UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Σκιαγραφώντας. Andrija Zivcovic η προσωποποίηση του πάθους και της επιμονής.

Ο Andrija Zivcovic γεννήθηκε στη Σερβία στις 11 Ιουλίου του 1996. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρκά του βήματα στις ακαδημίες της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ευτύχησε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαια με την ομάδα του όντας 16 ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε ηλικία μόλις 17 ετών έγινε και αρχηγός της, λαμβάνοντας τον άτυπο τίτλο του νεαρότερου αρχηγού στην ιστορία της Παρτιζάν. Μετά από, γενικά ομολογουμένως αποτυχημένο πέρασμα από την πορτογαλική Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε τον Σεπτέμβριο του 2020 με ελεύθερη μεταγραφή.

ήταν στιγμές φέτος, που η εικόνα της μαλθακότητας που έδειχνε το σύνολο της ομάδας έφερνε εκνευρισμό στους οπαδούς της και ο Andrija έπαιζε τον ρόλο του οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, ξυπνώντας σε πολλές περιπτώσεις τους συμπαίκτες του.

Το γεγονός ότι στο ντεμπούτο του με τον δικέφαλο του βορρά στο στήθος το έκανε αντιμετωπίζοντας την προηγούμενη ομάδα του, τον βοήθησε να δώσει το 100% προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ήταν δική του υπαιτιότητα που δεν "έπιασε" στην Πορτογαλία. Έτσι, σημείωσε το πρώτο του γκολ, με την ασπρόμαυρη φανέλα, βοηθώντας ουσιαστικά να υλοποιηθεί μια ιστορική πρόκριση.

Τα κύρια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του.

Βασικά στοιχεία στο παιχνίδι του Andrija Zivcovic είναι η ικανότητα στο κράτημα της μπάλας, καθώς και η ταχύτητά. Με αυτά ως κύρια όπλα έχει καταφέρει σε αυτή τη σαιζόν να πονοκεφαλιάσει άμυνες και προπονητές αντιπάλων ομάδων. Επιπρόσθετα, η κοφτή κίνηση προς τα αριστερά και το ξαφνικό σουτ λειτούργησε ως ατού, αλλά ταυτόχρονα αποδείχθηκε και παγίδα, λόγω της προβλέψιμη σκέψης. Έτσι, πολλοί προπονητές που διέθεταν το κατάλληλο αντίδοτο, κατάφεραν να τον περιορίσουν.

η επόμενη χρονιά, λόγω παρουσίας στον πάγκο του Razvan Lucescu, θα φέρει μια μικρή αλλαγή στον τρόπο συμπεριφοράς του Andrija Zivc στον αγωνιστικό χώρο... Ο Ρουμάνος δεν θα ανεχτεί η ομάδα του να παίζει στο όριο της κόκκινης κάρτας, ελέω πιθανού εκνευρισμού του Σέρβου [...] Θεωρώ λοιπόν, ότι θα γίνουν πολλές κατ' ιδίαν συζητήσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια τέτοια αλλαγή.

Το αριστερό του πόδι είναι το "δυνατό", εντούτοις το δεξί του δεν το έχει μόνο για να... περπατάει. Έχει την ικανότητα να το χειρίζεται καλά κι εκείνο, όχι όμως στον ίδιο βαθμό εμπιστοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος που η κλασική του κίνηση μπορεί να περιοριστεί. Ο 26χρονος ωστόσο, έχει ακόμα κάποια περιθώρια βελτίωσης, ώστε σε συνδυασμό με την ταχύτητά του να μπορέσει να γίνει το ίδιο απειλητικός κάνοντας αντίθετη κίνηση, δηλαδή κινούμενος από αριστερά προς τα δεξιά.

Ο δυναμικός και ενίοτε εκρηκτικός χαρακτήρας του, αποδείχθηκε σωτήριος για τον ΠΑΟΚ μεταδίδοντάς τον και στην υπόλοιπη ομάδα. Με άλλα λόγια, ήταν στιγμές φέτος, που η εικόνα της μαλθακότητας που έδειχνε το σύνολο της ομάδας έφερνε εκνευρισμό στους οπαδούς της και ο Andrija έπαιζε τον ρόλο του οπαδού στον αγωνιστικό χώρο, ξυπνώντας σε πολλές περιπτώσεις τους συμπαίκτες του. Αν και πολλές φορές, έφτανε στα όρια της κόκκινης κάρτας, σίγουρα οι αντίπαλοι θα είχαν ένα επίπεδο φόβου παραπάνω αντιμετωπίζοντάς τον.


Κατά τη γνώμη μου, η επόμενη χρονιά, λόγω παρουσίας στον πάγκο του Razvan Lucescu, θα φέρει μια μικρή αλλαγή στον τρόπο συμπεριφοράς του Andrija Zivc στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρουμάνος δεν θα ανεχτεί η ομάδα του να παίζει στο όριο της κόκκινης κάρτας, ελέω πιθανού εκνευρισμού του Σέρβου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι ο φετινός στόχος θα είναι ξεκάθαρα το πρωτάθλημα, καθώς επίσης γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Θεωρώ λοιπόν, ότι θα γίνουν πολλές κατ' ιδίαν συζητήσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια τέτοια αλλαγή.

Ήδη με την παρουσία του Σέρβου στην ομάδα το ένα άκρο της επίθεσης είναι καπαρωμένο από τον ίδιο. Εξαρτάται τώρα, πώς θα τον χρησιμοποιήσει ο Razvan Lucescu. Εννοώ δηλαδή, θα χρησιμοποιήσει τον 26χρονο εκμεταλλευόμενος την κλασική του κίνηση ξεκινώντας από τη δεξιά πλευρά με κοφτή κίνηση προς τα αριστερά ή θα ζητάει από εκείνον να διεμβολίζει τις αντίπαλες άμυνες από τα αριστερά χρησιμοποιώντας το καλό του πόδι. Οψόμεθα λοιπόν.

Λόγω της μαχητικότητας που επιδεικνύει ο Andrija έχει το επιπρόσθετο προσόν να μαρκάρει επίμονα και δυναμικά στην πλευρά που τοποθετήθηκε να παίζει. Ως εκ τούτου, αποτελεί ένα πολύ καλό εργαλείο τόσο τεχνικά (όπως αναλύσαμε παραπάνω), όσο και τακτικά κλείνοντας χώρους στον αντίπαλο. Ταυτόχρονα, με την ταχύτητά του μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες αντεπίθεσης, όταν η κατοχή της μπάλας έρχεται λόγω πίεσης στα πόδια των παικτών της ομάδας μας, ούτως ώστε να βοηθά τον εκάστοτε προπονητή στην κατάστρωση του σχεδιασμού του.

Η ποδοσφαιρική ιδιοφυία του Σέρβου είναι δεδομένη. Η προπόνηση με τέτοιους παίκτες να συμμετέχουν σε αυτήν είναι οπωσδήποτε το ζητούμενο για κάθε προπονητή, καθώς η σπιρτάδα και το πάθος του αποτελούν εύκολα αιτία μίμησης από τους υπόλοιπους παίκτες, συμβάλλοντας στην βελτίωση του ρυθμού που πρέπει να έχει μια ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου.

Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι καθαρή από πλευράς τραυματισμών και ο Andrija Zivcovic να προσφέρει τα μέγιστα προκειμένου να επιτευχθεί ο ομολογουμένως δύσκολος στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Stratego 

Πηγή 1ης φωτογραφίας Meridian sport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]