UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Το "set game" που έγινε... ροντέο! Case study για το μέλλον.


Δύο πολύτιμοι βαθμοί ξεγλίστρησαν από τα χέρια του ΠΑΟΚ την Κυριακή στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Δύο εύκολοι βαθμοί, όπως και να το εξετάσει κανείς. Η ομάδα του ΟΦΗ δεν ήταν το φόβητρο, ούτε μάλιστα φάνηκε στο παιχνίδι ότι άξιζε κάτι θετικό. Επίσης, η καθολική εικόνα του αγώνα έδειχνε νικητή τον ΠΑΟΚ, έως το... 103', όταν και ο
Απόστολος Διαμαντής, πρώην παίκτης του δικεφάλου, ισοφάρισε με κεφαλιά, δυσκολεύοντας πολύ τον Dominik Kotarskis να υπερασπιστεί την εστία του.

Ο θεσμός των... πρώην!

Είναι πλέον θεσμός, ένας παλαιός παίκτης του δικεφάλου του Βορρά όταν αγωνίζεται σε αντίπαλη ομάδα, να σκοράρει απαραιτήτως εις βάρος των Θεσσαλονικέων! Είναι ακόμη ένα καρμικό συναπάντημα. Από τη μία πλευρά ο ΠΑΟΚ και από την άλλη όλοι οι πρώην! Αντίστοιχο, ίσως, φαινόμενο να μην έχει υπάρξει ποτέ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία! Απίστευτα πράγματα...!

Βέβαια, δεν μπορεί να πιστωθεί όλη την ενέργεια ο Απόστολος Διαμαντής. Συν-βοηθοί του και επικουρικοί συμπαίκτες του, ήταν ολόκληρη η ομάδα του Razvan Lucescu, η οποία κοιμήθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία και σημαντικότερη στιγμή του αγώνα. Έμεινε μαζικά καθηλωμένη στο χορτάρι, δίνοντας χώρο και άνεση στον Σερραίο αμυντικό του ΟΦΗ να ισοφαρίσει το ματς.

Έως πριν το... 103ο λεπτό

Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήθελε τη νίκη. Μάλιστα, προηγήθηκε στο 8ο μόλις λεπτό, με τον Khaled Narey. Η 40ρα μπαλιά ακριβείας του André Vieirinha ήταν όλα τα λεφτά. Σε συνδυασμό με το υπέροχο κοντρόλ με το στήθος και την άψογη εκτέλεση του έγχρωμου Γερμανού έδωσε υπόσχεση για ένα ήρεμο απόγευμα.

Ακόμα και η συνέχεια του αγώνα καταδείκνυε ότι ο δικέφαλος θα κατάφερνε να πάρει τη νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ, καθόσον είχε τη δυνατότητα να σκοράρει αρκετές φορές. Κάτι το οποίο δεν έγινε τελικά. Θέλετε η έλλειψη πάθους; Θέλετε η αδυναμία εκτέλεσης; Θέλετε η έλλειψη αυτοπεποίθησης; Όπως και να το δει κανείς, η ομάδα του Razvan Lucescu έκανε τα εύκολα δύσκολα και πέτυχε αυτό που ιστορικά μόνο ο δικέφαλος του Βορρά μπορεί! Να χάσει ολόδικό του παιχνίδι!

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν μαγική. Αντί να τελειώσει με 1-4 ή 1-3, τελείωσε με 1-1..! Ό,τι και να πούμε θα είναι άλλη μία απογοήτευση, προστιθέμενη σε όλες εκείνες που ακούγονται από το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Το "set game" έγινε ροντέο

Η ομάδα του ΠΑΟΚ, μας έχει συνηθίσει να κρατά τη μπάλα στην κατοχή της και να επιτίθεται, αφού έχουν προηγηθεί πολλές πάσες μεταξύ των παικτών της. Μετά το 70ο λεπτό, όλοι οι φίλοι της ομάδας ανέμεναν αυτό ακριβώς το στυλ παιχνιδιού, γιατί ήταν ό,τι έπρεπε για τη δεδομένη συγκυρία. Αντί αυτού, είδαμε τους ασπρόμαυρους να ψάχνουν το 2ο γκολ μετά μανίας! Αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΟΚ να παρατήσει το στυλ που αγωνίστηκε στα πρώτα 4 ματς και να μετατρέψει, με δική του υπαιτιότητα, τον αγώνα με τους Ηρακλειώτες σε ροντέο!

Μη ξεχνάμε, ότι βρέθηκαν πολλοί ανοικτοί χώροι και έως έναν βαθμό είναι δικαιολογημένη η αντίδραση, που βγήκε εγωιστικά για ένα γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη. Ωστόσο, περίμενα από τους πιο έμπειρους παίκτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο τερέν, όπως είναι οι Stefan Schwab και Omar El Kaddouri, να σταματήσουν λίγο τον φρενήρη ρυθμό, κρατώντας τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, προσδίδοντας περισσότερο άγχος στον ΟΦΗ. Έχοντας όμως πάλι το μυαλό τους για αιφνίδια επίθεση, όταν έκριναν να το πράξουν.

Εκ των υστέρων, συμπεραίνουμε ότι ίσως ήταν λάθος οι αλλαγές των Douglas Augusto στο 72΄ και Jasmin Kurtić στο 80'. Βέβαια, μετά Χριστόν πολλοί προφήτες εισίν. Το μόνο που έχω να δηλώσω, είναι ότι εύχομαι το πάθημα αυτό να γίνει μάθημα και ο αγώνας αυτός να αποτελέσει μια πολύ καλή μελέτη περίπτωσης για τον Ρουμάνο τεχνικό. Με σαφέστατο στόχο, στο μέλλον να μη ξαναχαθεί παρόμοιο παιχνίδι με αντίπαλο κάποια από τις λεγόμενες «μικρές» ομάδες.

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]