UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3. Με αρχοντική εμφάνιση πέρασε και από την Κρήτη

 

Με τη γνωστή συνταγή και με rotation χωρίς να διαταράσσει την ισορροπημένη λειτουργία της ομάδας, ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Θ. Βαρδινογιάννης. Με σοβαρότητα και χωρίς φτιασίδια, παίζοντας απλό ποδόσφαιρο πέρασε και από το Ηράκλειο, συγκατοικώντας στην 1η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Βόλο, ύστερα από 5 αγώνες! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε το πρωτάθλημα με στραβοπάτημα! 

Εκείνο που παρατήρησα ήταν η αρχοντιά, η στάση μιας σοβαρής ομάδας που ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλη την πίεση και τη θέληση του αντιπάλου για κάποιο γκολ στην αρχή του αγώνα, η αντίδραση ήταν συντονισμένη από όλα τα μέλη της 11άδας του δικεφάλου. Η σιγουριά που ενέπνεε η ομάδα του ΠΑΟΚ καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σου έδινε την αίσθηση πως κρατά τον αγώνα στα χέρια της. Ότι δηλαδή είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί κάποιο γκολ και συνάμα δεν θα δεχτεί γιατί απλώς... δεν θέλει!

Όταν στο 71ο λεπτό το σκορ έγινε 0-3, σίγουρα η χαρά του Razvan Lucescu δεν θα ήταν στο pick. Ο λόγος; Η απίστευτη εξέλιξη του αγώνα της ΑΕΚ σε αυτό το γήπεδο δύο εβδομάδες πριν, ο οποίος αγώνας μάλιστα, διεξήχθη την ίδια ώρα, 18:15! Τότε, οι κιτρινόμαυροι σκόραραν στο 65' το τρίτο τους γκολ και ενώ προμηνυόταν ένα εύκολο βράδυ για αυτούς, δέχθηκαν τρία γκολ αφήνοντας δύο πεταμένους βαθμούς στην Κρήτη. Σίγουρα, ο Ρουμάνος τεχνικός σκεφτόταν ότι η ομάδα του ΟΦΗ ήταν σε θέση να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο, ακόμη και να κάνει το comeback.

Ευτυχώς η συγκέντρωση παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο, ακόμα και μετά το 71' και το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο, ανεξάρτητα από το πολύ όμορφο γκολ του Adil Nabi στο 90+, με το οποίο μείωσε και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Εκείνα τα καινούρια στοιχεία που συνέβησαν στον αγώνα με τον ΟΦΗ και που προσθέτουν μια νέα γεύση του τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα του ΠΑΟΚ είναι:

α) το εκτελεστικό "ξεκλείδωμα" του Douglas Augusto, ο οποίος σκόραρε και άνοιξε πλέον λογαριασμό. Σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίησή του στην "πτυσσόμενη" θέση του 6αριού, 8αριού και 10αριού, όπου ενσαρκώνεται τον ρόλο που αναλογεί στην κάθε περίσταση, αναμένεται να γράψει στο ταμπλό κι άλλα γκολ.

β) το υπέροχο σε εκτέλεση και φαντασία γκολ του Jasmin Kurtić, απευθείας από φάουλ. Η ταχύτητα και η κλίση της τροχιάς της μπάλας καταδεικνύουν την ποιότητα του Σλοβένου. Η ομάδα αποκτά έναν ακόμα σπεσιαλίστα στις απευθείας εκτελέσεις. Μεγάλο το κέρδος!

Τέλος, να σημειώσω ότι κανένας από τους παίκτες δεν ξεχώρισε στην απόδοσή του. Αυτό από μόνο του, τη στιγμή που υπάρχει νικηφόρο αποτέλεσμα, δείχνει πως η αυτοπεποίθηση είναι σε ιστορικά υψηλά διετίας και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Όλοι μαζί αμύνονται και όλοι μαζί επιτίθενται. Αν διατηρηθεί αυτό το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, τότε τον Μάιο θα έχουμε και πάλι φιέστα. Υπάρχει όμως αυτό το "αν", που είναι κρίσιμο. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να θαυμάζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ θα παίρνει τους τρεις βαθμούς, ώστε να καταφέρει να στεφθεί εκ νέου πρωταθλητής Ελλάδος.

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: onsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]