UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

Ο αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα απέδειξε, ότι ο R. Lucescu αδικεί τον εαυτό του!


Το Σάββατο στην Τούμπα, η ομάδα του ΠΑΟΚ τουλάχιστον για ένα ημίχρονο, έπραξε τα αυτονόητα. Το κυριότερο ήταν, ότι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έδειξε ότι θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Στο 10ο λεπτό προηγούταν ήδη με 2-0! 

Η έντονη κινητικότητα των παικτών του δικεφάλου, δεν έδωσε το δικαίωμα στους αντίστοιχους της ηπειρώτικης ομάδας να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τον αγώνα.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο ήταν η βελτίωση του build-up. Αυτό έγινε πιο άμεσο, βρίσκοντας την άμυνα των Γιαννιωτών σχετικώς αποδιοργανωμένη.

Ο Omar El Kaddouri βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση και ουσιαστικά ηγήθηκε αυτής της αλλαγής. Συνεπικουρούμενος από τον Stefan Schwab άλλαξαν κατά πολύ το πρόσωπο της ομάδας του Razvan Lucescu.

Ειδικά ο Αυστριακός, με την άμεση μεταβίβασή του, αιφνιδίασε τους παίκτες του Αθανασίου Στάικου. Εκείνοι, ανέμεναν έναν πολύ αργό ΠΑΟΚ στον χώρο του κέντρου. Περίμεναν να γυρίζει η μπάλα στον Dominik Kotarski με μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό δεν έγινε στον βαθμό που φοβόμασταν, με αποτέλεσμα ο δικέφαλος να γίνει πιο απειλητικός.

Η ικανοποιητική εμφάνιση του Γιάννη Κωνσταντέλια, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, δείχνει ότι ο προπονητής του δικεφάλου μπορεί να αυξήσει τις επιλογές του για τη συνέχεια των αγώνων, στους δύο εναπομείναντες στόχους.

Επιπλέον, η ενθαρρυντική εμφάνιση του Πορτογάλου Rafa Soares, καθώς και του έτερου μπακ Joan Sastre, έδειξε ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ το ρόστερ να απαξιώνεται από το ίδιο το τεχνικό team της ομάδας.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν θεωρώ ότι ο Ρουμάνος προπονητής έχει κάποιου είδους εμπάθεια προς συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Η κριτική γίνεται πάντοτε καλοπροαίρετα, με δεδομένο ότι θέλει το καλό της ομάδας του. Έτσι, θεωρούσα και συνεχίζω να θεωρώ, τραγικό λάθος τη μη ενεργοποίηση του συνόλου του ρόστερ του ΠΑΟΚ!

Η ψαλίδα των αντιπάλων έχει μικρύνει και ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος. Η περιθωριοποίηση κάποιων παικτών, όσο και αν θεωρεί ο προπονητής ότι δεν έχουν φτάσει στο βαθμό ετοιμότητας που επιθυμεί, απαξιώνει το βασικό πλάνο της ομάδας. Αυτό, όπως όλοι ξέρουμε, είναι η ανάδειξη νέων ηγετών. Και ηγέτης δεν γίνεσαι στην προπόνηση. Ηγέτης γίνεσαι, μόνο όταν συμμετέχεις στους αγώνες και βελτιώνεσαι!

Μπορεί στην πορεία, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, για παράδειγμα, να μη βελτιωθεί στον βαθμό που θα θέλαμε όλοι. Τότε, η απόφαση για το μέλλον, του επί παραδείγματι ποδοσφαιριστή, θα μπορούσε να ήταν το οποιαδήποτε. Από το να δοθεί δανεικός, έως να μείνει ελεύθερος.

Ωστόσο, έως ότου έρθει εκείνη η ώρα, που το τεχνικό team θα αποφασίσει για την τύχη κάποιων, θα πρέπει να είναι 100% σίγουροι, ότι δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω. Γιατί πολλές φορές, με αυτόν τον τρόπο χάνονται ταλέντα, που στη συνέχεια γίνονται ηγέτες σε άλλες ομάδες και χρειάζεται να τους χρυσοπληρώσεις για να τους φέρεις πίσω.

Εν κατακλείδι, το rotation, κατά τις ανάγκες πάντα των αγώνων, είναι επιβεβλημένη ανάγκη. Ο Razvan Lucescu, με την εμπειρία που έχει, είναι σε θέση να προετοιμάζει κατάλληλα την ομάδα, κάθε φορά για τον επόμενο αγώνα. Χρειάζεται όμως, να αντιληφθεί και τον φετινό του ρόλο. Φέτος, δεν βρίσκεται στον ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα. Κυρίως, είναι εδώ, με στόχο την ανάδειξη παικτών, οι οποίοι του χρόνου θα συμπληρώσουν, μαζί με ένα σύνολο έμπειρων και δοκιμασμένων παικτών, το ρόστερ για υψηλότερους στόχους. Κυρίως, όμως για σταθερές πορείες σε ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις.

Δεν είναι ωραίο να περιμένουμε όλοι εμείς, οι απ' έξω, τραυματισμούς βασικών παικτών για να δούμε τα υποσχόμενα νιάτα να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους στο χορτάρι, με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες τους βέβαια! Η λέξη «περιμένουμε», δεν έχει την έννοια του «ευχόμαστε»... Μακριά από εμένα αυτή η λογική. Δηλώνει όμως τη λαχτάρα, να θαυμάσουμε την ενέργεια και το εξελίσσιμο ταλέντο των παιδιών, που ο ίδιος ο προπονητής ξεχώρισε, για να τα έχει στο ρόστερ του! Καλό θα ήταν να μην αδικεί ο ίδιο ο Razvan Lucescu τον εαυτό του!

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]