UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Ο υγιής ορθολογισμός συνηγορεί υπέρ της απόφασης του ΠΑΟΚ να μην κάνει άλλη μεταγραφή!


Έληξε λοιπόν, η χρονική προθεσμία για τις μεταγραφές του καλοκαιριού και ο ΠΑΟΚ δεν πραγματοποίησε κάποια πρόσθετη μεταγραφή, για να ενισχύσει την τελευταία στιγμή το ρόστερ του.

Προφανώς, δεν βρέθηκε ο παίκτης εκείνος που θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει προστιθέμενη ποδοσφαιρική αξία στην ομάδα. Προφανώς, η ποιότητα των επιλογών δεν ήταν σε θέση να πείσει τους υπευθύνους του δικεφάλου, ώστε να ξεπεράσουν το οικονομικό ταβάνι που είχαν θέσει για να φέρουν έναν στην Τούμπα.

Λέω προφανώς, γιατί θέλω να πιστεύω ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από κοινού με τον προπονητή. Δεν θέλω να σκεφτώ κάτι διαφορετικό. Διότι αν η υποψία αρχίσει να ποτίζει τη σκέψη μας, τότε χωριό δε γίνεται! Αν δηλαδή, σε μία οικογένεια αρχίσει ο ένας με τον άλλο να αλληλοκατηγορούνται και να μαχαιρώνονται πισώπλατα, έρχεται με μαθηματική ακρίβεια η διάλυση.

Στο θέμα μας τώρα. Για ποιο λόγο αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε μία ακόμα μεταγραφή, έως την τελευταία ημέρα της προθεσμίας;

Βλέποντας τα πράγματα από μια πιο ψυχρή λογική, θα έλεγα ότι ίσως να μη χρειαζόταν να βιαστεί. Ίσως, τελικά, να είναι καλά με αυτό το ρόστερ και έτσι να προχωρήσει έως τον Ιανουάριο. Ότι ίσως, δε χρειαζόταν να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού, που θα περιείχε πολύ ρίσκο.

Μα, θα πείτε, ο Razvan Lucescu ζητά συνεχώς, σε πολλές από τις συνεντεύξεις του, έναν παίκτη στη θέση «10». Και πάλι θα συμφωνήσω. Εντούτοις, με ένα "αλλά"..! Δηλαδή, θα συμβιβαζόταν ο Ρουμάνος τεχνικός με έναν οποιονδήποτε; Μάλλον όχι. Θα έπρεπε η διοίκηση να βάλει πιο βαθιά το χέρι στο... ταμείο της. Ωστόσο, πόσα ξόδεψε ο ΠΑΟΚ σε αυτή την περίοδο του καλοκαιριού; Παραθέτω τον σχετικό πίνακα:

Πηγή: transfermarkt.com

Λίγα είναι κοντά 6 εκατομμύρια; Δε νομίζω;

Αντίστοιχα, το καλοκαίρι του 2017, τη χρονιά δηλαδή που ο ΠΑΟΚ έθεσε τις βάσεις για να στεφθεί ουσιαστικά πρωταθλητής, είχε κάνει τις εξής μεταγραφές:

Πηγή: transfermarkt.com

Θα μου πείτε, παρόλα αυτά, ότι ναι μεν ξόδεψε τα ίδια, αλλά είχε ήδη στο ρόστερ του τους Aleksandar PrijovicFernando Varela, Ángel Crespo και Diego Biseswar.

Πώς γίνεται να διαφωνήσω; Ωστόσο, εμείς κρίνουμε το παρελθόν και δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε το μέλλον. Με άλλα λόγια, πώς ξέρουμε από τώρα αν δεν εξελιχθούν σε ηγετικές μορφές οι Sverrir Ingi IngasonAndrija ŽivkovićNélson Oliveira και Jasmin Kurtić, οι οποίοι είναι ήδη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ;

Είμαστε βέβαιοι ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, με δεδομένο ότι θα υπάρξει σταθερότητα στις θέσεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, δεν θα μιλάμε για μια ομάδα που χτίζεται σε σοβαρές βάσεις, για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα τη νέα χρονιά; Γιατί, η λογική λέει, ότι φέτος οι δυσκολίες είναι έτσι κι αλλιώς πολλές.

Προφανώς και δεν ξέρουμε το μέλλον. Εγώ πάντως, βλέπω μια συνέπεια στις υποσχέσεις που έδωσαν οι ιθύνοντες. Είπαν και κυρίως ο José Boto, ότι ο Ρουμάνος coach θα είχε κατά 80% τους νέους παίκτες στη διάθεσή του βασικό στάδιο της προετοιμασίας και έως έναν βαθμό το υλοποίησε. Ανεξάρτητα βέβαια από το πώς διαχειρίστηκε το υλικό του ο προπονητής. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής δεν έκανε λάθη. Εξετάζουμε όμως τη διάθεσή του και την προσπάθεια που κατέβαλε.

Οι περισσότεροι νέοι παίκτες ήρθαν στην Τούμπα σχετικά έγκαιρα. Μόνο ο Khaled Narey ήρθε λίγες ημέρες πριν τους αγώνες με τη PFC Levski Sofia. Οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις ήταν στη διάθεση του Razvan Lucescu έγκαιρα, πλην του Νορβηγού Ivan Näsberg, ο οποίος ήρθε αργότερα με ελεύθερη μεταγραφή!

Ναι, η ομάδα θέλει ενίσχυση, αλλά φέρνοντας ποιον; Ακόμα και κάποιον που έχει να αγωνιστεί 6 μήνες και δεν έχε ποδοσφαιρικό ρυθμό; Μιλάω βέβαια για τον Fábio Martins. Ή κάποιον που οι προδιαγραφές του δεν πιάνουν καν το minimum των απαιτήσεων του club; Μιλάω για τον Paolo Fernandes. Για τον τελευταίο, διίστανται οι απόψεις, για το κατά πόσο θα μπορούσε να σταθεί στο ανταγωνιστικό επίπεδο και την πίεση του πρωταθλητισμού. Πάντως, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. Προσωπικά, ταυτίζομαι σε αυτό το ζήτημα μαζί τους.

Ας κοιτάξουμε να βοηθήσουμε την ομάδα, κυρίως με το θετικό μας πνεύμα. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, αλλά υπάρχει ένα σκεπτικό αρκετά ισορροπημένο θα έλεγα. Ειδικά στο οικονομικό ταβάνι ο ΠΑΟΚ εξάντλησε το περιθώριό του. Κι όμως! Έψαξε για μία ακόμα μεταγραφή το τελευταίο διάστημα, προσέχοντας όμως να μη ξεφύγει πολύ από το όριο που έχει θέσει, προφανώς, η Maria Goncharova

Ας είμαστε λογικοί. ο ΠΑΟΚ ξόδεψε τα χρήματα που έθεσε ως στόχο για το καλοκαίρι και έκανε τις επιλογές του. Οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται. Ο Δεκέμβρης είναι κοντά. Υπομονή!

Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]