UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0. Με υπογραφή Diego Biseswar


Πολλά συμπέρασμα μπορούν να εξαχθούν μετά της σπουδαίας νίκης του ΠΑΟΚ έναντι του έτερου δικεφάλου.

Ομαδικά συμπεράσματα

Δεύτερη φορά ο Razvan Lucescu επέλεξε τον Βραζιλιάνο Douglas Augusto για τη θέση "10", τον μέχρι πρότινος αμυντικό χαφ! Με αυτή την επιλογή άσκησε πίεση με ένταση σε μεγαλύτερο τμήμα του γηπέδου, χωρίς να χάσει τον ρυθμό ανάπτυξής της. Επίσης η παρουσία του 24χρονου Βραζιλιάνου απελευθέρωσε τους ακραίους μέσους (Diego Biseswar και Andrija Živković εν προκειμένω), διότι λόγω της αντοχής του στο σκληρό παιχνίδι και της οξυδέρκειας που διαθέτει στην μακρινή πάσα, συγκεντρώνει τα βλέμματα και την προσπάθεια των αντίπαλων αμυντικών.

Μέχρι όμως να μπει ολόκληρη η ομάδα στον ρυθμό και να μετουσιώσει σε απειλή για την εστία του Cican Stankovic την σχετική κατοχή της, πέρασε κάτι παραπάνω από μισό ημίχρονο. Μέχρι τότε το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα "Attack Momentum", στο πρώτο ημίχρονο δοκιμάστηκαν και οι δύο άμυνες. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ. Είναι σαν η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο να μην πάτησε ποτέ το χορτάρι της Τούμπας, εξαιρώντας βέβαια τη φάση που πέτυχε το ακυρωθέν γκολ.

Λειτούργησαν άψογα οι παγίδες στα άκρα της επίθεσης της ΑΕΚ, με σημεία κλειδιά τους Jasmin Kurtić και Stefan Schwab να κλείνουν τους αντιπάλους τους στις γραμμές, με τη βοήθεια πάντα των πλαγίων αμυντικών και επιθετικών αντίστοιχα στις πλευρές τους. Το πάθος περίσσευε και οι ανακτήσεις της μπάλας έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να αντεπιτεθεί και να δημιουργήσει ανισορροπία στη διάταξη του αντιπάλου.

Ατομικά συμπεράσματα και παρατηρήσεις

Jasmin Kurtić: Η εμφάνισή του ήταν κυριολεκτικά αρχοντική! Με την υψηλή συγκέντρωση και το πάθος του έγινε σημείο αναφοράς για τους συμπαίκτες του. Κατεύθυνε, έδινε συμβουλές στους μικρούς και άπειρους και γενικά, ήταν βράχος σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας. Σε κάποιες στιγμές μάλιστα, θύμιζε τον ηγετικό ρόλο που είχε ο Pablo Garcia, χωρίς ωστόσο να έχει την ίδια συμβολή στην επιθετική δημιουργία της ομάδας, όπως έκανε ο παλαίμαχος Ουρουγουανός του ΠΑΟΚ. Εκτέλεσε ψύχραιμα το πέναλτι που κέρδισε ο Diego Biseswar και έδειξε ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της νέας ομάδας που χτίζει ο Razvan Lucescu.

Diego Biseswar: Με μία φράση ήταν... on fire! Βρέθηκε δύο φορές στο όριο της γραμμής των αμυντικών της ΑΕΚ συγκλίνοντας προς το κέντρο. Αν και πιάστηκε offside και τις δύο φορές, δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο το γεγονός ότι έπαιξε τις πιθανότητες να δημιουργήσει ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα. Πέτυχε το γκολ που απελευθέρωσε τους παίκτες του Razvan Lucescu, κέρδισε το πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στον Jasmin Kurtić να διπλασιάσει τα τέρματα για τον δικέφαλο του Βορρά και γενικά ήταν ιδιαίτερα κινητικός, διαβάζοντας το παιχνίδι και ενορχηστρώνοντας εντός γηπέδου τους συμπαίκτες του. Ήταν η καλύτερη φετινή του εμφάνιση! Ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια.

Stefan Schwab: Τι να πούμε για το ακούραστο μηχανάκι της ομάδας μας; Παρόλο που σου δίνει συνεχώς την εντύπωση ότι έχει φτάσει στα όρια της φυσικής του κατάστασης, συνεχίζει και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Η επιμονή και το πάθος στα μαρκαρίσματα και η κίνησή σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου δείχνουν την ποιότητά του. Ήταν πραγματικά παντού τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση. Αν ήταν πιο συγκεντρωμένος στην τελική του προσπάθεια θα πανηγυρίζαμε και δικού του γκολ.

Enea Mihaj: Άργησε να βρει τα πατήματά του, δίνοντας το δικαίωμα στον Darko Jevtić να απειλήσει την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στη συνέχεια οι τοποθετήσεις του βελτιώθηκαν. 

Ιωάννης Μιχαηλίδης: Στις περιπτώσεις που ο νεαρός του ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει τις εξής δύο επιλογές, είτε να επιστρέψει την μπάλα στον Πασχαλάκη είτε να τη διώξει στην κερκίδα, προτίμησε τη δεύτερη. Οπωσδήποτε, αποτελεί εφαρμογή της "εντολής" από το τεχνικό τιμ, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τα λάθη του, τα οποία προέρχονταν κυρίως από τον τρόπο που στο παρελθόν επέστρεφε την μπάλα στον τερματοφύλακα.

Το δίδυμο Mihaj - Μιχαηλίδης, αν και άπειρο ηλικιακά και με σαφώς λιγότερες παραστάσεις από τους υπόλοιπους τραυματίες στόπερ της ομάδας, πήγε εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεν υπέπεσε σε σοβαρά λάθη και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Karol Świderski: Μια μόνο δήλωση ίσως και να είναι αρκετή... Έπαιξε σε οποιαδήποτε άλλη θέση, αλλά όχι σε εκείνη του σέντερ φορ! Όταν έπρεπε να κάνει το σπριντ για να βρεθεί πρώτος στην μπάλα και να σκοράρει, έμεινε τρία μέτρα πίσω αφήνοντας ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Υπάρχει πρόβλημα αυτοεκτίμησης κατά την άποψή μου.

Douglas Augusto: Βρήκε την θέση του. Πιέζει ψηλά, χωρίς να σκέφτεται αν υπάρχει κενό πίσω του, από τη στιγμή που υπάρχουν άλλα δύο αμυντικά χαφ. Αυτό του δίνει το δικαίωμα να πιέσει την αντίπαλη άμυνα με τον γνωστό δυναμικό τρόπο. Δημιούργησε δύο ευκαιρίες, αλλά έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Αν το έκανε κι αυτό θα μιλούσαμε από τώρα για εκ βάθρων αλλαγή της ποδοσφαιρικής του ταυτότητας. Θα τον ονομάζαμε και με τη βούλα "επιτελικό μέσο". Είμαι πεπεισμένος ότι στο μέλλον θα σκοράρει και θα μιλάμε για μια, ίσως από τις καλύτερες μετατοπίσεις θέσεων, στην ελληνική προπονητική ιστορία.

Τελικό συμπέρασμα

Ο Razvan Lucescu παρουσίασε έναν ΠΑΟΚ με ισχυρή θέληση. Το πάθος ήταν στο απόγειο χωρίς όμως να επηρεάσει τη συγκέντρωση. Πραγματικά θέλει μαεστρία για να το πετύχεις αυτό. Είναι πλέον φανερό, ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού, με ό,τι θετικό και αρνητικό αυτό συνεπάγεται (ίσως σε κάποιο άλλο άρθρο αναλύσω λίγο παραπάνω την φράση αυτή). Παίρνει το 110% των παικτών. Ο Diego Biseswar ξανάνιωσε. Ο Jasmin Kurtić φάνταζε μικρογραφία του Pablo Garcia και το σημαντικότερο από όλα, χωρίς τρεις (3) βασικές απουσίες στα στόπερ, έπαιξε απαιτητικό και κρίσιμο ντέρμπι χρησιμοποιώντας δύο λιγότερο έμπειρα παιδιά χωρίς προηγούμενη χημεία μεταξύ τους και κατάφερε να μην απειληθεί σημαντικά.

Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος και αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να έχει σταθερότητα και να μην μασάει, όπως λέμε. Θετικό λοιπόν το δείγμα. Προχωράμε με περισσότερη αισιοδοξία.

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: onsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]