UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Οργανωμένος ΠΑΟΚ, αλλά με πολλή επιπολαιότητα και... τύχη!


Ο δικέφαλος αετός άνοιξε τα φτερά του πάνω από την Τούμπα, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, έναντι της ομάδας του Λιθουανού προπονητή Valdas Dambrauskas. Απέναντι σε έναν ΟΦΗ που έκλεισε τους διαδρόμους και ανάγκασε τον ΠΑΟΚ, ναι μεν να πάρει όλον τον χώρο, αλλά από την άλλη να μείνει άσφαιρος!

Η ομάδα του Razvan Lucescu ήταν αρκετά καλή. Είχε όρεξη για θέαμα και ποδόσφαιρο κατοχής. Αυτή έφτασε στο 70%. Έκλεισε τους Ηρακλειώτες στα καρέ τους, αλλά δεν απείλησε τόσο έντονα, όσο δείχνει το ποσοστό κατοχής. Οι 19 τελικές δεν έφεραν ιδιαίτερα αποτελέσματα και η εστία του 22χρονου πορτιέρο Χρήστου Μαντά έμεινε ανέπαφη. Από αυτές τις τελικές, μόνο οι 7 ήταν στον στόχο, από τις οποίες οι 4 καταγράφηκαν ως μεγάλες ευκαιρίες. Αριθμός αντιστρόφως ανάλογος σχετικά με την εικόνα του αγώνα...

Επιπολαιότητα και... τύχη!

Αξίζει να αναφερθεί κανείς, στα επιπόλαια σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Έξι τελειώματα είχαν υπέρ-αισιόδοξη προοπτική. Έξι σουτ έγιναν για να γίνουν, χωρίς να πιστεύουν ούτε οι παίκτες εκείνοι τη θετική έκβαση της προσπάθειάς τους. Χάθηκαν έτσι, αυτές οι ευκαιρίες να απειλήσει ο δικέφαλος πιο ουσιαστικά!

Τέτοιες επιπόλαιες επιλογές θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες, ειδικότερα στη φάση του 92ου λεπτού, όπου το δοκάρι του Dominik Kotarski ακόμα κουνιέται στο δυνατό πλασέ του 25χρονου Ισπανού Luis Perea! Ευτυχώς η τύχη ήταν με το μέρος του ΠΑΟΚ!

Στατικοί για 90 λεπτά

Έως το 90ο λεπτό οι ασπρόμαυροι δεν επιχείρησαν γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, ώστε να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Χρήστου Μαντά! Αυτό έγινε μόνο όταν οι Khaled Narey, Douglas Augusto και Brandon Thomas, άλλαξαν ταχύτατα τη μπάλα και ο τελευταίος βρέθηκε στη μικρή περιοχή του ΟΦΗ με καλές προοπτικές.

Όλες οι πάσες έως εκείνο το λεπτό ήταν σε στατικούς παίκτες. Σε συμπαίκτες που δεν άνοιγαν διαδρόμους. Και πώς θα ανοίξουν αυτοί οι διάδρομοι, που ο ΟΦΗ κλείστηκε στα καρέ του; Είναι εύλογο το ερώτημα. Ωστόσο, ξέρουμε ότι αν δεν υπάρχει κίνηση δεν ανοίγουν οι διάδρομοι. Αν δεν παρασυρθεί ο αμυντικός, τότε ο επιτιθέμενος δεν θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση. Είναι κάτι σαν την κότα και το αυγό! Ποιο έγινε πρώτο;

Έτσι, στην πραγματικότητα, η κίνηση σε χώρο, που κατά τα φαινόμενα δεν δίνει πλεονέκτημα, αλλάζει τους συσχετισμούς με πιθανότητα εμφάνισης ρήγματος στην άμυνα. Σε αυτό ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός...

Το ευχάριστο θετικό στοιχείο!

Το θετικό στοιχείο, που αξίζει να καταγραφεί στους δέλτους της ποδοσφαιρικής ιστορίας είναι η απόφαση του Razvan Lucescu να παίξει με δύο σέντερ φορ και μάλιστα, από το 65ο λεπτό! Ο Ρουμάνος προπονητής διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό. Ελπίζουμε να πήρε το μάθημά του, ότι δηλαδή όταν ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να φοβάται να παίζει με δύο σέντερ φορ, όταν βέβαια, ο αντίπαλος το επιτρέπει.

Συμπέρασμα...

Συμπερασματικά, εκφράζοντας την άποψή μου, θα μπορούσα να πω ότι η ομάδα του Razvan Lucescu, παρά την απώλεια των δύο βαθμών, δείχνει πολύ καλά δουλεμένη. Είναι στιβαρή, με τα όποια λάθη της, αλλά το κυριότερο, είναι ομάδα. Είναι δεμένο σύνολο, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Το ότι δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ απέναντι στον ΟΦΗ, δείχνει μόνο την απειρία της. Επίσης, ο προπονητής του ΠΑΟΚ προσαρμόζεται αργά, αλλά σταθερά στο project της διοίκησης και αυτό δίνει όλο και περισσότερους πόντους προς μία θετική έκβαση της πορείας της ομάδας. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του δικέφαλου αετού!

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: agones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]