UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

4 σχόλια στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΟΚ


Διαβάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου Ιβάν Σαββίδη, ξεχώρισα μερικά σημεία που κατά τη γνώμη μου χρειάζονται αποσαφήνισης:

Είναι δεδομένο ότι την πρώτη και κύρια ευθύνη την φέρνω εγώ. Είναι έτσι δομημένη η ζωή που στις αποτυχίες φταίει η κεφαλή... 

Σαφώς και συμφωνεί με τη δήλωση αυτή ολόκληρος ο πλανήτης. Δεν θα βρούμε κανέναν να τη μέμφεται.

Σύμφωνα με τη δική μου λογική εκτελώ τις μεταγραφικές εισηγήσεις που έχουν την απόλυτη έγκριση του προπονητή, μετά από την εισήγηση του αθλητικού διευθυντή. Θεωρώ εκ των προτέρων αυτονόητο ότι δεν θα συμφωνούμε πάντα, αλλά μέσα από τις διαφωνίες μας θα καταλήγουμε στις σωστές αποφάσεις για τον σύλλογο.

Με αυτή τη δήλωση αναιρεί την πρώτη κοινά αποδεκτή διαπίστωση. Έμμεσα λοιπόν, ρίχνει την ευθύνη τόσο στον προπονητή της ομάδας, όσο και στον τεχνικό διευθυντή José Boto.

Σε ελεύθερη ερμηνεία μας βροντοφωνάζει "εντάξει, φταίω εγώ, αλλά ακολούθησα τις συμβουλές και προτάσεις των αρμοδίων. Με έπεισαν και γι' αυτό παίρνω την ευθύνη". Επιπλέον κουνά αυστηρά το δάκτυλο σε αυτούς, "προσέξτε λοιπόν και οι δυο σας στις μελλοντικές προτάσεις σας"! 

Κανείς δεν έχει αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο εγώ αναφέρομαι στη λέξη αυτάρκεια.  Ο ΠΑΟΚ πριν από εμένα δεν ήταν ποτέ ενωμένος, στηριζόμενος σε δικά του στελέχη, σε δικούς του πόρους, σε δικό του σχέδιο. Μετά από εμένα θέλω να είναι έτσι.

Η απορία που προκύπτει από το απόσπασμα αυτό είναι η εξής: "πώς μπορείς να παρεξηγήσεις την έννοια της αυτάρκειας"; Το λήμμα είναι ξεκάθαρο για την ετοιμολογία της. Αυτάρκεια = αὐτός + ἀρκέω / ἀρκῶ. Δηλαδή, αυτάρκεια έχει κάποιος όταν έχει έλλειψη ανάγκης για εξωτερική βοήθεια... 

Ποιος είναι εκείνος που κατάφερε να σκεφτεί κάτι διαφορετικό;

Ποιος είναι εκείνος που μπορεί να παρερμηνεύσει την αυτάρκεια και αρνείται να μπολιάσει τους νέους παίκτες από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και μαζί με ικανό αριθμό έμπειρων να δώσει μεταπωλητική αξία σε αυτούς;

Ποιος από τους υπαλλήλους του Ιβάν Σαββίδη δεν ένιωσε την ανάγκη απόκτησης παικτών κομβικής σημασίας, ώστε να πλαισιώσει τους νεαρούς που αποκτήθηκαν;

Θυμίζω ότι οι θέσεις κομβικής αξίας είναι του τερματοφύλακα, του κεντρικού αμυντικού, του αμυντικού μέσου, του επιτελικού μέσου και του σέντερ φορ. Αν είσαι οπλισμένος με έμπειρους παίκτες σε αυτές τις θέσεις του άξονα μπορείς να χτίσεις γύρω τους. Σαφώς και δεν υπονοώ ότι δεν έχει τέτοιους παίκτες ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις θέσεις. Ωστόσο, δεν έχει σε ΟΛΕΣ αυτές.

Μήπως το δημοσιοϋπαλληλικό, ανεύθυνο πνεύμα των υπαλλήλων του ιδιοκτήτη της ομάδας είναι εκείνο που ευθύνεται για τις ανούσιες προτάσεις και αφήνουν γυμνή την ομάδα από εμπειρία;

Ποιος ευθύνεται για τον απαράδεκτο αποκλεισμό που γκρέμισε ό,τι οικοδομήθηκε την περσινή χρονιά;

Δεν θα έπρεπε η σκέψη και επιθυμία του προέδρου να κοινωνηθεί σωστά στους υπαλλήλους του; Δεν θα έπρεπε να αναλυθεί επαρκώς το όραμα της αυτάρκειας και τα στοιχεία του που είναι κρίσιμα;

Θα συμφωνήσω στο μέρος της δήλωσης, ότι ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ενωμένος πραγματικά. Αυτό όμως συμβαίνει και σήμερα μετά από 10 χρόνια παρουσίας του Ελληνορώσου μεγιστάνα!

Στην πιο δύσκολη συγκυρία, εγώ θα είμαι εκεί στηρίζοντας όχι μόνο την ομάδα, αλλά ξεκινώντας ιστορικά έργα, όπως το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο. Και θέλω μαζί μου ανθρώπους που δεν βλέπουν μόνο προβλήματα, αλλά και τις λύσεις τους.

Όταν ο πρόεδρος γράφει ρητά ότι θέλει μαζί του ανθρώπους που βλέπουν και λύσεις, σαφώς και εκφράζει παράπονο! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ! Ένα παράπονο που έχει πολλούς αποδέκτες!

Υπάρχουν και άλλα σημεία που θα μπορούσαν να συζητηθούν. Όλα όμως θα αναλυθούν στον χρόνο τους. 

Stratego 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]