UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-0. Το τρις εξαμαρτείν...


Μία ομάδα πνευματικά κουρασμένη, ένας προπονητής εγκλωβισμένος στη λογική της διαχείρισης ενός υλικού που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύο, προς το παρόν και αργότερα σε τρεις διοργανώσεις και μία διοίκηση που θέτει στόχους πέραν των δυνατοτήτων, άφησε χθες (22/11/2021) τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο Περιστέρι. Οι βαθμοί πέταξαν και το τραίνο του πρωταθλητισμού το προλαβαίνουμε δεν το προλαβαίνουμε.
 
Πολύ σωστά έγραψε ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου παρατηρώντας στο άρθρο του με τίτλο "όταν όλα πάνε λάθος ΠΡΙΝ από ένα παιχνίδι" ότι ύστερα από κάθε διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών υποχρεώσεων, η ομάδα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο εντελώς αποδιοργανωμένη. Όπως τονίζει ο έμπειρος ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, αυτό συνέβη στους προηγούμενους αγώνες με ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο. Χθες τρίτωσε το κακό! Εάν το δις εξαμαρτείν αρκεί για να χαρακτηρίσεις κάποιον από έλλειψη σοφίας, για το... τρις τι να πεις;

Το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός αποδεικνύει ότι η ομάδα του Razvan Lucescu αποτελείται από παίκτες που δεν έχουν την ποιότητα να ανταπεξέλθουν σε συνεχόμενους αγώνες στον ίδιο ρυθμό. Επειδή όμως πιέζονται πνευματικά από τον προπονητή τους για να φτάσουν στον απώτατο στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάθε φορά που υπάρχει διακοπή η πνευματική επανεκκίνηση δεν τίθεται άμεσα σε λειτουργία. Αυτό είναι το τεράστιο μειονέκτημα του να παίρνω από κάθε παίκτη το 110%!

Αν θεωρήσουμε ότι γίνεται το σφάλμα της υπερεκτίμησης του ανθρωπίνου δυναμικού της ομάδας, τότε μιλάμε για τεράστια αποτυχία του club που λέγεται ΠΑΟΚ. Η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων των μελών της ομάδας, σε συνδυασμό με την αφόρητη πίεση για να πετύχουν τον υψηλό στόχο, κρατώντας στην μασχάλη τους δύο ή και τρία καρπούζια, χρεώνεται τόσο στην διοίκηση για τον αποτυχημένο προγραμματισμό της, αλλά και ισάξια στον προπονητή, με δεδομένο πάντα ότι οι οποιεσδήποτε καλοκαιρινές κινήσεις έγιναν από τον ίδιο εν λευκώ, όπως άλλωστε φημολογείται.

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση;


Κάτω από τις παρούσες συνθήκες, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να βελτιωθεί αλματωδώς η κατάσταση. Ο πρωταθλητισμός θέλει σταθερότητα. Η ατομική βελτίωση θέλει καθαρό μυαλό και ένταση στο 60% - 80%, εναλλασσόμενα στη διάρκεια του αγώνα. Με 110% πίεση κάποια στιγμή το μυαλό και το κορμί θα κλατάρει με απρόβλεπτα αρνητικές συνέπειες, όπως έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται.

Έως την μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, το μόνο που μπορεί να κάνει ο Razvan Lucescu είναι να ρίξει τους ρυθμούς και να επιλέξει μια πιο ρεαλιστική φιλοσοφία, χτυπώντας κυνικά στην εκμετάλλευση των στημένων φάσεων, που τόσο καλή δουλειά γίνεται από τον Cristiano Bacci και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων.

Από τον Δεκέμβρη και μετά βλέπουμε...

Stratego

Πηγή φωτογραφίας: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]