UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Τα αμούστακα παιδιά που γίνονται πιο κυνικά!


Ο αγώνας με την ΑΕΚ πέρασε, αφήνοντας στην ιστορία μοναδικά σημάδια. Η κερκίδα ήταν υπέροχη, η ομάδα παθιασμένη και προετοιμασμένη για... πολύ ξύλο! 

Το διπλό όφελος της νίκης

Σε μια πρώτη ανάγνωση, η νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ είχε διπλό όφελος.

Ο δικέφαλος ανάκτησε μέρος των χαμένων βαθμών από προηγούμενους αγώνες. Πλησίασε σε απόσταση 7 βαθμών από την κορυφή και ατενίζει πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Ανέκοψε την ανερχόμενη πορεία των κιτρινόμαυρων, αποτρέποντας τη δυναμική που πήγε να δημιουργηθεί, με μια δεύτερη στη σειρά νίκη επί του δικεφάλου του Βορρά. Και θα δημιουργούνταν αυτή, περισσότερο λόγω της βαθμολογικής απόστασης που θα είχε αποτέλεσμα η υποτιθέμενη ήττα, παρά της ήττας, η οποία βρίσκεται πάντα στο πρόγραμμα! 

Μάλιστα, κάποιοι δημοσιογράφοι, που κατοικοεδρεύουν στο λεκανοπέδιο, πριν τον αγώνα μιλούσαν για την ευκαιρία της ΑΕΚ να πάρει τον... αέρα του ΠΑΟΚ! Και αυτά τα λέγανε επειδή η ομάδα της Αθήνας κέρδισε τους Θεσσαλονικείς στο ματς του πρώτου γύρου! Άκουσον, άκουσον! Κρίμα η εμπειρία τους

Αποδεικνύεται ακράδαντα το κόμπλεξ κατωτερότητας που υπάρχει στο ΠΟΚ! 

Όταν ο Ντέλιας σταμάτησε τον χρόνο

Είμαι 100% σίγουρος ότι όλοι έχουν δει άπειρες φορές τη φάση του πρώτου γκολ. Η απίστευτη και ανεπανάληπτη (;) δεξιότητα του μικρού Γιάννη Κωνσταντέλια εισήγαγε το φαινόμενο της παύσης του χρόνου.

Τη στιγμή που ο νεαρός βιρτουόζος έπεσε στο έδαφος και η μπάλα προσέγγισε το πεδίο του, άπλωσε το πόδι του και τη μαγνήτισε. Τότε ακριβώς ήταν, που οι σκληροί κατά τα άλλα αμυντικοί της Ένωσης σταμάτησαν! Αποσβολωμένοι κοίταζαν ή καλύτερα, χάζευαν τα ζογκλερικά του μικρού.

Ο χρόνος σταμάτησε! Όλοι, παίκτες, προπονητές και κόσμος ρουφούσαν τις μοναδικές στιγμές μαγείας, ενός πεσμένου στο έδαφος παλληκαριού! Υπνωτίστηκαν οι πάντες!

Και εκεί που η ποδοσφαιρική ψυχή μας γέμιζε με στιγμές παγκόσμιας κλάσης, ο ταλαντούχος μικρός άδραξε την ευκαιρία και βλέποντας με την άκρη του ματιού του τον ξεμαρκάριστο Khaled Narey, πάσαρε ιδανικά σε αυτόν.

Το γκολ μπήκε με αρκετή δόση τύχης. Ωστόσο, ακόμα και απελπιστικά άουτ να πήγαινε το σουτ του Γερμανού, θα έπρεπε οπωσδήποτε να κατέληγε (όπως και κατέληξε) η μπάλα στα δίχτυα του Γιώργου Αθανασιάδη, μόνο και μόνο για να διασωθεί η συγκεκριμένη φάση ως highlight, η οποία πλέον, έχει κατακλύσει τον κόσμο!

Η αρχοντική ψυχολογική προετοιμασία

Από εκεί και έπειτα, μιλώντας για τον αγώνα καθ' εαυτόν, θα ήθελα να τονίσω την άριστη ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας. Ο Razvan Lucescu, ως απόλυτος γνώστης της πολεμικής που διεξάγεται εναντίων του δικεφάλου του Βορρά, ζήτησε από τους παίκτες του να είναι 100% προσηλωμένοι στο παιχνίδι, αποφεύγοντας να αντιδρούν σε αποφάσεις του Νορβηγού ρέφερι Espen Eskas

Είναι αλήθεια ότι όταν οι παίκτες μιας ομάδας συνειδητοποιούν πως η αρχοντική συμπεριφορά μπορεί να σου προσδώσει αξία, τότε αλλάζουν οι όροι δυναμικότητας. Τότε, ακόμα και η ήττα έχει αξία για την ομάδα, γιατί την αξιοποιεί, θεωρώντας τη λόγο βελτίωσης. Με τέτοιο τρόπο η μακροχρόνια αποτελεσματικότητα εκτινάσσεται στα ύψη! Εύγε στον Ρουμάνο τεχνικό!

Επειδή το προφίλ της ΑΕΚ είναι δομημένο πάνω στο... ξύλο, έπρεπε και ο ΠΑΟΚ να μην χαριστεί, παίζοντας και αυτός σκληρά. Αυτό ακριβώς είδαμε στον αγωνιστικό χώρο.

Πέρα από το δυναμισμό που παρουσίασε η ομάδα, η αλήθεια είναι πως φοβήθηκα, όταν οι ασπρόμαυροι άφησαν το κέντρο στους κιτρινόμαυρους. Πίστεψα ότι ο άπλετος χώρος θα κάμψει την αντίσταση της άμυνάς μας.

Το πείσμα όμως και ο εγωισμός των παικτών του Razvan Lucescu δεν άφησαν περιθώριο απειλής. Ενώ, σε προηγούμενα παιχνίδια η τακτική υποχώρηση αποδείχθηκε μοιραία, σε αυτό δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ποια ήταν η αιτία;

Μα, φυσικά, το κίνητρο. Το κίνητρο που θέριευε με κάθε καρατιά του αντιπάλου. Μεγάλωνε με κάθε λανθασμένο σφύριγμα του ρέφερι. Γιγαντωνόταν με κάθε πονηρό χτύπημα των παικτών της ΑΕΚ. Σε συνδυασμό με την απαγόρευση αντίδρασης στις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις, τροφοδοτούσε το πείσμα των ασπρόμαυρων.

Κυνισμός...!

Ωστόσο, καλό είναι να έχουμε στο νου μας ότι ο ΠΑΟΚ δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές. Συγκριτικά πάντα με το τι μπορεί να δείξει το σύνολο του Razvan Lucescu στο χορτάρι. 

Ίσως, ο προσανατολισμός να είναι πλέον, πιο κυνικός. Να μην έχει βασικό στόχο το ξεδίπλωμα της ομάδας, δηλαδή το άπλωμά της στο γήπεδο για να έρθουν οι αυτοματισμοί. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ, αν δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα, μπήκε σε τροχιά πρωταθλητισμού. Δε δηλώνω ότι θα είναι ο φετινός πρωταθλητής. Αυτό προϋποθέτει και άλλες παραμέτρους στο παιχνίδι του. Παρά μόνο τονίζω, ότι τα άπειρα και αμούστακα παιδιά του Razvan Lucescu έχουν μπει σε άλλη φάση. Ωριμάζουν αργά και σταθερά και αυτό πιστώνεται στον Ρουμάνο τεχνικό. 

Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]