UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Τα θετικά της θριαμβευτικής νίκης στο «Γ. Καραϊσκάκης»!


Για να τραβήξεις μια ευθεία χρειάζεσαι δύο τουλάχιστον σημεία... 😏

Μέσα σε χρονικό διάστημα 22 λεπτών το σύνολο του Razvan Lucescu είδε στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ποτήρι μισογεμάτο και άφησε στην άκρη τη μιζέρια, παίζοντας απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Έκανε δηλαδή αυτό που ζητούσαμε όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ, ήδη από τον αγώνα με την ΑΕΚ. Εκεί η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της, ενώ χθες έδειξε το καλό της πρόσωπο. Σε απόσταση δύο συνεχόμενων αγωνιστικών κατάφερε να αγγίξει τα δύο άκρα, το πάτωμα και το ταβάνι. Ειλικρινά, μόνο ο ΠΑΟΚ έχει τη ικανότητα να πετύχει τέτοιον άθλο!

... οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο ανταπεξήλθαν στη μεγάλη πιθανότητα να κλειστούν στα καρέ τους, αλλά τιμωρήσαν κιόλας τους Πειραιώτες για την φοβική τους συμπεριφορά, η οποία αντικατοπτρίζεται στο παθητικό πρέσινγκ, αντί της λογικής πίεσης στα 4/4 του γηπέδου.


Τα λάθη με την ΑΕΚ που δεν επαναλήφθηκαν. 

Κομβικό κομμάτι της εξήγησης του τρόπου που μεταμορφώθηκαν οι ασπρόμαυροι σε τόσο σύντομο διάστημα ήταν η ορθολογικότερη προσέγγιση του παιχνιδιού από τον Razvan Lucescu. Άφησε παράμερα τους πειραματισμούς τύπου Ivan Näsberg και επέλεξε το σταθερότερο και συνάμα, συντηρητικότερο δίδυμο της άμυνας Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και Tomasz Kedziora. Αποτέλεσμα; Μείωση των λαθών στο ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η ομάδα στην παρούσα φάση. 

Βέβαια, η επίδοση των αμυντικών εξαρτάται από δύο εξω-ομαδικές κατηγορίες στοιχείων. Πρώτιστα, από το πόσο διεισδυτικοί είναι με τη μπάλα στα πόδια οι αντίπαλοι επιθετικοί και δεύτερον, από τον βαθμό πίεσης που ασκούν οι τελευταίοι (aggressiveness). Και η αλήθεια δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι της Ένωσης είναι σαφώς πιο σκληροί και δυναμικοί από τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού! Ο βαθμός πίεσης λοιπόν, δεν ήταν ο ίδιος. 

... το δίδυμο Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και Tomasz Kedziora έδειξε να συνεργάζεται καλύτερα από τα προηγούμενα δίδυμα, χωρίς όμως να λείψουν οι αδυναμίες

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο ανταπεξήλθαν στη μεγάλη πιθανότητα να κλειστούν στα καρέ τους, αλλά τιμωρήσαν κιόλας τους Πειραιώτες για την φοβική τους συμπεριφορά, η οποία αντικατοπτρίζεται στο παθητικό πρέσινγκ, αντί της λογικής πίεσης στα 4/4 του γηπέδου.

Αυτή η τακτική του Diego Martínez, έδωσε ανάσες στον ΠΑΟΚ, καθώς και χρόνο σκέψης για να απλώσει το παιχνίδι του χωρίς όχληση, πράγμα που αποτυπώθηκε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και οι Θεσσαλονικείς σε κάθε φάση έβρισκαν δίχτυα.

Τα θετικά σημεία της νίκης.

Σε μια τέτοια νίκη και μάλιστα θριαμβευτική, όπως η Κυριακάτικη, πέρα από τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι προστίθενται στη συγκομιδή της ομάδας μας, τα θετικά είναι πολλαπλά. Πολύ ψηλά στη λίστα των θετικών σημείων είναι το γεγονός πως μια νίκη σε εκτός έδρας ντέρμπι δυναμώνει την αυτοπεποίθηση των παικτών, φέρνει ικανοποίηση στην τεχνική ηγεσία για το εμφανές αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται στις προπονήσεις και δίνει όραμα στον φίλαθλο κόσμο.

[...] η all around εμφάνιση του Brandon Thomas έδειξε ότι αυτός θα αποτελέσει από εδώ και στο εξής τη βασική επιλογή του Razvan Lucescu για τη θέση του φορ [...]

Σε αυτό το ματς μετρήθηκε η αγωνιστική ετοιμότητα του Rahman Baba. Έχοντας να αντιμετωπίσει το πολυδιαφημιζόμενο δεξί μπακ του Ολυμπιακού Rodinei, σε γενικές γραμμές δεν ένοιωσε να απειλείται άμεσα, δείχνοντας ότι η φετινή προσθήκη στην ομάδα ήταν πέρα για πέρα ωφέλιμη. Ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει πολλά ακόμα στο μέλλον από τον έμπειρο Γκανέζο. Είναι πλέον σημείο αναφοράς για την ομάδα.

Επίσης, το δίδυμο Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και Tomasz Kedziora έδειξε να συνεργάζεται καλύτερα από τα προηγούμενα δίδυμα, χωρίς όμως να λείψουν οι αδυναμίες. Παρ' όλα αυτά, πάλεψαν και αποσόβησαν αρκετές δύσκολες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Dominik Kotarski.

Ο Thomas Murg εδραιώθηκε ως μια επιπρόσθετη φετινή μεταγραφή, καθώς πέρσι βρισκόταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Σε πολλά από τα τελευταία παιχνίδια αγωνίστηκε ως βασικός. Ωστόσο, η Κυριακάτικη εμφάνισή του, ειδικότερα με την ασίστ στον Brandon Thomas για την επίτευξη του 3ου γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» δείχνει ότι έχει μπει για τα καλά στο κλίμα που θέλει να κρατά στην ομάδα του ο Ρουμάνος προπονητής.

Τέλος, η all around εμφάνιση του Brandon Thomas έδειξε ότι αυτός θα αποτελέσει από εδώ και στο εξής τη βασική επιλογή του Razvan Lucescu για τη θέση του φορ. Ο Ισπανός είναι παίκτης που ακολουθεί τις επιταγές της τεχνικής ηγεσίας. Πιέζει συνεχώς και αφόρητα, δυσκολεύοντας κατά πολύ το bild-up των αντιπάλων. Αλλά ταυτόχρονα, έχει τις δυνάμεις να σπριντάρει και να βρεθεί σε θέση βολής, όπου με μία και μόνο επαφή χρίζεται πολλαπλώς σκόρερ!

Συμπεράσματα...

Όσο και αν η πίεση του Ολυμπιακού ήταν κατώτερη των περιστάσεων, ειδικά στο β' μέρος, ο ΠΑΟΚ στάθηκε αξιοπρεπέστατα και θριάμβευσε στον Πειραιά, κόντρα στις προβλέψεις. Ειδικότερα, έχω να παρατηρήσω ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είδαμε τον ΠΑΟΚ σε τέτοιους αγώνες να κρατά τη μπάλα κόντρα στην πίεση του αντιπάλου. Μάλιστα, αυτό συνέβη ύστερα από την προσπάθεια των ερυθρολεύκων για ισοφάριση, αμέσως μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου. Εκεί που περίμεναν όλοι τους Πειραιώτες να πιέσουν αφόρητα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (το ξαναγράφω γιατί το έχω άχτι) η ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο κρατώντας την μπάλα και μάλιστα, απειλώντας αποτελεσματικότατα!

Ομολογουμένως, η κατάσταση που μόλις περιέγραψα δεν έχει ξανασυμβεί όταν ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Αθήνα-Πειραιά! Συνέβη την Κυριακή και είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα. Όχι όμως και αρκετά πειστικό για τη συνέχεια, καθώς για να τραβήξεις μια ευθεία χρειάζεσαι δύο τουλάχιστον σημεία. Αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει στο καρτεσιανό σύστημα... το πρώτο σημείο, με πολύ μεγάλη επιφύλαξη και αυτό..!
Stratgeo 

Πηγή φωτογραφίας: fosonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]