UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Ένα κουβάρι σκέψεις και συναισθήματα


Πικρή ήττα γεύτηκε η ομάδα μας την Κυριακή το βράδυ στο στάδιο της Τούμπας από τον Παναθηναϊκό.

Ένα βράδυ, που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και οιωνούς, τόσο για την ομάδα, όσο και για τους συνοπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο!

Ο Ραζβαν Λουτσεσκου ξεκίνησε το παιχνίδι με την γνωστή ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1, ο οποίος μεταβαλλόταν σε 4-3-3 κατά διαστήματα, κυρίως όμως στο διάστημα που η ομάδα επέλεγε να πιέσει ψηλά στο γήπεδο.

Η πίεση αυτή ήταν εκείνη που απέφερε καρπούς στο 18' λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από ένα όμορφο συνδυασμό, ευφάνταστο θα έλεγα, με τελικό αποδέκτη τον Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μινιόλι.

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί στην γενιά των ποδοσφαιριστών μας, λέγοντας για πρότυπα, playstation κτλ. Εχθές λοιπόν, είδαμε αυτό το στυλ παιχνιδιού απελευθερωμένο από πρέπει και κανόνες. 

Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ είχε εγκλωβίσει τα ατού του ΠΑΟ, πλην μιας στιγμής, όπου εκεί ο Κοτάρσκι, συνεχίζοντας τις καταπληκτικές εμφανίσεις του, έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Εδώ μια μικρή παρένθεση για τον μικρό, ο οποίος στις στιγμές που χρειάστηκε να επέμβει φάνηκε να έχει δεύτερες σκέψεις πριν την τελική του απόφαση και ήταν αυτές που "πλήρωσε" στην φάση του πέναλτι, μιας και αυτό το "θα βγω, θα μείνω στην εστία", αυτό το μικρό βήμα μέσα έξω, ήταν που τελικά τον καθυστέρησε και αντί την μπάλα βρήκε το πρόσωπο του επιθετικού του ΠΑΟ.

Εμφανώς επηρεασμένος  στο τέλος του παιχνιδιού σχεδόν δακρυσμένος θα έλεγα αποχώρησε από το χορτάρι του γηπέδου!

Εδώ μένει τώρα να δούμε την υποστήριξη που θα έχει από το προπονητικό τιμ και την ψυχολογική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο ίδιος, μιας και θα πρέπει να αφήσει πίσω του το συγκεκριμένο λάθος!

Πιστέψετε με θα είναι λίγο δύσκολο για τον Κοτάρσκι το διάστημα μέχρι το επόμενο ματς. 

Χωρίς λοιπόν να απειληθεί στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, αντίθετα δημιούργησε και τις καταστάσεις για την επίτευξη ενός νέου τέρματος ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.

Πριν όμως μιλήσουμε για το δεύτερο ημίχρονο ας δούμε μερικά θετικά στοιχεία που βελτιώθηκαν αισθητά στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος:

Συνοχή, αντοχή στο τρέξιμο, γρήγορη αλληλοκάλυψη σε όλες τις γραμμές, φαντασία σε κάποιες φάσεις, ήταν κάποια που προσωπικά διαπίστωσα.

Το καθοριστικό εικοσάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έκανε την κίνηση ματ απέναντι στον Ραζβαν Λουτσέσκου.αλλάζοντας πλευρά τον Αϊτορ. τοποθετώντας τον στην αριστερή αδύναμη πλευρά του ΠΑΟΚ επάνω στον Βιερίνια (κάτι που ο τεχνικός του ΠΑΟΚ άργησε να αντιληφθεί). Από την πλευρά εκείνη ήρθε και ισοφάριση έπειτα από μια κάθετη πάσα ανάμεσα σε Νάσμπεργκ και Βιερίνια, η κακή θέση και η έλλειψη ταχύτητας του Αντελίνιο απελευθέρωσε τον Αϊτόρ που δεν δυσκολεύτηκε να ισοφάριση τριπλάρωντας και τον Κοτάρσκι στο 51' λεπτό της αναμέτρησης.

Μέχρι και 75ο λεπτό ο ΠΑΟ ήταν ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού πετυχαίνοντας και ένα δεύτερο τέρμα οδηγώντας τον έτσι στην νίκη στο γήπεδο της Τούμπας.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για όλους μας:

Έλλειψη συγκέντρωσης, προσωπικότητας και χαρακτήρα από την ομάδα κοστίζουν βαθμούς, που όμως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει στο μεταβατικό στάδιο που βρίσκεται η ομάδα!

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό πλέον είναι η στάση του Λουτσεσκου!

Μας είπατε στις δηλώσεις σας ότι δουλέψατε με τον Μπίσεσβαρ στην θέση του επιθετικού και αναρωτιέμαι τι παραπάνω πρόσφερε από τον Γκορτεζιάνι;

Πως είναι δυνατόν να επιλέγετε τον Μπίσεσβαρ όταν στην ομάδα υπάρχει επιθετικός, έστω και αν αυτός είναι μόλις 20 χρονών;

Διώξατε τον Κούτσια τον Τσιγγάρα, λίγο έλλειψε ο Κωνσταντέλιας να σας εκθέσει (στα μάτια όλων μας βέβαια αυτό έχει συμβεί) με το πάθος του στην φάση του ακυρωθέντος πέναλτι. Δώστε επιτέλους, χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά και δεν μιλάω για 5-10 λεπτά, μιλάω για παιχνίδια ολόκληρα!!

Για να μην νομίζετε ότι είμαι μετά Χριστόν προφήτης, σας υπενθυμίζω προηγούμενη ανάρτησή μου, στην οποία αναφέρω το πόσο χειρότερα παικτικά θα είναι-θα ήταν όλες οι μεταγραφές (τις οποίες έχεις εξαφανίσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη), λόγω της κούρασης των ποδοσφαιριστών του Π.Α.Ο.Κ.!

Η εμμονή στο συγκεκριμένο μοτίβο χρησιμοποίησης  ποδοσφαιριστών, παράλληλα με τον αφανισμό των νεαρών ποδοσφαιριστών, οδηγεί σε αδιέξοδο που εμπρός του ορθώνεται ένας τοίχος, με τον οποίο θα συγκρουστούμε στο τελείωμα της χρονιάς, χωρίς ουσιαστικά να έχουμε κερδίσει τίποτα!

ΓΙΑΤΙ...;

Γιατί απλά και οι νέοι δεν θα έχουν αποκτήσει εμπειρίες μέσα από τα παιχνίδια και οι ήδη κουρασμένοι ποδοσφαιριστές θα έχουν στραγγίσει!!

ΑΡΚΕΤΑ Κ. Λουτσέσκου!!!

Τρελάκιας 

Πηγή φωτογραφίας: inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]