UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Εκτίμηση των θετικών σημείων στην pre-season του ΠΑΟΚ


Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ, υπάρχουν κάποια στοιχεία άξια αναφοράς. Είναι κάποια δεδομένα που προδιαγράφουν τη μελλοντική εξέλιξη την ομάδας, αν υποθέσουμε βέβαια, ότι όλα θα κυλήσουν "ομαλά", βάσει ιστορικών δεδομένων των προηγούμενων ετών. Ομαλότητα χαρακτηρίζουμε την απουσία αρνητικών εκπλήξεων στον πολυεπίπεδο σχεδιασμό της ομάδας (αγωνιστικό κομμάτι, διοικητικό και οπαδικό).

Πρώτο και βασικότερο στοιχείο αποτελεί η ύπαρξη και φέτος του Razvan Lucescu  στον πάγκο της ομάδας. Η ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες που πέρυσι φόρεσαν τη φανέλα του δικεφάλου, να προσαρμοστούν περισσότερο στα "θέλω" του Ρουμάνου τεχνικού. Επίσης, ο κόσμος της ομάδας ξέρει τι θα περιμένει. Δεν θα ανυπομονεί να δει την ομάδα να "γαζώνει" στο γήπεδο. Θα έχει όμως την πεποίθηση ότι θα παρουσιάζεται δυνατή και διαβασμένη με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Δεύτερον, το γεγονός ότι ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ José Boto, έκανε πράξη αυτό που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεν απαίτηση, αλλά φάνταζε όνειρο απατηλό! Ο Πορτογάλος κατάφερε να "προσφέρει" στον Razvan Lucescu τη δυνατότητα να εργαστεί στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Apeldoorn της Ολλανδίας, με το 80% του ρόστερ που θα έχει στη διάθεσή του για τη νέα σεζόν! Αν μη τι άλλο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξίζει να τονιστεί.

Τρίτον, η ύπαρξη πολυάριθμων επιλογών στον πάγκο της ομάδας δίνει τη δυνατότητα για πιο εκτεταμένο rotation. Η ποιότητα των φετινών "αναπληρωματικών", σε σχέση πάντα με την αίσθηση της έλλειψης που έδινε η περυσινή χρονιά, προδιαθέτει μια σεζόν με λιγότερο άγχος. Ίσως αυτό να είναι το κλειδί για τις απαραίτητες ανάσες σε ποδοσφαιρικές χρονιές σαν την περασμένη, που ο αριθμός των αγώνων ξεπέρασε το ταβάνι όλων των προηγούμενων ετών.

Τέταρτον, η ύπαρξη ενός τερματοφύλακα με καλή τεχνική κατάρτιση, όπως είναι αυτή του Dominik Kotarski, βελτιώνει το επίπεδο επιθετικής ανάπτυξης από την άμυνα και αναμένεται να βοηθήσει αφάνταστα στην διάσπαση της ασφυκτικής πίεσης που θα επιχειρήσουν ποιοτικά ανώτεροι αντίπαλοι.

Τέταρτο στοιχείο είναι η ύπαρξη γρήγορων ακραίων χαφ, προσδίδοντας ταχύτητα και έκρηξη τόσο στο transition, όσο και στο set παιχνίδι, μπουκάροντας στην πλάτη της άμυνας, εκμεταλλευόμενοι μικρούς κενούς χώρους.

Όλα κρίνονται στο χορτάρι, όπως λένε πολλοί στην πόλη. Εκείνο όμως που οφείλει να κάνει μια διοίκηση είναι να δώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Και αν αυτές δεν ήταν οι ιδανικότερες, μολαταύτα μπορούν να χαρακτηριστούν σαφέστατα βελτιωμένες. Ειδικά, αν θυμηθούμε το τραγελαφικό των προηγούμενων ετών, με το ρόστερ να συμπληρώνεται μέσα στον... Σεπτέμβριο!

Η πίεση πλέον πέφτει στις πλάτες του Razvan Lucescu. Οι δικαιολογίες λιγοστεύουν. Εντούτοις, στους πρώτους επίσημους αγώνες θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος...!

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας:  paokcommunity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]