UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Αξιοσημείωτα της ευρείας νίκης επί του Ιωνικού, εν μέσω θλίψης της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη!


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ιωνικό, έχοντας στη σκέψη του το ιστορικό δεδομένο της αναποτελεσματικής απόδοσής του που τον μάστιζε τα τελευταία παιχνίδια. Πριν τον χθεσινό αγώνα ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι οι νίκες έρχονταν δύσκολα, καθώς και ότι η απροσεξία στην τελική προσπάθεια στοίχιζε σημαντικά.
Εντούτοις, η βραδιά της 5ης Μαρτίου αποδείχθηκε άνετη και έγινε ευκολότερη μετά την αποβολή του Zinédine Machach στο 48ο λεπτό του αγώνα. Πριν την αποβολή όμως, το σκορ βρισκόταν καρφωμένο στο 4-0. Έτσι, δεν έχει κανένας να προσάψει στην ομάδα του Razvan Lucescu ότι βρήκε ευκαιρία και κέρδισε έναν αντίπαλο, που έπαιζε με 10 παίκτες. Άλλοι είναι εκείνοι που «ξεκλειδώνουν» τις αντίπαλες άμυνες παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Το αυτογκόλ του Τογκολέζου αμυντικού του Ιωνικού Jacques-Alaixys Romao μόλις στο 2ο λεπτό έδιωξε το άγχος των Θεσσαλονικέων. Στη συνέχεια, είδαμε τη μπάλα να διαγράφει υπέροχες διαδρομές στον ποδοσφαιρικό καμβά της Τούμπας, από τους απελευθερωμένους παίκτες του ΠΑΟΚ, κάνοντας τα δύσκολα εύκολα και σταματώντας στο 4-0, αρκετά πριν τη λήξη του α' ημιχρόνου.

Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του αγώνα είναι αρκετά. Πρώτιστα, η εξαιρετική εμφάνιση του Γερμανού δεξιού μεσοεπιθετικού Khaled Narey, ο οποίος δήλωσε παρών σε σχεδόν όλες τις φάσεις του δικεφάλου. Ύστερα από δική του προσπάθεια, στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ευτύχησε να δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Από εκεί και έπειτα είδε δύο πάσες του να βοηθούν συμπαίκτες του σημειώνοντας  τέρματα ανεβάζοντας συνεχώς τον δείκτη του σκορ!

Το δεύτερο στοιχείο που ανέδειξε η Κυριακάτικη εμφάνιση, ήταν η συμμετοχή του Στέφανου Τζίμα. Ο νεαρός επιθετικός έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε ο Γιώργος Κούδας και είναι πλέον ο νεαρότερος παίκτης του δικεφάλου που κάνει ντεμπούτο με γκολ! Αν μη τι άλλο αξιοσημείωτο ιστορικό στοιχείο..!

Από το γεγονός του επιτυχημένου ντεμπούτου του Στεφάνου Τζίμα, προέρχεται το τρίτο και τελευταίο σημαντικό χαρακτηριστικό του αγώνα. Αυτό δεν ήταν άλλο από το πατρικό χαμόγελο του Razvan Lucescu, αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος από τον νεαρό άσσο.

Σίγουρα είναι λίγες οι φορές που ο Ρουμάνος προπονητής αφήνει να "σκάσει" το χειλάκι του! Συνήθως παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του. Ωστόσο, το 6-0 του επέτρεψε να χαλαρώσει λίγο, απολαμβάνοντας το γκολ-κερασάκι στην τούρτα του Στεφάνου Τζίμα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω την έλλειψη ενθουσιασμού της κερκίδας. Τα γκολ πανηγυριστηκαν σε βαθμό, όσο να εκφραστεί η χαρά του κόσμου, χωρίς υπερβολές και ψυχική άνεση. Είναι μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που αξίζει να επισημανθεί, καθώς υποδεικνύει το σφίξιμο της καρδιάς από την ανείπωτη "θυσία" των 57 θυμάτων και 73 τραυματιών, λογω του σιδηροδρομικου δυστύχηματος των Τεμπών.

Ο Θεός να ελεήσει τα άμοιρα νιάτα της Ελλάδος, που ειτε βρέθηκε η άψυχη σωρός τους, είτε διαμελιστηκαν, είτε ακόμα εξαϋλώθηκαν. Μην ξεχνάμε ότι έμειναν μάνες χωρίς παιδιά, από ένα περιστατικό που συνέβη στο συχνέστατο δρομολόγιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε από εμάς συνεπιβάτης τους! 

Δυστυχώς, η τραγωδία αυτή δεν θα είναι η τελευταία. Το γνωρίζουμε, καθώς ιστορικά τούτος ο τόπος είναι η γη των δακρύων. Είναι η γη της θλιψης και της οργής, που όταν η τελευταία ξεχειλίζει, γίνεται αρωγός παγκόσμιων εξελίξεων σε διανοητικο επίπεδο. Το ποτάμι φουσκώνει και κάποια στιγμή τα παρασέρνει όλα στο διάβα του.

Καλό παράδεισο! 

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: alphapatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]