UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Πρώτο ντέρμπι με θετικά και αρνητικά σημεία...


Η λήξη του χθεσινού αγώνα με τον Άρη αναδύει αισιόδοξα μηνύματα, αλλά και σημεία προσοχής, που αν δεν επιληφθούν οι αρμόδιοι του ΠΑΟΚ, θα σημάνει συναγερμός πολύ σύντομα!

Τα θετικά σημάδια

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα είναι οπωσδήποτε η ψυχραιμία που επέδειξε το σύνολο του Razvan Lucescu. Παίκτες με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (24,8 έναντι 27,2 του αντιπάλου), στάθηκαν ακλόνητοι στην ομολογουμένως επιθετικά πιο έτοιμη ομάδα του Άρη. Μπορεί να μη μπόρεσαν να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους, όπως ήταν η θέληση του coach, ωστόσο έδειξαν πειθαρχία και δεν παρασύρθηκαν στη ροή του αγώνα από τον ενθουσιασμό τους, που απόρρεε από το γεγονός πως η ομάδα έδειχνε στιβαρή και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα.

Για τη θέση στο «10» έχουμε τον Tiago Dantas. Αντί να ψάχνουμε ποιοτικό 10άρι, που άλλωστε δεν υπάρχουν πολλά στην αγορά, αρκεί να αναζητηθεί ένας κόφτης με ταχύτητα στη θέση «6» ή «8»

Βλέπουμε φέτος να χτίζεται μια διαφορετικού τύπου εμπιστοσύνη στην ομάδα, η οποία ξεκινά σαφώς, από τη θέση του τερματοφύλακα. Εννοείται, ότι δεν περίμενα την εξαιρετική απόκρουση στο πέναλτι του Andre Anthony Gray για να βγάλω τα συμπεράσματά μου για τον Dominik Kotarski. Δε μιλούσα όμως, όπως φαντάζομαι και οι υπόλοιπο φίλοι του ΠΑΟΚ, γιατί η θέση αυτή αποτελεί τη δεύτερη σε σειρά «ηλεκτρική καρέκλα», μετά της αντίστοιχης θέσης του προπονητή. Η δήλωσή όμως του νεαρού πορτιέρο του ΠΑΟΚ, σε ερώτηση αμέσως μετά τον αγώνα, σχετικά με τον τρόπο που απέκρουσε το πέναλτι, έδειξε αν μη τι άλλο, τον προσγειωμένο του χαρακτήρα και την ώριμη προσωπικότητά του. Υπενθυμίζω ότι είπε επί λέξη:

Dominik Kotarski: «Θα κρατήσω την απάντηση για τον εαυτό μου για να με βοηθήσει στο μέλλον»

Το σημείο που πρέπει να προσεχθεί

Από εκεί και μετά, η έλλειψη ενός παίκτη που θα προωθήσει κάθετα τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή είναι κραυγαλέα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου η άμυνα των κιτρινόμαυρων έμπαζε κυριολεκτικά, στεναχωρηθήκαμε όλοι μας για τη μη ύπαρξη στο ρόστερ ενός τέτοιου παίκτη. Αν και υπάρχει πάντα η εναλλακτική λύση. Αυτή, κατά τη γνώμη μου, είναι η χρησιμοποίηση του Tiago Dantas στο «10». Το μόνο που μένει είναι να αναζητηθεί ένας κόφτης με ταχύτητα στη θέση «6» ή «8». Εξάλλου, στην αγορά δεν υπάρχουν πολλά ποιοτικά δεκάρια και η προσμονή ενός θαύματος είναι χειρότερη από τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Η επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση στη θέση αυτή ενισχύεται από την ύπαρξη στο ρόστερ (και την εντεκάδα) γρήγορων παικτών με ικανότητα να αναγνωρίζουν κενούς χώρους. Όσο δεν προχωρούν οι υπεύθυνοι σε κάποιου είδους λύση, τόσο θα απομακρύνεται από τον ορίζοντα η επίτευξη ενός ρεαλιστικού στόχου, ακόμα και αν αυτός είναι η διατήρηση στις πρώτες δύο θέσεις του πρωταθλήματος ή ακόμα και η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος. Και επειδή... «ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ» γιατί να μην κυνηγήσεις το πρωτάθλημα;

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]