UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Δύο ακόμα «πεταμένοι» βαθμοί στα Γιάννινα (και πάλι) με ποδοσφαιρικό bulling..!


Η άμυνα

Στους Ζωσιμάδες η άμυνα στάθηκε στο ύψος της, καθώς δεν άφησε περιθώριο στους παίκτες των Ιωαννίνων να απειλήσουν την εστία του Živko Živković.

Το κέντρο ανασταλτικά δούλεψε πολύ σωστά . Οι Douglas Augusto και Filipe Soares έπαιξαν σκληρά εκεί που έπρεπε και με μυαλό όταν η περίσταση το επέβαλε. Για τον δεύτερο πάντως έχω ακόμα ενστάσεις, αν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της θέσης αυτής, ειδικά με αντίπαλο μεγαλύτερης δυναμικότητας.

Έτσι λοιπόν, κρατήθηκε το "μηδέν" στην άμυνα. Όπως και να το δούμε, αποτελεί βελτίωση, σχετικά με τους προηγούμενους αγώνες (με ομάδες ίδιας δυναμικότητας με τα Γιάννενα. Ο Σέρβος πορτιέρο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. 

Εντούτοις, προβλήματα παρουσιάστηκαν στην επιθετική ανάπτυξη, όπως γράφω παρακάτω... 

Διαλογισμός "ζεν"

Η κατοχή για τον ΠΑΟΚ έφτασε στο 72%, πράγμα αξιομνημόνευτο. Αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Η αναποτελεσματικότητα όμως, χτύπησε κόκκινο. Η απουσία εύκαιρου ασπρόμαυρου παίκτη στη μεγάλη περιοχή των Ιωαννίνων καταδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει, με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, στο πρώτο ημίχρονο έκανε μόλις μία ευκαιρία για γκολ. Και μάλιστα, η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Καλή είναι η αργή κυκλοφορία της μπάλας και ακόμα καλύτερη η καθολική κατοχή της. Αυτό όμως, να χάνεται ένα ολόκληρο ημίχρονο παρακολουθώντας τους παίκτες του Razvan Lucescu να βρίσκονται σε κατάσταση "ζεν", μένοντας πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή του Παναγιώτη Τσιντώτα, ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι που η νίκη ήταν επιβεβλημένη, καταντά ανέκδοτο.

Είμαι σίγουρος ότι ο Ρουμάνος τεχνικός δεν είναι λάτρης αυτού του στυλ παιχνιδιού. Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται από τις χειρονομίες που κάνει από τον πάγκο, όπου ζητά από τους παίκτες του, σε φάση κατοχής, να ανεβάσουν τις γραμμές πιο ψηλά.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Razvan Lucescu στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε ότι χάθηκε το πρώτο ημίχρονο, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε αυτό που είδε στα πρώτα 45 λεπτά. 

Το γεγονός, ότι δεν εισακούεται, ή τουλάχιστον δεν πραγματώνεται η σχετική οδηγία, μάς οδηγεί σε άλλες αιτίες, που ενδεχομένως να ευθύνονται για αυτό. Αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με την εμπέδωση της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του προπονητή, ή ακόμα καλύτερα με την ανικανότητα διαχωρισμού των εννοιών «ηρεμία» και «χαλαρότητα»

Όταν φωνάζει ο Razvan Lucescu από τον πάγκο "calm" δεν εννοεί "ζεν". Στην πραγματικότητα, εκείνο που ζητάει είναι το μυαλό να βρίσκεται να είναι σε εγρήγορση, αλλά να μην βιάζεται. Ηρεμία ναι, χαλαρότητα όχι. Γρήγορα ναι, βιαστικά όχι.

Είναι άλλο ένα σημείο που η εμπειρία θα το ξεδιαλύνει, με την πάροδο του χρόνου. Μέχρι τότε, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Πάλι var-εσαν οι var-ιτζίδες

Στο 38ο λεπτό, σε γύρισμα με τακουνάκι του Brandon Thomas η μπάλα βρήκε στο δεξί χέρι του αμυντικού των Ιωαννίνων Rodrigo Erramuspe, ο οποίος βρισκόταν στο όριο της μεγάλης περιοχής. Η εξέταση της φάσης θα έπρεπε να είχε γίνει από την ομάδα του var, που όμως, για άλλη μία φορά, δεν έγινε, φουντώνοντας και πάλι το αίσθημα αδικίας, το οποίο εδώ και λίγες αγωνιστικές είναι δικαιολογημένο.

Το αν έπρεπε να δοθεί πέναλτι ή όχι είναι ζήτημα που έπεται του ελέγχου της φάσης. Ο έλεγχος δεν έγινε ποτέ και κάπου εδώ η ανακοίνωση του Κυριάκου Κυριάκου ήρθε ως φυσικό επακόλουθο!

Η ουσία είναι ότι άλλοι δύο βαθμοί χάθηκαν. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταλάβουν καλά, ότι κάθε αγώνας είναι ένας «πόλεμος» με αντίπαλο το κατεστημένο, το οποίο δεν αλλάζει ό,τι και να συμβεί! Χρειάζεται πολλή περισσότερη δουλειά για την εγκεφαλική προετοιμασία αυτού του γεγονότος, ώστε να φτάσουν σε σημείο να μη υπερνικούν το ποδοσφαιρικό bulling για όσα πέναλτι δεν θα δώσουν, ακόμα και όσα ανύπαρκτα οφσάιντ «κόψουν». Όπως πολύ εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος, τελικά, η ομάδα ακόμα δεν είναι έτοιμη να κερδίζει και... το var! 

Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]