UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Προχωράμε ζώντας το όνειρο! (Gent - ΠΑΟΚ 1-2)


Σε μια μαγική βραδιά, που εξέπληξε όλους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πλην των πιστά μελετητών της πορείας της ομάδας του ΠΑΟΚ, τα παιδιά του Razvan Lucescu άφησαν το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία. Μπορεί βέβαια κάποιοι να υποβαθμίζουν τη διοργάνωση του UEFA Conference League, αλλά απ' έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουν! Η ανάλυση αυτή αποτελεί από μόνη της ξεχωριστή ενότητα.

Το ξεκίνημα του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις στις εντεκάδες τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Gent. Η πίεση που άσκησε όμως, η βελγική ομάδα ήταν άνευ προηγούμενου. Δοκίμασε σκληρά την άμυνα του δικεφάλου, η οποία άμυνα κράτησε με πολλούς κόπους και βάσανα.

Ο Μαροκινός Tarik Tissoudali έδειξε την κλάση του. Για περίπου 20 λεπτά έκανε ό,τι ήθελε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Πάσαρε, σούταρε και γενικώς απειλούσε με κάθε του κίνηση. Αν δεν είχε ψύχραιμη αντίδραση η άμυνα των ασπρόμαυρων στο σύνολό της, τότε σήμερα δεν θα μιλούσαμε για θρίαμβο.

Το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα

Την πίεση αυτή όμως, την ανέμενε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ. Έτσι, η χρησιμοποίηση του André Vieirinha στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν επιτακτική. Από εκεί και ύστερα, η τοποθέτηση τόσο του Diego Biseswar, όσο και του Αυστριακού Thomas Murg στα άκρα της επίθεσης, έδινε την αίσθηση ότι ήθελε να κρατήσει τη μπάλα στα 3/4 του γηπέδου, με στόχο να ανακουφίσει την πίεση που θα δεχόταν η άμυνά του.

Εν μέρει επετεύχθη ο στόχος, καθώς το γκολ του Angel Crespo ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, ύστερα από το διπλό κόρνερ που κέρδισε η ομάδα στο 20ο λεπτό. Αν δεν είχε παίκτες στα άκρα για να μείνει η μπάλα στα πόδια των ασπρόμαυρων, δεν θα είχε την ευκαιρία να απειλήσει επιθετικά και να κερδίσει αυτά τα πολύτιμα, όπως αποδείχθηκαν, κόρνερ.

πηγή φωτογραφίας: sport-news-24

Συγκλονιστικό το πείσμα του αρχηγού. Έμεινε στον αγωνιστικό χώρο όντας τραυματίας στο κεφάλι και έχοντας ζαλάδες. Ευχαριστούμε αρχηγέ!

Συνέχεια πίεσης της Gent έως τη λήξη του ημιχρόνου

Τα "βουβάλια" ξύπνησαν ύστερα από το σοκ της επίτευξης του ΠΑΟΚ, καθώς δεν είχαν άλλα περιθώρια και έπρεπε να σημειώσουν τουλάχιστον ένα γκολ. Αυτό το κατάφεραν στο 40ο λεπτό με κεφαλιά του Βέλγου Laurent Depoitre, σε μια φάση που οι κεντρικοί αμυντικοί της ελληνικής ομάδας έμειναν καθηλωμένοι στο έδαφος. Η εικόνα αυτή ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική σε πολλές στιγμές του αγώνα!

Ευτυχώς, έως τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει το 1-1, δίνοντάς του ελπίδες για τη συνέχεια του αγώνα.

Συνέχεια της πίεσης από εκεί που την αφήσαμε

Πριν σφυρίξει ο Γερμανός referee Daniel Siebert για πρώτη φορά μετά την ανάπαυλα, είδαμε προς μεγάλη μας λύπη να απουσιάζει από το σχήμα ο σκόρερ του τέρματος του ΠΑΟΚ Angel Crespo. Ο αντικαταστάτης του ήταν ο Enea Mihaj, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα ψυχωμένος και συγκεντρωμένος στα καθήκοντά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Gent μπήκε σαν να μην έγινε ανάπαυλα! Συνέχισε να πιέζει. Πολλές φορές καρδιοχτυπήσαμε, σε σημείο που ο Razvan Lucescu μαζί με τον συνεργάτη του Cristiano Bacci άρχισε τις διαβουλεύσεις. Σίγουρα, αν δεν επενέβαινε άμεσα οι ελπίδες θα έκαναν φτερά! Ο ιδρώτας που χύθηκε στον πρώτο αγώνα, σε εκείνη την απίστευτα σταθερή εμφάνιση, θα πήγαινε χαμένος. Ο κόπος και το χτυποκάρδι στον παρόντα αγώνα θα κατέληγε σε πικρό αποκλεισμό.

Οι κινήσεις "ματ" του Razvan Lucescu

Ήρθε η ώρα της πρώτης μη αναγκαστικής αλλαγής. Ο Ρουμάνος τεχνικός βλέποντας ότι οι παίκτες της Gent έβρισκαν πολλούς χώρους στα άκρα της άμυνας του ΠΑΟΚ, έριξε στον αγώνα τον Βραζιλιάνο Sidcley, αντικαθιστώντας τον Diego Biseswar. Με αυτή την κίνηση έκλεισε την αριστερή πλευρά, δίνοντας ανάσες στον André Vieirinha, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για περισσότερα κλεψίματα στην πλευρά αυτή.

Αφού πέρασαν τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά του Sidcley, διαπίστωσε ο Razvan Lucescu ότι με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του απέκτησε καλύτερη επιθετική προοπτική και στο 70ο λεπτό στέλνει στον πάγκο τον Thomas Murg και περνά στον αγώνα τον παραγκωνισμένο εδώ και πολύ καιρό Lucas Taylor.

Από αυτό το σημείο και μετά όλα άλλαξαν! Ο ΠΑΟΚ έκλεψε μπάλες και πανικόβαλε τους Βέλγους. Δημιούργησε καταστάσεις επίτευξης ενός ακόμα τέρματος.

Παρατηρώντας το παρακάτω διάγραμμα, που δείχνει το λεπτό προς λεπτό επιθετικό momentum των δύο ομάδων, συμπεραίνουμε ότι η συγχρονισμένη ανάλυση του τεχνικού team κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λειτούργησε άψογα! Είδε αυτό που κανένας μας δεν έβλεπε. "Κλείδωσε" τις κινήσεις των ακραίων της Gent και έδωσε ώθηση στο όνειρο.


Προχωράμε...

Η νίκη ήρθε με το δουλεμένο στην προπόνηση γκολ του Douglas Augusto. Από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα. Η νίκη με 1-2 έδωσε δικαίωμα να πανηγυρίσουμε όλοι οι φίλοι της ομάδας, αλλά να κρυφογελούν ακόμα και οι "εχθροί" μας, διότι η πορεία αυτή μπορεί να δώσει στην Ελλάδα το δικαίωμα να βγάλει στα play offs του Champions League και δεύτερη ομάδα.

Μεταδίδουμε τη θετική μας ενέργεια, ως βοήθεια προς αυτή την υπέροχη ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Razvan Lucescu. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Έχουμε τα βλέμματά μας στραμμένα στο μέλλον και ανυπομονούμε να ζήσουμε ακόμα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ευτυχώς για τους υγιώς σκεπτόμενους και δυστυχώς για όλους τους άλλους... προχωράμε!

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: Novasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]