναι θέμα προσώπων, κατά τη γνώμη μου. Είναι θέμα νοοτροπίας. Γιατί δεν μπορώ να πω ότι Jasmin Kurtić και Stefan Schwab δεν έχουν τη εμπειρία να ανεβάσουν την ομάδα.

Θεωρώ, τέλος, ότι η αμυντική γραμμή θα πρέπει να σοβαρευτεί και να συγκεντρωθεί λαμβάνοντας έγκαιρα σωστή τοποθέτηση για απομάκρυνση της μπάλας. Δεν πιστεύω ότι οι Enea Mihaj και Γιάννης Μιχαηλίδης δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.

Πάντως, η πρόκριση δεν χάθηκε. Μόνο αναβλήθηκε για αργότερα. Περιμένω τον 52χρονο Ρουμάνο τεχνικό να αλλάξει την κατάσταση άμεσα.
 
Stratego 
 
Πηγή φωτογραφίας:  sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]