UEFA Europa Conference League

[UEFA Europa Conference League][slideshow]

Pre-game...

[pre-game][btop]

After match...

[After match][btop]

After match. ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 (Κύπελλο)


Με φόντο το 0-1 του ΟΑΚΑ, με εκείνο το εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ-φάουλ του Thomas Murg, υποδέχτηκε ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ στο 2ο στη σειρά παιχνίδι του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, παρατασσόμενος με το αποτελεσματικό 3-4-3. Ο André Vieirinha πήρε θέση αριστερού κεντρικού αμυντικού και στη θέση του Omar El Kaddouri επιλέχθηκε ο Amr Warda.

Παρ' όλο που ο δικέφαλος του Νότου ήρθε στην Τούμπα με μοναδικό στόχο τη νίκη, σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν του επετράπη να απειλήσει, χάρη στη συμπαγή φιλοσοφία του Pablo Garcia. Έχοντας η ΑΕΚ την κατοχή της μπάλας σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε, και καλώς έπραξε, σε αντεπιθέσεις. Δεν απειλήθηκε, αλλά όποτε μπόρεσε απείλησε τον Τσιντώτα. Στο 25' και στο 35' έφτασε κοντά στο 1-0 με τον Amr Warda, εντούτοις ο Αιγύπτιος δεν είχε το καθαρό μυαλό για να το κάνει.
Ηγέτες αναδύονται σε τέτοιας σημασίας παιχνίδια. Τέτοιοι φαίνεται πως υπάρχουν στην ομάδα και δεν είναι άλλοι από τους διακριθέντες, ο πολύ ουσιαστικός Abdul Rahman Baba, ο εκτελεστής Michael Krmencik και ο ηγέτης και παθιασμένος Andrija Zivkovic.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως τελείωσε το πρώτο. Φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κλειδώσει την ΑΕΚ επιτρέποντας να έχει εκείνη την κατοχή. Κι ενώ όλα κυλούσαν προβλεπόμενα ήρθε στο 70' η στημένη φάση για την ΑΕΚ με την εκτέλεση κόρνερ του Tankovic και την κεφαλιά του Γαλανόπουλου για να φέρει έναν μικρό πανικό στον ασπρόμαυρο πάγκο.

Στο 77' ο Pablo Garcia πραγματοποίησε διπλή αλλαγή, εισάγοντας στον αγώνα τόσο τους Michael Krmencik και Γιάννη Μιχαηλίδη. Η ΑΕΚ ηρέμισε περισσότερο το παιχνίδι της και προσπάθησε να διαχειριστεί την "χαρά" της. Ενώ, όλα προδιέγραφαν ότι ο αγώνας θα πάει στην παράταση ήρθε το εκπληκτικό κοντρόλ και πάσα του Abdul Rahman Baba προς τον Michael Krmencik, όπου ο τελευταίος επιλέγει να κάνει το αυτονόητο των δεινών σκόρερ. Στέλνει τη μπάλα ψηλά στην κλειστή γωνία του Τσιντώτα. Ποιος μπορεί να πει ότι, ακόμα και να μην κατέληγε η μπάλα στα δίχτυα ότι έκανε λάθος επιλογή; Ευτύχησε λοιπόν να σκοράρει και να επαναφέρει την τάξη σε αυτόν τον ημιτελικό.

Οι κιτρινόμαυροι θέλησαν να κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια, μήπως κατάφερναν να "κλέψουν" την πρόκριση, κόντρα στη ροή του αγώνα. Κι εκεί που ο πνιγμένος έκανε την κίνηση να πιαστεί από τα μαλλιά του, κλέβει τη μπάλα ο Andrija Zivkovic και με εξαιρετική έμπνευση πλασάρει τον... εξοδούχο Τσιντώτα από τα 30 μέτρα, γράφοντας το 2-1 και βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα του δικέφαλου του Νότου.


Για άλλον ένα αγώνα η ομάδα έδειξε ότι έχει χαρακτήρα, θέληση και αποφασιστικότητα. Ηγέτες αναδύονται σε τέτοιας σημασίας παιχνίδια. Τέτοιοι φαίνεται πως υπάρχουν στην ομάδα και δεν είναι άλλοι από τους διακριθέντες, ο πολύ ουσιαστικός Abdul Rahman Baba, ο εκτελεστής Michael Krmencik και ο ηγέτης και παθιασμένος Andrija Zivkovic.

Τώρα στρεφόμαστε στον τελικό της 22ας Μαΐου. Ένας αγώνας, ένα αποτέλεσμα! Εύχομαι αυτό να είναι θετικό και ο ΠΑΟΚ να προσθέσει το 7ο Κύπελλο Ελλάδος στο παλμάρε του.

Stratego 

Πηγή φωτογραφίας: https://twitter.com/paok_fc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κύπελλο Ελλάδος

[Κύπελλο Ελλάδος][stack]

Retro Videos

[Retro Videos][btop]

Άλλα videos

[Videos][btop]