UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Η προϊστορία με τη Λαμία στο κύπελλο Ελλάδος


Το 1972 ήταν η πρώτη φορά

Στην προϊστορία του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε άλλες τρεις φορές την ομάδα της Λαμίας. Η πρώτη ήταν στο μακρινό 1972, όπου οι Θεσσαλονικείς πέρασαν εύκολα στον τελικό της χρονιάς εκείνης, νικώντας στον μονό ημιτελικό της Τούμπας τους Φθιώτες με 2-0.

Πηγή φωτογραφίας: lamiasports.com
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος. Τερζανίδης, Ασλανίδης (70′ Λάζος), Σαράφης (80′ Μαντζουράκης), Αποστολίδης, Κούδας, Μπέλλης

Λαμία: Πίρτσος, Σκέντζος, Καράμπελας, Ντεσιμόνης, Αποστολόπουλος, Δριούκας, Τραχανάς, Ζέρβας (74′ Κοντέλας), Μποφίλιος, Γιαννέλος, Μάρκου


Ιστορική η δεύτερη συνάντηση με τη Λαμία

Τη δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ βρήκε στο δρόμο του τη Λαμία (που τότε αγωνιζόταν στη Β' Εθνική) για τον θεσμό του κυπέλλου, ήταν την 20η Φεβρουαρίου του 1985, στη φάση των «16». Θυμίζω ότι 1985 ήταν η χρονιά που ο δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε το 2ο πρωτάθλημά του. 

Σε διπλούς αγώνες τα «δεύτερα» του Walter Skocik φιλοδώρησαν με 9 γκολ τους Φθιώτες στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, σημειώνοντας για την ομάδα του ΠΑΟΚ τη μεγαλύτερη σε εύρος εκτός έδρας νίκη του έως και σήμερα. Ο Αυστριακός προπονητής είχε αφήσει στη Θεσσαλονίκη τους βασικούς Γιώργο Σκαρτάδο, Γιώργο Κωστίκο, Γιάννη Δαμανάκη, Νίκο Αλαβάντα, Κυριάκο Αλεξανδρίδη, Χάρη Μπανιώτη, για να ξεκουραστούν ενόψει των ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Τα γκολ πέτυχαν οι Βασίλης Βασιλάκος (3), Μιχάλης Ιορδανίδη (2), Σωτήρης Μαυρομάτης (2), Rade Paprica και Κώστας Ιωσηφίδης.


Ο Σταύρος Σουντουλίδης (δημοσιογράφος στη Gazzetta) γράφει στο άρθρο του:

Μπροστά σε περίπου 4.000 θεατές (κόπηκαν 3.424 εισιτήρια) ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε νωρίς με 2-0, η Λαμία έμεινε από το 32’ με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς αποβλήθηκε ο Καλεντέρογλου που έφτυσε τον Σπανοσωτηρόπουλο, και μέχρι το τέλος του αγώνα είχε σημειώσει ακόμη επτά γκολ. [...] Το γκολ που σημείωσε η Λαμία σ’ εκείνο το ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λέντα στο 38ο λεπτό (τρία λεπτά αργότερα κέρδισε δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Συλεβίστας, για να αποκρούσει ο Απόστολος Τερζής) ήταν το μοναδικό γκολ της μέχρι να έρθει ο Αραμπούλι με το τέρμα που σημείωσε στην Τούμπα στις 12 Δεκεμβρίου 2021.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία: Αλεξανδρής, Ματζίκος, Κωστόπουλος, Τσάμης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρόπουλος, Καλεντέρογλου, Συλεβίστας, Λέντας, Καραγιώργος, Ψαρρής (59′ Ζήκας)

ΠΑΟΚ: Τερζής, Σπανοσωτηρόπουλος (38′ Αποστόλου), Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μαυρομάτης, Μαλιούφας, Βασιλάκος, Δημόπουλος (72′ Μαυροδήμος), Πάπριτσα, Ιορδανίδης

Για την ιστορία, εκείνη τη χρονιά (1985) ο ΠΑΟΚ απέκλεισε στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό με συνολικά τέρματα 4-2 (έχασε 2-0 στο ΟΑΚΑ και ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ με 4-0 στην Τούμπα). Στον τελικό όμως έχασε από την ΑΕ Λάρισας με 4-1.

Τρίτη φορά, το πρόσφατο 2021

Ο ΠΑΟΚ με τη Λαμία διασταυρώθηκαν για τρίτη φορά, για τον θεσμό του κυπέλλου, το έτος 2021. Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στην Τούμπα στις 10/02/2021 με τον δικέφαλο να επικρατεί με το εμφατικό σκορ 5-2. Ο επαναληπτικός ήταν τυπική διαδικασία. Έτσι, στις 03/03/2021 ο αγώνας ήρθε ισόπαλος 1-1.


Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Παλαβαντσβίλι, Σαραμαντάς, Βύντρα, Μπιάρνασον (75' Μπουλόυλης), Γκαζαριάν (46' Κωστίκας), Προβυδάκης (68' Χατζηστραβός), Βασιλακάκης (83' Νικολόπουλος), Πίτι, Ρόμανιτς (46' Σταμουλής)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Μπαμπά, Νινούα (68' Τσιγγάρας), Σβαμπ (64' Καντουρί), Καγκάβα, Μουργκ, Τζόλης (64' Λάμπρου), Σβιντέρσκι

Stratego 
Πηγή φωτογραφιών: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]