UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Θρίαμβος στη Λεωφόρο. Επίδειξη δύναμης και... fair play!


Τι και αν οι αναλύσεις πριν τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό ήταν προσανατολισμένες σε τακτικές συντήρησης, λόγω της ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη στη Λεωφόρο. Τι και αν οι πράσινοι έδιναν έναν τόνο εκδίκησης και επιβολής της «ανωτερότητάς» τους με το sold out στο γήπεδό τους. Όλα αποδείχθηκαν μάταια. Και έγιναν μάταια με την επίτευξη του 3ου γκολ από την ομάδα του Razvan Lucescu.

Η ανούσια, όπως φαινόταν έως πρόσφατα, κυκλοφορία της μπάλας στην πίσω γραμμή άμυνας του ΠΑΟΚ, έβγαλε τους καρπούς της. Τέτοιοι καρποί δεν καταδεικνύονται σε γκολ και στατιστικές, αλλά σε ποιοτικά χαρακτηριστικά που έκαναν απλόχερα την εμφάνισή τους στο χορτάρι της Λεωφόρου, αφήνοντας τους παγωμένους από τη νίλα που διαδραματιζόταν μπρος στα μάτια τους οπαδούς του τριφυλλιού, άφωνους και αποσβολωμένους!

Η κυκλοφορία της μπάλας

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να βγάλω το καπέλο στον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ, που με εκκωφαντικό τρόπο έδειξε επί τάπητος το όραμά του για την ομάδα. Έδειξε σε όλους, ότι αυτή η «ανούσια» κατά πολλούς (συμπεριλαμβανομένου και εμού) κυκλοφορία της μπάλας στην πίσω γραμμή άμυνας μόνο τυχαία επιλογή δεν υπήρξε.

Πέρα από το τακτικό κομμάτι, στο οποίο όλοι έχουμε συμφωνήσει, ότι δηλαδή προσπαθεί να τραβήξει τον αντίπαλο, να τον απλώσει στο γήπεδο, προκειμένου να βρει χώρους και να επιτεθεί, υπάρχει και κάτι άλλο. Κάτι πιο μακροχρόνιο και πιο αποτελεσματικό. Αυτό δεν είναι άλλο από την εξάσκηση της ομάδας στο ομαδικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα την δημιουργία φάσεων χωρίς ο αντίπαλος να ακουμπήσει τη μπάλα. Σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με παιχνίδι playstation!

Βέβαια, γίνεται αντιληπτό, ότι όσο πιο δυνατός είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ, τόσο περισσότερους κενούς χώρους βρίσκει. Πράγμα που σημαίνει, πως οι «μεγάλοι» της Αθήνας θα δεινοπαθήσουν στα play-offs! Παράλληλα όμως σημαίνει, ότι ο ΠΑΟΚ θα δεινοπαθήσει με τους μικρούς..! Ας είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό...

Οι ευκαιρίες πριν το πρώτο γκολ

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε την πρώτη απειλητική στιγμή στην εστία του Dominik Kotarski, ωστόσο η στραβοκλωτσιά του Nélson Oliveira στο 24ο λεπτό, που βρήκε το δοκάρι του Alberto Brignoli ήταν ενδεικτική του τι θα επακολουθούσε.

Οι πράσινοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία με τον Σλοβένο Benjamin Verbič στο 31ο λεπτό, όπου λόγω της αυτοθυσίας του Joan Sastre αποσοβήθηκε ο κίνδυνος. Να τονίσω ότι ο Ισπανός βελτιωνόταν στα αμυντικά του καθήκοντα, όσο τα αγωνιστικά λεπτά κυλούσαν.

Η περίεργη ωμολιά (εκ της κεφαλιάς) του Πορτογάλου σέντερ φορ του ΠΑΟΚ στο 32ο λεπτό, όντας σε πλεονεκτικότατη θέση, μπορώ να πω ότι με εξόργισε! Ήταν χαρακτηριστικό δείγμα της ανετοιμότητας του Nélson Oliveira. Αναζητείται διακαώς η στιγμή, που σε έναν ολόκληρο αγώνα θα φανεί έτοιμος!

Το 1ο γκολ

Στο 44ο λεπτό ο εκπληκτικός Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο ενορχηστρωτής της επίθεσης του δικεφάλου του Βορρά, ο χαμογελαστός μπουκαδόρος των αντίπαλων αμυνών, πήρε μια εντελώς χαμένη μπάλα, την οποία ειρήσθω εν παρόδω, κανείς άλλος δεν θα τη διεκδικούσε με τέτοια οξυδέρκεια και κατάφερε να πάρει την τύχη με το μέρος του, αφού ύστερα από δύο κόντρες εκείνη κατέληξε βασανιστικά πέρα από την γραμμή της εστίας του Alberto Brignoli!

Το γκολ ήρθε στο κατάλληλο σημείο, ως προοίμιο του επακόλουθου θριάμβου! Η ανάπαυλα είχε τη δική της σημασία. Και αυτό γιατί, όλες οι στρατηγικές του Σέρβου προπονητή του Παναθηναϊκού αποδείχθηκαν μάταιες. Έμελλε να φανεί αυτό άμεσα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου...!

Το 2ο γκολ

Για κακή τύχη του Ivan Jovanović, στη σέντρα της επανάληψης ήταν τα ασπρόμαυρα παιδιά του Razvan Lucescu. Εκείνα, αφού κυκλοφόρησαν τη μπάλα για 13 δευτερόλεπτα, έχοντας σε οίστρο την επιθετική τετράδα, σημείωσαν ένα πανέμορφο σε δημιουργία γκολ. Η εξαιρετική πάσα του Khaled Narey, το τακουνάκι του Nélson Oliveira, η απίστευτα γρήγορη πάσα του Γιάννη Κωνσταντέλια στον ξεμαρκάριστο Andrija Zivkovic και το υποδειγματικό πλασέ του τελευταίου, έγραψε στον ηλεκτρονικό πίνακα το 0-2, που για κακή τύχη του τριφυλλιού, δεν έμελλε να είναι το τελικό σκορ!

Το 3ο γκολ πριν συνέλθει ο Παναθηναϊκός

Όσο οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να συνέλθουν από το ξαφνικό 0-2, που άλλαξε άρδην τα σχέδια του προπονητή τους, ήρθε το 52ο λεπτό. Η στιγμή της τελικής επιβράβευσης για το Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ, ως επιστέγασμα της εξαιρετικής συνολικής του απόδοσης. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την επικράτηση του ΠΑΟΚ μέσα στη Λεωφόρο.

Από εκεί και μετά σιγή! Η κερκίδα πάγωσε. Η αντιστάσεις, όσες υπήρχαν, σιγά σιγά έπεφταν. Λίγο να ήθελε ο ΠΑΟΚ και το τριφύλλι θα είχε μαδηθεί έως το τελευταίο φύλλο του. Όμως...

Έως το 90'+

Από το 3ο γκολ και μετά, η ομάδα του Razvan Lucescu επέλεξε να κάνει διαχείριση του αγώνα και μάλιστα στα τελευταία λεπτά του αγώνα εφάρμοσε με ορθολογικό τρόπο το fair play! Εκείνη ήταν η ώρα της διαχείρισης. Αφού είχε επιτευχθεί ο σκοπός της βραδινής συνάντησης.

Συμπέρασμα

Η εμφάνιση ήταν εκθαμβωτική και αν δεν υπήρχε ο αγώνας κυπέλλου της Πέμπτης, είμαι σίγουρος ότι δεν θα σταματούσε ο δικέφαλος να φιλοδωρεί με γκολ τον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα η ήττα αυτή του τριφυλλιού, έδειξε σε όλους ότι απέχει πολύ ακόμη από το να θεωρηθεί ακατανίκητη ομάδα! Γιατί, άλλο να χάσεις 0-1 κα άλλο 0-3 και με fair play στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Η αρχοντική εμφάνιση των παιδιών του Razvan Lucescu έκανε κρότο. Βροντοφώναξε ότι ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Μπορεί τα σκαμπανεβάσματα να είναι αρκετά, η απόδοση αυξομειούμενη, όμως έρχονται και άλλες αποδείξεις έως το τέλος αυτού του πρωταθλήματος! Να θυμούνται όλοι... Τα play-offs δεν θα είναι εύκολη υπόθεση κανενός!

Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]