UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Τάδε έφη ο πολωνικός τύπος: "ο Świderski βρίσκεται πάντα στο σωστό σημείο για να σκοράρει"...


"τα πολωνικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει τις συγκρίσεις με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!"

και συνεχίζει:

"Οι Πολωνοί επισημαίνουν ότι το στοιχείο που τους θυμίζει τον Λεβαντόφσκι στον Σφιντέρσκι είναι η κίνηση του μέσα στην περιοχή και το γεγονός πως είναι πάντα στο σωστό σημείο για να σκοράρει, με την αποθέωση από τα πολωνικά ΜΜΕ να συνεχίζεται για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ."

Είναι εδραιωμένο στο μυαλό μου το γεγονός ότι οι ικανότητες του 24χρονου Πολωνού υπάρχουν μεν, αλλά είναι καλά κρυμμένες. Πολλά υποκειμενικά εμπόδια συγκρατούν την ξεδίπλωση των ικανοτήτων του στο χορτάρι. Και γράφω "υποκειμενικά" διότι άπτονται της απόφασης ή της δικαιοδοσίας του ίδιου του Karol Świderski!

Το κύριο και αδιαμφισβήτητο προσόν του, είναι η καλή αίσθηση του χώρου, όταν έχει ανοιχτό γήπεδο μπροστά του και επιχειρεί να "σπάσει" την αμυντική γραμμή του αντιπάλου, κινούμενος χωρίς τη μπάλα στα πόδια. Η τεχνική του είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Επαφή με τα δίχτυα έχει, αν και όχι στη συχνότητα που θα μπορούσε. Εντούτοις, το θέμα συζήτησης βρίσκεται στη μία και μοναδική συνθήκη που πρέπει να ικανοποιηθεί για να αυξηθεί η συχνότητα εμφάνισης των προσόντων του.

Η συνθήκη αυτή είναι η αυτοπεποίθηση του Karol Świderski. Είναι αλήθεια ότι υπολείπεται του κανονικού. Έχω την αίσθηση ότι η ορμή του ταλέντου του βρίσκεται εγκλωβισμένη στα όρια του άγχους, περιχαρακώνοντάς το. Υπάρχουν ξεκάθαρα αγωνιστικές φοβίες! Λείπει δηλαδή ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς που θα εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή αξία του Karol Świderski.

Το σχετικό δημοσίευμα του SDNA

Πιστεύω στην ποιότητα του Πολωνού, αλλά θα πρέπει πρώτιστα να δεχτεί στο μυαλό του το προφίλ του παίκτη που του προτείνουν ξεκάθαρα στον ΠΑΟΚ. Ειδικά φέτος ο Razvan Lucescu τον χρησιμοποιεί ως αιχμή του δόρατος στην επίθεση, ζητώντας τα αυτονόητα. Βασικότερο απ' όλα, απαιτεί τη δύναμη ή εναλλακτικά, τη σωστή κίνηση στην υποδοχή της μπάλας, με στόχο πάντα την ευκαιρία της ομάδας να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Στη συνέχεια βέβαια, επιθυμεί την κίνηση εντός μικρής και μεγάλης περιοχής, με σκοπό το γκολ. Εκεί θέλει αρκετή δουλειά. Αυτοσυγκέντρωση χρειάζεται και είναι το στοιχείο που γεννά η αυτοπεποίθηση. 

Καταλήγοντας λοιπόν, δεν βλέπω αλήθεια στην φράση των πολωνικών μέσων ότι "είναι πάντα στο σωστό σημείο για να σκοράρει". Είμαστε μάρτυρες εδώ και μερικά χρόνια της αδυναμίας του να βρίσκεται στο επίμαχο σημείο της τελικής επαφής πριν το σκοράρισμα. Όχι ότι κάποιες φορές δεν το έχει πετύχει στο παρελθόν, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετός ο βαθμός αποτελεσματικότητάς του για να χαρακτηριστεί ότι... το έχει!

Υπάρχουν τόσο περιθώρια βελτίωσης, όσο και τρόποι εξέλιξης. Σε αυτό, χωρίς καμία αμφιβολία, μπορεί να βοηθήσει το προπονητικό τιμ του ΠΑΟΚ, με επικεφαλής τον Ρουμάνο τεχνικό Razvan Lucescu.

Ωστόσο, η στάση του ΠΑΟΚ μπορεί να είναι σε αναμονή, δεδομένου ότι κάποια στιγμή μια τέτοια επένδυση θα πρέπει να αποδώσει κέρδος ή τουλάχιστον να αποσβέσει τα κόστη της μεταγραφής. Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος που η διοίκηση του δικεφάλου προχώρησε σε ανανέωση συνεργασίας με την πλευρά του παίκτη έως το 2024.

Είναι δεδομένο ότι το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται τόσο από την πολωνική, όσο και από την ευρωπαϊκή γενικότερα ειδησιογραφία, ευνοεί τον ΠΑΟΚ, αυξάνοντας την αξία του περιουσιακού του στοιχείου. Αυτό το κλίμα όμως δεν είναι πλασματικό, αν και ελάχιστα αιθεροβάμον. Όλοι μας βλέπουμε το ταλέντο του Karol Świderski και στηρίζουμε την παρουσία του στην εντεκάδα του ΠΑΟΚ. Εγώ προσωπικά, θα συμφωνήσω με τα εν λόγω δημοσιεύματα, όταν θα δω την ομάδα του δικεφάλου να στηρίζεται τόσο πολύ στον Πολωνό, ώστε μια ενδεχόμενη μη συμμετοχή του στην αρχική εντεκάδα να θεωρείται απώλεια.

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: overfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]