UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1. Το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ ασθενής


Μετά από δύο ημέρες ψύχραιμης θεώρησης των πραγμάτων μπορώ να πω την άποψή μου για τον αγώνα που σημαδεύει, πλέον, τόσο την πορεία του ΠΑΟΚ στη φετινή χρονιά, όσο και την πορεία του Razvan Lucescu στον πάγκο της ομάδας.

Το παιχνίδι

Σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις σφιχτές άμυνες εκατέρωθεν, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά γκολ. Σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο όταν η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή μπορεί να ξεφύγει ο "έλεγχος" και να δούμε περισσότερα γκολ, μετατρέποντας όμως το παιχνίδι σε ροντέο, προς τέρψη των ουδέτερων φιλάθλων και θρίλερ αγωνίας για τους υποστηρικτές των ομάδων.
 
Ο δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μπήκε με θέληση, δεν άργησε να δείξει την κούρασή του από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Τα σώματα δεν μπορούσαν να κινηθούν με ταχύτητα στο χορτάρι. Το μεν πνεύμα πρόθυμο η δε σαρξ ασθενής! Από το 20' και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου αυτά σαν να... τσιμεντοποιήθηκαν! Στο 41ο λεπτό ήρθε το γκολ των κιτρινόμαυρων σε μια φάση 3vs8(!), όπου ο Badou Ndiaye πέρασε τους τέσσερις μέσους του ΠΑΟΚ σαν σταματημένους! Πολύ απλά, δεν αναπτύχθηκε καμία ταχύτητα, το κοντέρ στο ταχύμετρο έγραφε 0! Έτσι, με αυτά και με εκείνα, χάθηκε ακόμη ένα ημίχρονο.

Στο δεύτερο προσπάθησε η ομάδα του Razvan Lucescu να δείξει ότι έχει αρχίσει να ξυπνάει, όμως απλά δεν έβγαινε τίποτα. Θέλεις λίγο η κούραση (πνευματική και σωματική), θέλεις η ψυχολογία, ή καλύτερα η έλλειψη προοπτικής για το μέλλον αυτής της ομάδας, ό,τι και να πεις οι ασπρόμαυροι δεν κατάφεραν επ' ουδενί να απειλήσουν την εστία του Julián Cuesta, πέρα ίσως από την κεφαλιά του Jasmin Kurtić στο 68ο λεπτό. Από εκεί και έπειτα μόνο ανεμομαζώματα και διαβολοσκορπίσματα βλέπαμε στον αγωνιστικό χώρο.

Βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Ακόμα και όταν ο Άρης ταμπουρώθηκε στα καρέ του διώχνοντας άγαρμπα πολλές φορές τη μπάλα, πάλι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά. Εντούτοις, πάλι τις οι κιτρινόμαυροι βγήκαν πιο σωστά στην κόντρα σε κάποιες περιπτώσεις.

Κάπως έτσι, ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε το ΠΑΟΚ - Άρης 0-1 και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει πια.
 

Η μπούκα των ανεγκέφαλων στον αγωνιστικό χώρο

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι πίστεψαν πως θα άλλαζαν τα πράγματα μπουκάροντας μέσα στο γήπεδο πριν καν λήξει ο αγώνας. Όσο νομοτελειακό φάνταζε το ενδεχόμενο να γίνει το 0-2 έως τη λήξη του αγώνα, άλλο τόσο αναμενόταν η είσοδος ανεγκέφαλων στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα, ήταν τόσο ζωντανή η αίσθηση ότι θα το έκαναν που και στοίχημα έβαζα. Βέβαια, προς απογοήτευσή μου, κανένας δεν πόνταρε στο αντίθετο!
 
Πέρα από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι δεν κέρδισε ποτέ καμία ομάδα από τέτοια συμπεριφορά των οπαδών της, αναρωτιέμαι ποιος να είναι ο στόχος της κίνησης αυτής; Μήπως είναι μήνυμα με αποδέκτη τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη; Για ποιον λόγο ακριβώς; Για να ξεκινήσει από αύριο τη διαδικασία καρατόμησης παντός υπευθύνου; Ή γιατί δεν τους αρέσει η φάτσα του με το άσπρο γένι; Μήπως το μήνυμα απευθυνόταν στον Ρουμάνο τεχνικό; Γιατί; Για να παραιτηθεί; Δηλαδή ολόκληρη την ευθύνη την έχει εκείνος; Ή θεωρούν ότι, αν δεν την έχει, θα παραιτηθούν και κάποιοι ακόμα μαζί του, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ποδοσφαιριστών; Φαιδρά πράγματα και φαιδρές καταστάσεις!

Προφανώς, έτσι δεν διορθώνονται τα κακώς κείμενα. Για να λέμε την αλήθεια, δεν διορθώνονται ποτέ, αν δεν θέλει η κεφαλή. Ο πρόεδρος βάζει τα χρήματα και κάνει τις επιλογές. Εμείς απλά συζητάμε, παίζοντας πολλές φορές το παιχνίδι με τους όρους που θέτουν εκείνοι. Γι' αυτό είμαστε εδώ για να βλέπουμε τα πράγματα από μια πιο ψυχρή ματιά.

Δεν θα μπω στη συζήτηση για τον έλεγχο των εισιτηρίων σχετικά με τον έλεγχο των πιστοποιητικών κτλ. Άλλωστε, δεν περίμενα αυτό το δείγμα για να πεισθώ ότι ο ΠΑΟΚ απέχει παρασάγγας από την ευρωπαϊκού επιπέδου οργάνωση, που τόσο διατυμπανίζεται!
 

Συμπέρασμα

Θα πω όμως το εξής. Το πρόβλημα δεν είναι μονδιάστατο. Δεν θα βρεθεί άμεσα μια λύση. Το κακό του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν έχει υπομονή. Δεν στηρίζει το πλάνο του, όταν αυτό τεκμηριώνεται και έχει έναν τουλάχιστο συγκεκριμένο στόχο. Τον στόχο αυτόν όμως θα πρέπει να τον κοινωνείς στους φίλους της ομάδας. Διότι, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, άλλωστε δεν είναι ΜΟΝΟ χαρακτηριστικό των φίλων του ΠΑΟΚ, αν δεν πείσεις τον ενδιαφερόμενο φίλαθλο για να σε στηρίξει στην όποια προσπάθεια, ό,τι και να έχεις προγραμματίσει θα πάει στράφι πολύ γρήγορα. Και φέτος δεν έπεισαν κανέναν ότι η ομάδα, διεκδικεί, τουλάχιστον, το πρωτάθλημα...

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]