UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Ερωτηματικό η συνοχή για τη συνέχεια...


Απέναντι σε μια Λαμία που ήξερε τα "θέλω" της στην παρουσία της στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ για το τρίποντο. Άλλωστε, αυτό ακριβώς αναμενόταν, ύστερα από τα δείγματα γραφής που έδειξε η ομάδα στα προηγούμενα παιχνίδια.

Οι ασπρόμαυροι είναι φανερό ότι έχουν πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Η μπάλα γυρίζει περισσότερο έξω από την αντίπαλη περιοχή απ' όσο περνά μέσα σε αυτή, παρόλο που πατούν το "κουτί" τουλάχιστον 4 παίκτες του ΠΑΟΚ σε κάθε επιθετική ενέργεια!

Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν μεν σωστή, χωρίς όμως ιδιαίτερο ρίσκο. Οι πάσες δηλαδή, γίνονται πάντα σε συμπαίκτες που είναι φανερά εκτός πεδίου πίεσης από τον αντίπαλο και σχεδόν πάντα προς το πρώτο μισό των ασπρόμαυρων. Υπάρχει μια άρνηση τροφοδότησης εκείνων που κινούνται σε κενό χώρο, παρά μόνο εάν ο χώρος αυτός βρίσκεται στα άκρα της άμυνας του αντιπάλου. Αν μη τι άλλο, αυτό μεταφράζεται σε έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Το γκολ του Jasmin Kurtić, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Khaled Narey στο 43ο λεπτό, ήταν από τις εξυπνότερες ενέργειες που έγιναν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα! Η εμπειρία δεν κρύβεται!

Η Λαμία χτύπησε στην "τρύπα" που άφηνε σχεδόν πάντα ο André Vieirinha, με τον Σωτήρη Τσιλούλη να δημιουργεί πολύ εύκολα ρήγματα στην άμυνα του δικεφάλου. Ο Πορτογάλος, αν και ξεκούραστος στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα αμυντικά του καθήκοντα! Εκεί βρισκόταν ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης για να διορθώσει τις αδυναμίες που άφηνε ο αρχηγός! Από τη στιγμή που ο André Vieirinha άλλαξε προτεραιότητες, αφήνοντας τις επιθετικές προωθήσεις και έμεινε σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα, μετριάστηκε το πρόβλημα, αλλά δε λύθηκε! Αν μη τι άλλο, η επιλογή πλέον του έμπειρου Πορτογάλου δεν χαρακτηρίζεται αξιόπιστη.

Ο δεύτερος Πορτογάλος Tiago Dantas, αλώνισε το τερέν. Ήταν σχεδόν παντού, δείχνοντας σε όλους ότι είναι καλά στον ΠΑΟΚ και έχει τη διάθεση να προσφέρει πολλά περισσότερα. Μοίρασε κάθετες πάσες, έπαιξε με οξυδέρκεια εκεί που μπορούσε και γενικά ανέβασε τον ρυθμό, δημιουργώντας προϋποθέσεις επικίνδυνων καταστάσεων στην άμυνα της Λαμίας. Δυστυχώς, δε βρήκε άξιους συμπαραστάτες...

Ο τρίτος Πορτογάλος της αρχικής ενδεκάδας του δικεφάλου, ο Nélson Oliveira, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται αν αυτή η απόδοση είναι αποτέλεσμα του πολύμηνου τραυματισμού του, ή αν η επίδοσή του θα κυμαίνεται γύρω από την τελευταία του εμφάνιση.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο αρχικό σχήμα έμειναν στη συμμετοχή! Δεν προσέδωσαν τίποτα επιπλέον στην ομάδα. Με την είσοδο στο γήπεδο κυρίως των Brandon Thomas και Andrija Živković άλλαξε προς το καλύτερο ο ρυθμός του αγώνα, χωρίς όμως να σημειωθεί επιπλέον τέρμα.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε στην τελευταία φάση του αγώνα, όπου ο Richmond Boakye με προβολή προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως αντί αυτού, έπεσε άτσαλα και χτύπησε με το γόνατό του τον για ακόμα μία φορά σταθερό και ψύχραιμο Dominik Kotarski.

Με τη λήξη του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε άλλη μία νίκη. Η επιφύλαξη παρ' όλα αυτά για τη συνέχεια είναι μεγάλη, καθώς η ομάδα του Razvan Lucescu έχει πολλές και χτυπητές αδυναμίες.

Το ερώτημα είναι: "Θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ του Razvan Lucescu να βελτιώσει τη συνοχή του στα μεγάλα παιχνίδια"; Σε λίγες αγωνιστικές έρχονται τα ντέρμπι και εκεί θα πάρουμε τις απαντήσεις. Πάντως, το ότι φτάνουμε στο σημείο να διατυπώνουμε το ερώτημα, δεν αποτελεί θετικό σημάδι... Δε νομίζετε;

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]