UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Οι ευνοϊκές συνθήκες που δύσκολα θα ισχύσουν στη ρεβάνς...


Η σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, έρχεται να προστεθεί σε άλλες, παλιότερες νίκες ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας. Δεν παύει πάντως, να αποτελεί ένα κατόρθωμα των παικτών του
Razvan Lucescu, αλλά και του ίδιου του Ρουμάνου τεχνικού, καθώς, τόσο η ομάδα έδειξε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, όσο ο τελευταίος προέβη σε αλλαγές, οι οποίες πριν το παιχνίδι με τους πράσινους δεν θα τις θεωρούσαμε πιθανές.

Τρεις ήταν οι λόγοι, που κατά τη γνώμη μου οδήγησαν στη νίκη αυτή με 2-0, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί νίκη πρόκρισης αν προσέξει ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό αγώνα.

Ο διαιτητής Slavko Vinčić

Ο πρώτος λόγος ακούει στο όνομα Slavko Vinčić. Ο Σλοβένος διαιτητής της αναμέτρησης, άφησε το σκληρό παιχνίδι, επιβραβεύοντας τη δύναμη. Όσο κι αν αυτό απέτρεψε από τον ΠΑΟΚ να κερδίσει κάποια πολύ ευνοϊκά ελεύθερα λακτίσματα και αυτό διότι οι πράσινοι έπαιξαν ιδιαίτερα σκληρά, σε άλλες περιπτώσεις του έδωσε το δικαίωμα να ελπίζει ότι θα βγει νικητής από την αναμέτρηση.

Έτσι, είχαμε δύο φάσεις που υπό άλλες συνθήκες και με πιο «μη μου άπτου» λογική, θα μπορούσαν να δοθούν πέναλτι. Η πρώτη στο 27ο λεπτό, όταν η πτώση του Δημήτρη Κουρμπέλη μέσα στη μικρή περιοχή του δικεφάλου, ύστερα από επαφή με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Μια πτώση με υποκριτική διάθεση, που δεν ξεγέλασε τον Σλοβένο referee.

Η δεύτερη έγινε στο 85ο λεπτό, όταν το σκορ ήταν ήδη 2-0. Η προβολή του Adelino Vieirinha στον Benjamin Verbič θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί πέναλτι και να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα. Πέναλτι το οποίο καλώς δε δόθηκε. Σε μια εποχή όμως που το var μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα κατά το δοκούν, όπως άλλωστε και τα περισσότερα πράγματα και αντικείμενα στη ζωή μας, ο ΠΑΟΚ απέφυγε προς το παρόν την αλλοίωση του αποτελέσματος.

Φοβάμαι να σκεφτώ τι θα γινόταν σε αντίστοιχη περίπτωση μέσα στη Λεωφόρο, από τρομοκρατημένους διαιτητές. Η διαιτησία του Σλοβένου ήταν δίκαιη σε ολόκληρο τον αγώνα, όσο και αν η αίσθησή μας μάς έλεγε το αντίθετο σε στιγμές που επιθυμούσαμε διακαώς το γκολ.

Το πάθος μερικές φορές δεν είναι λάθος!

Δεύτερος λόγος. Οι παίκτες του δικεφάλου έδειξαν προσήλωση στον στόχο, που δεν ήταν άλλος από τη διατήρηση της ανέπαφης εστίας του Dominik Kotarski. Επέδειξαν επίσης, πάθος στις προσωπικές μονομαχίες. Δεν άφησαν μπαλιά να πάει χαμένη. Αυτό επετεύχθη έως το 85ο λεπτό, όπου και η κούραση έριξε τις αντιστάσεις, επιτρέποντας στους παίκτες του Ivan Jovanović, να γίνουν πιο απειλητικοί στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Έως τότε όμως, οι ασπρόμαυροι έβγαιναν πρώτοι στη διεκδίκηση της μπάλας, πράγμα που σε συνδυασμό με την διαιτητική φιλοσοφία του Slavko Vinčić, βοήθησε να έρθει το τελικό 2-0.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, μπορώ να αναφέρω τα εξής:

α) Η πίεση του Γιάννη Κωνσταντέλια στον Γιώργο Βαγιαννίδη στο 52ο λεπτό, οδήγησε τον τελευταίο σε μια απρόσεκτη επιστροφή της μπάλας. Η πίεση αυτή έδωσε το δικαίωμα στον Brandon Thomas να πλασάρει σωστά και να γράψει το 1-0!

β) Πάλι το πάθος και το πείσμα του νεαρού Γιάννη Κωνσταντέλια στο 71ο λεπτό, να κρατήσει τη μπάλα ανάμεσα σε τρεις παίκτες των πρασίνων και να πασάρει στον Nélson Oliveira, ήταν η αφετηρία για να γίνει το 2-0!

γ) Η συγκέντρωση και η εμπειρία του Stefan Schwab, καθώς και η άρνησή του να δεχτεί τη μοίρα του, απέτρεψε τον Αργύρη Καμπέτση να μειώσει σε 2-1, βρισκόμενος μέσα στη μικρή περιοχή και με αυξημένες τις πιθανότητες να το κάνει, αποτελεί ακόμη ένα δείγμα του πάθους των παικτών του Razvan Lucescu.

Η αλλαγή που δεν αναμενόταν και άλλαξε τις ισορροπίες

Τρίτος λόγος. Η πίεση στα 3/4 του γηπέδου με την παρουσία στην πρώτη γραμμή κρούσης παικτών θέλουν και μπορούν να πιέσουν, έδωσε την αίσθηση στον αντίπαλο ότι δεν θα περνούσε εύκολο βράδυ. Η χρησιμοποίηση του Brandon Thomas στην κορυφή της επίθεσης, αντί της βασικής επιλογής Nélson Oliveira, ήταν το κλειδί για να προηγηθεί ο ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός πίεσε μέχρι εξαντλήσεως, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ένα γρήγορο γκολ.

Όπως έγραψα πιο πάνω, η πίεση του Γιάννη Κωνσταντέλια, επέτρεψε να διεκδικηθεί μια σίγουρη μπάλα. Η έκρηξη του βραχύσωμου Brandon Thomas τον βοήθησε να την κερδίσει και να σκοράρει, ξεγελώντας τον Ρώσο goalkeeper Yuri Lodygin.

Μέχρι να κουραστεί ο Ισπανός, η πίεση ψηλά δυσκόλευε την αμυντική τετράδα του Παναθηναϊκού. Ειδικά μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος, ο Ισπανός έριξε ρυθμούς και όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν κακός. Ωστόσο, τη δουλειά του την έκανε. Αξίζουν λοιπόν, εύσημα στον Razvan Lucescu που τόλμησε (και δεν είναι υπερβολή) να αφήσει έξω από το βασικό σχήμα τον αγαπημένο του Nélson Oliveira.

Εν κατακλείδι, το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα του ΠΑΟΚ και η νίκη με καθαρό σκορ του δίνει ελπίδες για την πρόκριση. Όμως, αξίζει να τονίσω ότι η βασικότερη συνθήκη, δηλαδή η ύπαρξη ενός διαιτητή που να επιτρέπει το δυνατό παιχνίδι είναι δύσκολο να ικανοποιηθεί στη ρεβάνς. Εκεί θα πρέπει το επιτελείο του Razvan Lucescu να προσαρμοστεί άμεσα στα ισχύοντα δεδομένα. Στόχος είναι η υπεράσπιση του 2-0. Έχω πίστη...

Stratego 
Πηγή φωτογραφίας: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]