UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Pre-season. PSV Eindhoven - ΠΑΟΚ 1-0. Κι όμως, υπάρχουν και θετικά συμπεράσματα

Στο Philips Stadion το γήπεδο... έγερνε! Ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ισορροπήσει. Κι όμως το ταμπλό στο τέλος του 90λεπτου έδειχνε PSV - ΠΑΟΚ 1-0. Μπορεί η εικόνα της ομάδας να ήταν απροσδόκητα αρνητική, όμως υπάρχουν δύο στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του Rasvan Lucescu και δείχνουν ότι η ομάδα δεν ήταν τόσο άθλια όσο εκ πρώτης όψεως φάνηκε.

Το πρώτο και βασικό στοιχείο, είναι η κατοχή. Ο δικέφαλος είχε 40% κατοχή, σε ένα παιχνίδι σφυροκοπήματος από τον αντίπαλο, που έδινε την εντύπωση ότι κατείχε τη μπάλα κατά 100%! Κι όμως... Οι θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, αλλά για λόγους που θα αναλύσουμε παρακάτω δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Joël Drommel.

Το δεύτερο στατιστικό στοιχείο που καταδεικνύει την μαγική εικόνα του αγώνα είναι ο αριθμός των κερδισμένων κόρνερ. Οι Ολλανδοί έστησαν τη μπάλα στις γωνίες του γηπέδου συνολικά τέσσερεις φορές, ενώ οι Έλληνες τρεις. Όταν ο αντίπαλος σε έχει κλεισμένο στα καρέ σου και δεν σε αφήνει να ξεμυτίσεις το στατιστικό αυτό θα είχε εντελώς άλλες τιμές. Η ισορροπία αυτή όμως φανερώνει ότι ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε πολύ καλά. Μπορεί να κινδύνεψε, αλλά δεν πανικοβλήθηκε. 

Στο φιλικό αυτό ο Razvan Lusescu ήθελε να δει κάποια συγκεκριμένα πράγματα. 

Το βασικότερο απ' όλα ήταν να δει πώς θα ανταπεξέλθει η άμυνα απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα. Κυρίως, ήθελε να δοκιμάσει την ετοιμότητα και τα reflex των τερματοφυλάκων, καθώς σε τέτοια παιχνίδια αναδεικνύονται οι αρετές τους, μιας και το βάρος της άμυνας πέφτει πάνω σε αυτούς. Παράλληλα, δοκιμάζεται και η αμυντική λειτουργία ολόκληρης της ομάδας. 

Επειδή η ψυχολογία είναι αλληλένδετη με την πορεία μιας ομάδας, είναι σίγουρο ότι ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε να δει και πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες του σε αυτόν τον τομέα, αντιμετωπίζοντας τον φανατισμό οπαδών που έτρεξαν να κατακλύσουν την κερκίδα του Philips Stadion, ύστερα από πολλά παιχνίδια χωρίς φιλάθλους. 

Η χτυπητή αδυναμία της ομάδας ήταν η γρήγορη μετάβαση από την άμυνα προς την επίθεση (trasition), όταν η ομάδα βρίσκεται σε συνθήκες μαζικής άμυνας. Ενώ λειτούργησαν τα κλεψίματα έξω από τη μεγάλη περιοχή και είχε τις προϋποθέσεις να απειλήσει την PSV, οι προσπάθειες έμεναν στου δρόμου τα μισά. Δικαιολογίες υπάρχουν με σημαντικότερη την κούραση που δεν αφήνει το μυαλό καθαρό για τη σωστή επιλογή.

Είμαστε ακόμα στην αρχή. Προχωράμε...

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]