UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3. Ήθελε τη νίκη και την πήρε


Ένας διαφορετικός ΠΑΟΚ από εκείνον που συνηθίσαμε τα τελευταία παιχνίδια παρουσιάστηκε στο Απόστολος Νικολαΐδης. Σοβαρός για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ψυχωμένος, απέκρουσε το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων του Παναθηναϊκούς και όχι μόνο αυτό, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού έγινε πιο άμεσος και πιο απειλητικός για τον αντίπαλο. Μάζα των παικτών του ΠΑΟΚ βρίσκονταν κάθε φορά στην περιοχή του τριφυλλιού, εξαιτίας της προώθησης της μπάλας στο δεύτερο μισό του γηπέδου με απευθείας κάθετη πάσα, σπάζοντας την μεσοεπιθετική γραμμή των πρασίνων. 

Το σημαντικό χαρακτηριστικό των Θεσσαλονικέων ήταν η αμεσότητα και σε λίγες μόνο περιπτώσεις εκείνοι έδειξαν ότι μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ αρκούνται στην απλή διαχείριση του αποτελέσματος. Έτσι, δεν περίμεναν τον αντίπαλο στην περιοχή τους, παρά μόνο έκλεψαν πολλές μπάλες στον χώρο του κέντρου και δεν άφησαν περιθώρια να νιώσουν απειλούμενοι.

Εντούτοις, για ένα μικρο χρονικό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο, ο δικέφαλος δέχτηκε αρκετή πίεση, που ενισχύθηκε από την αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε στην τάξη των μεσοαμυντικών παικτών των ασπρόμαυρων. Ήταν η έμπνευση του Ivan Jovanović να περάσει στο παιχνίδι τον Maurício, πιέζοντας πιο πολύ την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλάζοντας έτσι τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή. Ο τελευταίος κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Στη συνέχεια, για να λέμε την αλήθεια, ο ΠΑΟΚ πίεσε αλλά όχι αρκετά. Τα σουτ που επιχείρησαν οι Chuba Akpom και Andrija Zivkovic δεν διεκδικούσαν πολλές πιθανότητες για την επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος. Το παιχνίδι φαινόταν ότι το ήθελε περισσότερο η ομάδα της Μακεδονίας. Όμως, μπορώ να πω ότι η τελευταία στάθηκε αρκετά τυχερή στη φάση του πέναλτι στον Γιάννη Μιχαηλίδη, το οποίο δόθηκε ύστερα από επισταμένη εξέταση του VAR από τον Ισπανό ρέφερι Del Thero Grande και ως εκ τούτου δεν χωρά αμφιβολία για την εγκυρότητά του. Το εύστοχο χτύπημα του Jasmin Kurtić ήταν καθοριστικό, ωστόσο από εκεί και μετά οι παίκτες του Razvan Lucescu υποχώρησαν εμφανέστατα στα μετόπισθεν της άμυνάς τους.

Πηγή: onsports

Η κούραση είναι αυτή που ανάγκασε τους Θεσσαλονικείς να οπισθοχωρήσουν, δίνοντας αρκετό χώρο πάλι στον αντίπαλο και υποπίπτοντας για μία ακόμα φορά στην ίδια λανθασμένη λογική, που αποδεικνύεται ότι είναι πλέον η παθογένεια της ομάδας του Ρουμάνου τεχνικού.

Αν και αυτή η μάστιγα της μοιρολατρικής στάσης αναμονής στα καρέ της άμυνας έκανε την εμφάνισή της για μικρό, σχετικά, χρονικό διάστημα, παρόλα αυτά, έδωσε ελπίδες στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει την ισοφάριση, παίρνοντας τις ευκαιρίες του.

Ενώ λοιπόν, οι πράσινοι πίεζαν και οι ασπρόμαυροι αμύνονταν, γίνεται μια φάση που σηκώνει συζήτηση. Είναι η στιγμή που ο Lucas Taylor κερδίζει την μπάλα από τον Sebastián Palacios μετά από αντικανονικό, κατά τη γνώμη μου, μαρκάρισμα και από το οποίο προήλθε στη συνέχεια το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος παίκτης (σαν να διακτινίστηκε στην αντίπαλη περιοχή), λίγα μέτρα έξω από το μεγάλο "κουτί" του Ιταλού πορτιέρο του Παναθηναϊκού Alberto Brignoli.

Με την υπέροχη εκτέλεση του Jasmin Kurtić διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις το τελικό 1-3, σβήνοντας κατά κάποιο τρόπο τα σοβαρά λάθη του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. 

Τα λάθη αυτά, ας μη γελιόμαστε, υπάρχουν και φωνάζουν! Η θετικό είναι ότι με τη χρησιμοποίηση του Andrija Zivkovic στα αριστερά της επίθεσης, ως βοηθό του Andre Vieirinha στα αμυντικά του καθήκοντα και του Thomas Murg από τα δεξιά ως βοηθό του Lucas Taylor αντίστοιχα, κατάφερε ο Ρουμάνος τεχνικός να κρύψει με αποτελεσματικό τρόπο τα κενά που παρουσιάστηκαν στους προηγούμενους αγώνες. 

Το νέο στοιχείο επιθετικά, πέρα από την αμεσότητα με την οποία κινήθηκαν οι μεσοεπιθετικοί, ήταν η διαγώνια κίνηση των ακραίων μπακ, οι οποίοι είχαν την οδηγία να συγκλίνουν προς το κέντρο, δημιουργώντας με τα overlaps υπεραριθμία στην τελευταία ζώνη άμυνας του Παναθηναϊκού. Αυτή η κίνηση χρησιμοποιείται πολύ συχνά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και αποτελεί δείγμα της θέλησης του Ρουμάνου τεχνικού να προσθέσει στοιχεία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, κάνοντάς τον ανταγωνιστικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Ο χρόνος που κέρδισε ο δικέφαλος του Βορρά είναι υπέρ-πολύτιμος. Η συνέχεια αναμένεται πιο απαιτητική. Ωστόσο, η νίκη αυτή απέναντι σε έναν αντίπαλο με ηχηρό όνομα, που αναζητά να ζήσει τις παλιές ένδοξες στιγμές και μάλιστα, απέναντι σε μια καυτή έδρα, καταδεικνύει την ποιότητα που έχει αυτή η ομάδα και ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται μπορούν να λυθούν με βέλτιστες πρακτικές κυρίως ψυχολογικού και τακτικού χαρακτήρα.
 
Stratego  

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]