UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Συμπεράσματα από την ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη (26/5/2021)

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απομάκρυνση του Pablo Garcia από τη θέση του προπονητή  και την πρόσληψη του Ρουμάνου τεχνικού Razavan Lucescu:

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο έντονα συναισθήματα και δική μου δέσμευση όταν ανέλαβα τον ΠΑΟΚ ήταν να φέρουμε επιτυχίες στο Σύλλογο και χαρά στους φιλάθλους. Το ποδόσφαιρο διοικείται με καθημερινές δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται με καθαρό μυαλό κι αυτή τη φορά χωρίς συναίσθημα. Λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα δεδομένα, σήμερα ο σύλλογος πήρε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αυτή αφορά τον Πάμπλο Γκαρσία...

"... κι αυτή τη φορά χωρίς συναισθήματα"

Να θυμίσουμε εδώ ότι στην περίπτωση της επιλογής του Abel ferreira η διοίκηση αποφάσισε εν μέσω σύγχυσης και πίεσης, χωρίς ποδοσφαιρική λογική και χωρίς να εξετάσει τα δεδομένα του ρόστερ, καθώς και τα οικονομικά του FFP. Στην περίπτωση της πρόκρισης της λύσης Pablo Garcia τον Οκτώβριο του 2020, πήρε πάλι το ρίσκο της επιλογής ενός άπειρου προπονητή, εμφανώς για να εξαφανίσει όποιες μουρμούρες ακούγονταν και να συσπειρώσει τον κόσμο.

Η τωρινή απόφαση είναι όμως χωρίς συναίσθημα; Μήπως η λογική επέβαλε την έλευση για δεύτερη φορά του Razvan Lucescu στον πάγκο της ομάδας; Εξετάζοντας ψυχρά την όλη κατάσταση δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Υποβόσκει και πάλι ένα αίσθημα κατωτερότητας, το οποίο επιβάλει την άμεση κατάκτηση του πρωταθλήματος, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και με αύξηση του προϋπολογισμού, ξεχνώντας και πάλι επιλεκτικά το FFP, για τον οποίο πολύς λόγος έγινε από τη διοίκηση τα τελευταία δύο χρόνια!

Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε, πήρε το ρίσκο κι ανέλαβε την ευθύνη για το Σύλλογο σε μια κρίσιμη για μας στιγμή, τον οδήγησε στη νίκη στο Κύπελλο σ' έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες και στην πράξη έδειξε τι σημαίνει το DNA του ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας νέους στόχους. Ο Σύλλογος έχει ως στόχο την απόλυτη αυτάρκεια, ο Πάμπλο Γκαρσία την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της αυτοβελτίωσης, ως προπονητής του πιο υψηλού επιπέδου. Παρά την αλλαγή του προπονητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ, εγώ πρότεινα στον Πάμπλο Γκαρσία να παραμείνει στη δική μας ασπρόμαυρη οικογένεια από οποιαδήποτε θέση. Οποιαδήποτε απόφασή του θα με βρει συμπαραστάτη και θα τον στηρίξω στον δρόμο που θα επιλέξει.

"...Ο Σύλλογος έχει ως στόχο την απόλυτη αυτάρκεια, ο Πάμπλο Γκαρσία την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και της αυτοβελτίωσης, ως προπονητής του πιο υψηλού επιπέδου..."

Η απόλυτη αυτάρκεια είναι μακροχρόνιος στόχος και επίπονος στην υλοποίησή του. Ως εκ τούτου,  δεν μπορεί να αξιολογηθεί στο μέσον της διαδρομής του. Είναι όμως και ένας στόχος δημιουργικά ασαφής! Η γνώμη ότι ο Pablo Garcia δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο προπονητικής νομίζω ότι οι πάντες το αναγνωρίζουν, αν όχι δημόσια τουλάχιστον ενδόμυχα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος απομάκρυνσής του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

"...Οποιαδήποτε απόφασή του θα με βρει συμπαραστάτη και θα τον στηρίξω στον δρόμο που θα επιλέξει..."

Η φράση αυτή δείχνει τη διαχρονική στήριξη του Ιβάν Σαββίδη στον Pablo Garcia, όπως άλλωστε αποδείχθηκε με την παραμονή του για χρόνια στον πάγκο της Κ21, επενδύοντας στην απόκτηση εμπειρίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. 

Από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης ως σήμερα επιτυχίας του Συλλόγου, που επιστρέφει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε νέες νίκες και τρόπαια. Ο Ράζβαν πρέπει να υπερασπιστεί και να θωρακίσει τον ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα και την εμπειρία του. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να γίνει κομμάτι της ευρωπαϊκής ελίτ και να ριζώσει γερά σ' αυτό το περίπλοκο περιβάλλον. Μας περιμένει δύσκολος, ανηφορικός δρόμος, αλλά εμείς δε σκοπεύουμε να σταματήσουμε. Ο ένας αιώνας ιστορίας του ΠΑΟΚ θα μας βρει πιο δυνατούς, με νέους τίτλους, τους οποίους θα φέρουμε στο Σύλλογο στο νέο του σπίτι. Με εκτίμηση, Ιβάν Σαββίδης

"... Ο Ράζβαν πρέπει να υπερασπιστεί και να θωρακίσει τον ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα και την εμπειρία του..."

Η δήλωση αυτή έρχεται να κρίνει, κατά τη γνώμη μου, την οπαδική αντίδραση του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος. Επιπλέον, σε γενικό επίπεδο και σε σύγκριση με τον Razvan Lucescu ο Ουρουγουανός δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα media. Δεν μπορούσε να περάσει τα πιστεύω του και τις σκέψεις του, αδυνατώντας να συμβάλλει κι αυτός με τη σειρά του στην επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ. Όπως και να το δούμε είναι ένα αδύνατο σημείο του χαρακτήρα του, το οποίο φαίνεται έντονα σε μια ομάδα που είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί.

"... Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να γίνει κομμάτι της ευρωπαϊκής ελίτ και να ριζώσει γερά σ' αυτό το περίπλοκο περιβάλλον..."

Η επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού δεν έχει πίσω της ιστορική βεβαιότητα πως θα καταφέρει να ριζώσει τον ΠΑΟΚ γερά στο περιβάλλον των ομάδων της ευρωπαϊκής ελίτ. Με λίγα λόγια θέλω να πω, ότι αν η λογική λέει πως επειδή ο Ρουμάνος ταλαντούχος τεχνικός κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα πριν από τρία χρόνια θα το πράξει πιθανότατα και φέτος ή το πολύ του χρόνου, η ίδια λογική με πείθει ότι αυτό ίσως γίνει με κόστος την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, όπως άλλωστε συνέβη στο παρελθόν.

Συμπερασματικά, καταλήγω ότι η αντικατάσταση του Pablo Garcia ήταν κυρίως ομολογία αποτυχίας, όχι για την ποιότητα του πολλά υποσχόμενου στο μέλλον Ουρουγουανού, όσο για το επίπεδο ετοιμότητάς του σε σχέση με τους στόχους της ομάδας. Η επιλογή του Razvan Lucescu δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, ούτε όμως ότι με στεναχώρησε. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι προσπαθούμε να κερδίσουμε τα παλιά κεκτημένα που απωλέσαμε με την περίεργη φυγή του ίδιου προπονητή τον Ιούλιο του 2019. Το μέλλον θα δείξει κι εμείς Θεού θέλοντος θα είμαστε εδώ για να επισημαίνουμε τις λεπτομέρειες.

Stratego 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]