UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

After match. Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0 (Play-Off)

Μια ομάδα με λευκές εμφανίσεις και τον δικέφαλο αετό στο στήθος της φανέλας της μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να... διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της SuperLeague Interwetten. Από την αρχή έδειξε ότι οι μονάδες που είχε στην εντεκάδα της υπερείχαν σε σχέση με εκείνες των πράσινων. Όμως, κάτι έλειπε για να μετουσιώσει σε κάποιο γκολ την κυριαρχία που είχε στην κατοχή της μπάλας.

Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά στη φετινή χρονιά ότι η πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου μεταφράζεται αυτόματα σε γκολ

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι η κακή φυσική κατάσταση είναι αποτέλεσμα του ανώριμου προγραμματισμού στην αρχή της χρονιάς. Οπωσδήποτε, χρεώνεται στον Αμπέλ Φερέιρα

Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο έκανε την εμφάνισή της η νωθρότητα και ακόμη περισσότερο "άνοιγαν" οι γραμμές στον σχηματισμό. Και σε εκείνο το διάστημα δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του φάση. Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά στη φετινή χρονιά ότι η πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου μεταφράζεται αυτόματα σε γκολ. Τακτικό λάθος δεν έγινε. Παρ' όλα αυτά, το γκολ ήρθε ως αποτέλεσμα έλλειψης έντασης στην άμυνα. Ενώ οι αμυντικοί κινούνται σωστά προς τον χώρο, δεν έχουν την ένταση να δράσουν αποτρεπτικά στην προσπάθεια του αντιπάλου, που απλά κάνει μία τελική.


Η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση γινόταν με... την ψυχή στο στόμα. Την ώρα που κλέβαμε τη μπάλα και δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις για αιφνιδιασμό, οι τηλεθεατές ένιωθαν την ανάγκη να σηκωθούν όρθιοι προκειμένου να "σπρώξουν" ταχύτατα την ομάδα στην αντίπαλη περιοχή. Σε πείσμα αυτών, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν πάντα μισό δευτερόλεπτο πίσω από το... αναμενόμενο!


Λένε πολλοί ότι η ομάδα δεν έχει τερματοφύλακες άξιους να ανταπεξέλθουν στον πρωταθλητισμό. Η δική μου άποψη είναι εντελώς διαφορετική. Θεωρώ πως ό,τι ισχύει για τους αμυντικούς ισχύει και για τους τερματοφύλακες της ομάδας μας. Υπολείπονται στην ενδυνάμωση ταχυδύναμης με αποτέλεσμα να μην έχουν την ικανότητα της γρήγορης αντίληψης. Δεν μπορώ να πιστέψω, για παράδειγμα, ότι πριν δύο χρόνια ο Πασχαλάκης έδειχνε σε όλους μας ότι μπορεί να κάνει το απίθανο με υπεράνθρωπα αντανακλαστικά και τώρα να δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη θέση 1.


Συμπερασματικά, πιστεύω ότι η κακή φυσική κατάσταση είναι αποτέλεσμα του ανώριμου προγραμματισμού στην αρχή της χρονιάς. Οπωσδήποτε, χρεώνεται στον Αμπέλ Φερέιρα. Στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τις πιθανότητες για πρόκριση στους ομίλους του Champion's League θεώρησε σκόπιμο να μην επικεντρωθεί στην φυσική κατάσταση. Προφανώς, είχε στόχο να την αναπληρώσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εντούτοις, εκείνο το χρονικό διάστημα είναι πάντοτε καθοριστικό για την πολύμηνη πορεία μιας ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ που επιβάλλεται να κάνει πρωταθλητισμό.


Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ατομική απόδοση των παικτών. Έχω την εντύπωση ότι πέρα από τον Omar El Kaddouri δεν ξεχώρισε κάποιος ατομικά.


Stratego 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]