UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

After match. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1 (Κύπελλο)

Δύο ομάδες που βρίσκονται αυτό το χρονικό διάστημα σε κακό φεγγάρι, υποχρεώθηκαν να "παίξουν" ποδόσφαιρο στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Μέσα από αυτή την ποδοσφαιρική αγγαρεία και οι δύο είχαν την ελπίδα να "κλέψουν" την πρόκριση από τον αντίπαλο. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ήρεμα, γαλήνια και ταυτόχρονα προβληματικά, ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ ποίημα του Τόμας Μουργκ για να ξυπνήσει από τον λήθαργο παίκτες, τεχνικά επιτελεία και τηλεθεατές. Αλλά κυρίως, να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό του οργανισμού του ΠΑΟΚ.
Η συνεχής κίνηση του Ελ Καντουρί είναι μια καλή επιλογή στη θέση 10, εντούτοις μειονεκτεί στο τελείωμα των φάσεων. Ωστόσο, η μη συμμετοχή του Αμρ Ουάρντα στη θέση αυτή στέρησε από την ομάδα την αποτελεσματικότητα.
Η μη δυνατότητα του συνόλου μας να αναπτυχθεί με passing game είναι ακόμη ένα αρνητικό στοιχείο που συνεχίζει να αγνοείται. 
Στα θετικά μπορώ να επισημάνω το γεγονός ότι η ομάδα δεν δέχτηκε γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου και γενικότερα σε οποιαδήποτε υποψία φάσης.
Η εκτέλεση φάουλ του Τ. Μουργκ δείχνει ότι υπάρχει προοπτική για να βγουν ηγέτες από αυτή τη φουρνιά. Τις νίκες όμως, πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε αν θέλουμε να σηκώσουμε ξανά τρόπαια και να αφήσουμε παρακαταθήκη φυσιογνωμίες που θα συνεχίσουν να σηκώνουν στην πλάτη τους τον ΠΑΟΚ.
Βέβαια, τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και σε αυτό το παιχνίδι δεν μπορώ να τα κρύψω κάτω από το χαλάκι, όχι γιατί έχω εμπάθεια σε οποιοδήποτε από τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της ομάδας μας, αλλά γιατί πιστεύω ότι όταν τονίζονται οι αδυναμίες εντείνεται η προσπάθεια για εξάλειψη αυτών. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να λοιδορήσουμε την προσπάθεια που γίνεται και να διακόψουμε την εφαρμογή οποιουδήποτε καλού ή κακού σχεδιασμού γίνεται από τη διοίκηση.

Στο παιχνίδι τώρα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα φοβισμένα. Άλλωστε, είναι νωπές στη μνήμη οι στιγμές αγωνίας μέχρι να κάνει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς το 3-1 στην πρώτη αγωνιστική των Play-off, οι οποίες δικαιολογούν, έως ένα σημείο, τη συντηρητική στρατηγική που επέλεξε ο Πάμπλο Γκαρσία. Για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι ανέβασε πιο ψηλά στον άξονα τον Ελ Καντουρί, προκειμένου να υποβοηθήσει τον Κρμέντσικ στην κορυφή της επίθεσης. Η συνεχής κίνηση του Μαροκινού είναι μια καλή επιλογή σε αυτή τη θέση, εντούτοις μειονεκτεί στο τελείωμα των φάσεων. Ωστόσο, η μη συμμετοχή του Αμρ Ουάρντα στη θέση 10 στέρησε από την ομάδα την αποτελεσματικότητα.

Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα όταν η ομάδα βρίσκεται σε θέση άμυνας. Ο τρόπος "κοιτάζω, αλλά δεν αγγίζω και αφήνω τον αντίπαλο να κάνει όσες πάσες επιθυμεί" μου δημιουργεί κόμπο στον λαιμό. Και σαφώς δεν εννοώ να πέσουμε άτσαλα πάνω στον αντίπαλο, αλλά να έχουμε το καθαρό μυαλό ώστε να επιλέξουμε το timing του μαρκαρίσματος, πράγμα το οποίο στερούμαστε επιδεικτικά.

Το γκολ "ποίημα" του Τ. Μουργκ που παίρνει θέση στο παλμάρε
των αξέχαστων στιγμών της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ

Η μη δυνατότητα του συνόλου μας να αναπτυχθεί με passing game είναι ακόμη ένα αρνητικό στοιχείο που συνεχίζει να αγνοείται. Προφανώς, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει στο μυαλό του έναν τέτοιο ΠΑΟΚ. Θέλει να παίξει πιο προσεκτικά και απ' όσο αντιλαμβάνομαι επιζητά την ξαφνική κίνηση στην αμυντική γραμμή του αντιπάλου, όση ώρα έχει τη μπάλα στην κατοχή του. Το κρίσιμο σημείο όμως είναι ότι ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ για να δώσουμε χρόνο στις κινήσεις αυτές. Συνεπώς, είναι επιτακτική η ανάγκη να δουλέψει σε αυτό το κομμάτι.

Στα θετικά μπορώ να επισημάνω το γεγονός ότι η ομάδα δεν δέχτηκε γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου και γενικότερα σε οποιαδήποτε υποψία φάσης.

Ατομικά, θα μείνω στην πολύ καλή εμφάνιση του Αμπντούλ Μπάμπα για ακόμη ένα παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ, εκμηδενίζοντας εκ νέου τον Λεβί Γκαρσία. Καθώς επίσης, θα επισημάνω και τη βελτιωμένη εικόνα του Ντάγκλας Αουγκούστο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να με ενθουσιάσει.

Τελικά, όσο υπάρχουν τέτοιοι αμυντικοί στα club των ομάδων του πρώην ΠΟΚ, όπως ο Ρουμάνος Ι. Νεντελσεάρου, μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Επιπλέον, αυτές οι καλύτερες μέρες γνωρίζουμε όλοι μας ότι έρχονται με νίκες. Η εκτέλεση φάουλ του Τόμας Μουργκ δείχνει ότι υπάρχει προοπτική για να βγουν ηγέτες από αυτή τη φουρνιά. Τις νίκες όμως, πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε αν θέλουμε να σηκώσουμε ξανά τρόπαια και να αφήσουμε παρακαταθήκη φυσιογνωμίες που θα συνεχίσουν να σηκώνουν στην πλάτη τους τον ΠΑΟΚ.

Stratego 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]