UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Ευτυχώς δεν στοίχησαν τα λάθη απειρίας. Αλλά συνεχίζουμε...


Πρώτο παιχνίδι μετά την πρόκρισης επί του Παναθηναϊκού και οι παίκτες του Razvan Lucescu πάτησαν το χορτάρι της Τούμπας, κατά τι ψηλότεροι. Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούμε να εκλάβουμε τον χαρακτηρισμό αυτόν με θετικό πρόσημο. Και αυτό γιατί, Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα έβλεπαν τους παίκτες του Jasminko Velić αφ' υψηλού, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για μια άνετη επικράτηση επί του Λεβαδειακού.

Η επιπόλαια στάση του ΠΑΟΚ έφταιξε για την κατασπατάληση πολλών επιθετικών προσπαθειών. Ενώ μεσοαμυντικά λειτούργησε ανεκτά, πιέζοντας ξανά όταν έχανε τη μπάλα, επιθετικά δεν ήταν προσηλωμένος στον στόχο της νίκης. Το μυαλό πετούσε και η σταθερότητα έκανε και αυτή φτερά. 

Θα περίμενε κανείς να δει τον ΠΑΟΚ να παίζει πιο ευφάνταστα στην Τούμπα, κυρίως μετά την ισοπαλία πρόκρισης στη Λεωφόρο, καθώς, ο ορίζοντας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος είναι αισιόδοξα ανοικτός.

Ο Λεβαδειακός όμως, παρουσιάστηκε μαχητικός. Με τρεις στόπερ στην παράταξή του, που με την επιστροφή των ακραίων μέσων αμέσως γίνονταν πέντε στη γραμμή άμυνας, έκλεισε καλά τους διαδρόμους των ασπρόμαυρων. Πέτυχε δύο γκολ και δυσκόλεψε τον δικέφαλο του Βορρά. Κυκλοφόρησε τη μπάλα, αλλά όχι όσο θα ήθελε ο Jasminko Velić. Παρ' όλα αυτά, τη ζημιά κόντεψε να την κάνει, όχι όμως χωρίς βοήθεια... 

Το πέναλτι της ισοφάρισης...

Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος δε σεβάστηκε την κοινή λογική. Δεν θέλησε να σφυρίξει το αυτονόητο. Όταν ο Kazenga LuaLua ανατράπηκε από τον Dominik Kotarski, όλοι μας πιστέψαμε ότι ήταν καθαρό πέναλτι. Βλέποντας όμως το var αντιληφθήκαμε την υπέροχη θέση που πήρε ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ώστε να αποφύγει το πέναλτι. Μάλιστα, το απέφυγε! Στο var ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος ήταν ο μοναδικός σε ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα, που έβγαλε το συμπέρασμα ότι υπήρξε ανατροπή του Κονγκολέζου επιθετικού του Λεβαδειακού!

Τα θετικά και τα αρνητικά

Ευτυχώς οι Khaled Narey και Tiago Dantas έκαναν αυτό για το οποίο πληρώνονται. Ο Γερμανός, χωρίς να εντυπωσιάσει, εμφανίστηκε βελτιωμένος, σε σχέση με τις προηγούμενες άχρωμες συμμετοχές του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Ήταν τουλάχιστον συγκεντρωμένος και έδωσε τα τρεξίματα που του αναλογούσαν και μάλιστα, απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα. 

Ο δε Πορτογάλος, με τα δύο γκολ, έδειξε ότι έχει μέλλον μπροστά του. Κυρίως όμως, κράτησε στους ώμους του την ομάδα, όταν οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν. Ήταν κατά τη γνώμη μου, ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Ωστόσο, ό,τι και να λέμε, όπως και να το δούμε το πράγμα, όσο και αν οι ακραίες αντιδράσεις του μας γυρίζουν τα μυαλά, πρέπει να ομολογήσουμε όλοι, ότι έλειπε η βρώμικη δουλειά του Douglas Augusto. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλον παίκτη στη μεσαία γραμμή να παίξει ξύλο και να σπάσει τον τσαμπουκά των αντιπάλων επιθετικών. Είναι ένα χαρακτηριστικό σε έλλειψη. Δεδομένων των συνθηκών, ο Stefan Schwab έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, μιας και στο παιχνίδι αυτό αντιστράφηκαν οι ρόλοι και από εντεταλμένος να δημιουργεί, αρκέστηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας δεν μπήκε καθόλου στο ματς. Έχασε τη συγκέντρωσή του σε αρκετές περιπτώσεις. Αν στη μοναδική ευκαιρία τετ-α-τετ, απέναντι στον Stefan Stojanović είχε καταφέρει να σκοράρει, θα έσωζε την παρτίδα. Δεν το έκανε όμως, καταδεικνύοντας την ανάγκη για περισσότερη δουλειά. Υγιής να είναι, να έχει την ίδια όρεξη που παρουσιάζει στα περισσότερα παιχνίδια που έπαιξε  και θα το πετύχει.

Συμπεράσματα...

Συμπεραίνουμε, ότι η απειρία δεν επέτρεψε τους ασπρόμαυρους να δείξουν χαρακτήρα κυρίαρχου και αδιαμφισβήτητου φαβορί στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αλήθεια ότι οι ασπρόμαυροι έχουν ακόμη πολλά να μάθουν. Το πιο βασικό; Δεν έχουν την πολυτέλεια να χαλαρώνουν.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, σε αυτή την πιεστικά χρονικά συνθήκη (μη ξεχνάμε ότι έδωσε τρία απαιτητικά παιχνίδια σε διάστημα μίας εβδομάδας), πήγε καλά, αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί ο προπονητής του. 

Έτσι εξηγείται η απόλυτα προσγειωμένη άποψη του Razvan Lucescu, τόσο αμέσως μετά του θριάμβου επί του Παναθηναϊκού στον αγώνα πρωταθλήματος, όσο και ύστερα από τη λήξη του επαναληπτικού και την πρόκριση στους 4 του κυπέλλου Ελλάδος. Ότι δηλαδή, πρέπει να έχουμε στόχο το επόμενο παιχνίδι και όχι το πρωτάθλημα. Συμφωνώ και εγώ μαζί του και μάλιστα επαυξάνω!

Εντούτοις, αθόρυβα και ωραία, ο ΠΑΟΚ έφτασε 5 βαθμούς από την κορυφή. Η ομάδα χτίζεται και δε χρειάζονται διθύραμβοι! Η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική...

Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]